Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Pandev Kararını Verdi

Galatasaray Pandev Kararını Verdi

Enver K.
10.03.2015 - 14:48

Fenerbahçe derbisinde ilk 18'e giremeyen Goran Pandev'in, sözleşmesinde yer alan '27 maç kotası'nı tamamlayamayacağı kesinleşti.

Galatasaray ’da eski teknik direktör Cesare Prandelli’nin raporu doğrultusunda Serie A ekibi Napoli’den büyük ümitlerle transfer edilen Goran Pandev’in, Florya macerası sadece bir sezonla sınırlı kalacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nda görev yaptığı 8 maçın 7’sine ilk 11’de başlayan Makedon futbolcu, kupa karşılaşmaların hepsinde en az yarım saat süre aldı. Deneyimli golcü, şampiyonlar ligi’nde Anderlecht’e karşı 57, Arsenal deplasmanında 68 ve Borussia Dortmund sınavında 78 dakika sahada kaldı.

Süper Lig’de ise sadece 2 maçta forma şansı bulurken, Eskişehirspor mücadelesinde 14, Balıkesirspor yenilgisinde 11 dakika mücadele etti. Böylece Pandev’in, sezonun tamamlanmasına 2 aydan daha fazla süre olmasına karşın, 31 Mayıs tarihinde Galatasaray’dan ayrılacağı netlik kazandı.

KALAN MAÇLARIN HEPSİNDE OYNASA DA YETMİYOR

Sarı-kırmızılı forma altında şu ana kadar 11 maçta ‘en az 30 dakika’ süre alan 31 yaşındaki forvet, sezonun geri kalan bölümünde hiçbir maçı kaçırmaması halinde bile mukavelesinde yer alan ‘kota’yı tamamlayamayacak. Nitekim sezon başında 1+1 yıllık sözleşmeye imza atan Pandev, ’27 karşılaşmada en az 30 dakika’ süre alamaması sebebiyle sözleşmesindeki opsiyon otomatikman iptal olacak.

Kupada çeyrek final oynayan Cimbom, finale yükselmeyi başarırsa, bu organizasyonda 4 maça daha çıkacak. Ligde kalan 11 hafta da eklendiğinde, bu sezon oynanacak maksimum karşılaşma sayısı 15’le sınırlı kalacak. Pandev, kalan haftalarda Umut Bulut’u kesip ilk 11’e girse dahi, 30 dakikalık toplam maç sayısı 26’yı geçmeyecek.

MALİYETİ 2.4 MİLYON EURO

Bonservis bedeli ödenmeden transfer edilen 31 yaşındaki futbolcu, Galatasaray’da 2.4 milyon Euro garanti ücrete oynuyor. Pandev, kotasını dolduramamasına rağmen yönetim tarafından sözleşmesinin uzatılması halinde, gelecek sezon 2.1 milyon Euro sabit ücret alacak.

757 DAKİKA, 7 GOL

Pandev, Galatasaray forması altında şu ana kadar toplam 757 dakika ter döktü. Süper Lig ve Avrupa sahnesinde gol sevinci yaşayamayan geçen Makedon forvet, Türkiye Kupası’nda ise rakip fileleri 7 kez havalandırıp bir de asist yaptı.

Maraton

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/haber_24597...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0