Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray 1-1 Çaykur Rizespor

Galatasaray 1-1 Çaykur Rizespor

Enver K.
09.04.2016 - 15:57 Son Güncelleme: 09.04.2016 - 19:02

Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor'u ağırladı. Maçın 88. dakikasında Emre Çolak'ın golüyle öne geçen Galatasaray takımında sevinç fazla sürmedi. Çaykur Rizespor, Tuszynski ile 90+3. dakikada eşitliği sağladı ve maç 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Galatasaray 40 puan, Çaykur Rizespor ise 31 puana yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Futbolcular güvenlerini kaybediyor'

'Futbolcular güvenlerini kaybediyor'

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Jan Olde Riekerink, zor bir durumun içinde olduklarını belirterek, 'Uzun süredir kazanamıyoruz ve bu da ister istemez güven eksikliğine neden oluyor.' dedi.

Eskişehirspor maçındaki oyunlarına oranla daha iyi olduklarını kaydeden Hollandalı teknik adam, 'Bazı konularda daha iyiye gittiğimizi düşünüyorum. Zor bir dönemdeyiz ve takım olmamız gerekiyor. Bugün sahada Eskişehirspor maçına oranla daha iyi bir Galatasaray vardı. Oyuncularım çabaladılar, pozisyonlarımız da vardı ama istediğimiz sonucu alamadık.' diye konuştu.

Riekerink, Fenerbahçe derbisiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine, 'Fenerbahçe maçı için umutlu muyum yoksa değil miyim, konuşmak zor. Bugünkü maçın son saniyesinde yenilen bir gol var ve bundan dolayı çok üzgünüm. Yarın belki Fenerbahçe maçını konuşabiliriz ancak şu anda konuşma hissiyatında değilim.' yanıtını verdi.

'Takım olarak bir şeyler yapmamız lazım'

Riekerink, takımda içinde bulunulan duruma karşı hiçbir oyuncunun reaksiyon göstermediği yönündeki soru üzerine, 'Futbol da işte bu yüzden bir takım oyunu. Önemli olan tek başına kişilerin değil, takımın gösterdiği performans. Eğer takım olarak reaksiyon verirseniz, belli oyuncular da ön plana çıkabilir. Bizim takım olarak bir şeyler yapmamız lazım.' şeklinde konuştu.

Takımdaki sakat oyuncuların durumuyla ilgili olarak Hollandalı çalıştırıcı, 'Sağlık ekibimiz, sakat oyuncularımızı yetiştirebilmek için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Burada oyuncunun kendisini nasıl hissettiği de önemli. Selçuk İnan ve Wesley Sneijder'in derbide oynama ihtimaliyle ilgili olarak, 'yüzde 50' diyebiliyorum.' şeklinde görüşünü belirtti.

Hikmet Karaman'ın açıklamaları

Hikmet Karaman'ın açıklamaları

TT Arena’da Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibinde Hikmet Karaman, maç sonu müsabakayı değerlendirdi.

Deneyimli çalıştırıcı, gollerin son dakikaya sıkıştığını ifade ederek, “Maçın başında gol olsa daha fazla gol görme şansı yakalardık. Takımım adına bizimde kadro olarak eksiklerimiz var. Kweuke, Eren ve Deniz bugün eksik oyuncularımızdı. Galatasaray’da da eksik futbolcu sayısı fazlaydı. Ancak Anadolu takımları için bir oyuncu çok oyuncu demek. Bugün maçta 90 dakika süresince o son pası veya topu kaptığımız zaman geçişlerdeki driplingleri iyi yapsak bugün çok daha farklı olabilirdi. Uzatma dakikalarında beraberliği bulduk. Bizim için önemli bir şans oldu” yorumunu yaptı.

“SON VURUŞLARDA DAHA FAZLA ŞANSIMIZ OLURDU”

“Futbolda peşin hüküm yok” diyerek sözlerine devam eden Hikmet Karaman, “Ama bugün en azından Deniz ile Eren olsa son vuruşlarda daha fazla şansımız olurdu. Futbolda maçtan önce ve sonra bazı düşündükleriniz maç içerisinde olamayabiliyor. 90 dakika boyunca disiplinli oynayan ama dar bir kadro halinde üretken olan bir takımım olarak sahadaydık. Bize göre Galatasaray’ın mevcut kadrosunda deneyimli oyuncu sayısı fazlaydı. Deneyimi olmayan oyuncularla kompakt bir oyun oynamaya çalışan bir takımın mücadelesiydi bugünkü mücadele” diye konuştu.

Galatasaray 1-1 Çaykur Rizespor

Galatasaray 1-1 Çaykur Rizespor
  • Galatasaray, Emre Çolak'ın gol attığı son dört lig maçını kazanamadı (3B 1M).

  • Galatasaray'ın ligde penaltılar hariç attığı son sekiz golün altısında Yasinoztekin'in doğrudan katkısı var (üç gol, üç asist).

  • G.Saray ligde oynadığı son 9 maçta, sadece Trabzonspor'u yenebildi. O maçta da Bordo-Mavili ekip 7 kişi kalmıştı.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Galatasaray, evinde konuk ettiği Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalarak üst üste 5. maçında da sahadan galibiyetle ayrılamadı.

Galatasaray, %65 topla oynama oranıyla oynadığı maçta Çaykur Rizespor kalesini 15 kez yokladı ve aradığı golle 88. dakikada Emre Çolak’ın ayağından buldu. Sarı kırmızılı takım, maçın uzatma dakikalarında Patryk Tuszynski’nin golüne engel olamayınca sahadan 1 puanla ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk yarı

3. dakikada Galatasaray, Olcan Adın ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Yasin Öztekin'in pasında savunma arkasına sarkan Olcan, ceza alanı içinde kaleci Itandje ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda deneyimli kaleci gole izin vermedi.

26. dakikada Carole'ün soldan ortasında penaltı noktası civarında Emre Çolak kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kaleci Itandje'de kaldı.

42. dakikada hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında ceza alanı içi sol çaprazda topla buluşan Ahmet İlhan Özek, karşısına aldığı Koray Günter'e rağmen vuruşunu yaptı ancak kaleci Muslera meşin yuvarlağı direk dibinde kontrol etti.

Oldukça düşük tempoda oynanan ve iki takımın da pozisyona girmekte zorlandığı mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı

52. dakikada sol taraftan kullanılan köşe atışında Galatasaray savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza alanı yayı içindeki Sercan Kaya'nın önünde kaldı. Deneyimli oyuncunun düzelterek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

56. dakikada Emre Çolak'ın uzak mesafeden sert şutunda kaleci Itandje topu güçlükle kornere tokatladı.

71. dakikada Bilal Kısa'nın uzak mesafeden çıkardığı şutta kaleci Itandje'nin çeldiği topu Çaykur Rizespor savunması uzaklaştırdı.

72. dakikada Olcan Adın, sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta topu kale sahasına ortaladı. Kaleci Itandje, hiçbir oyuncunun dokunamadığı meşin yuvarlağı son anda çizgi üzerinden çeldi.

74. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Dhurgham İsmail, son çizgiye indikten sonra pasını altı pas önündeki Ahmet İlhan Özek'e aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda top yandan auta gitti.

83. dakikada Yasin Öztekin'in sol taraftan kullandığı kornerde ön direkte yükselen Olcan Adın kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak köşeden auta çıktı.

88. dakikada Carole'ün soldan ortasında Yasin Öztekin'in penaltı noktası civarında bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Itandje'de kaldı.

Aynı dakikada Galatasaray, mücadelede eşitliği bozan golü buldu. Sol kanatta buluştuğu topla ceza alanına giren Yasin Öztekin, son çizgiye indikten sonra ortasını yaptı. Sarı-kırmızılı ekipte Emre Çolak, kaleci Itandje'yi geçen topu altıpas içinde filelere yolladı: 1-0

90+3. dakikada Karadeniz temsilcisi beraberliği yakaladı. Murat Duruer'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera altıpasa gelen topa boşa çıktı. Arka direkte Donk ile hava topuna çıkan Tuszynski, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

AA

Taraftar yönetimi istifaya çağırdı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın