Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray 4-1 Kasımpaşa

Galatasaray 4-1 Kasımpaşa

Enver K.
24.04.2016 - 14:55 Son Güncelleme: 24.04.2016 - 17:49

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Avrupa mücadelesi veren iki takım Galatasaray ve Kasımpaşa karşılaştı. Sarı-kırmızılılar Podolski (2), Bilal Kısa ve Selçuk İnan'ın golleriyle Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti. Kasımpaşa'nın tek golü Oscar Scarione'den geldi. Bu skorla Galatasaray puanını 44'e yükseltirken Kasımpaşa 43 puanda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haftalardır galibiyete hasret kalan Galatasaray, sonunda Kasımpaşa karşısında aldığı zaferle kalan haftalar için büyük bir moral topladı. Galatasaray bu zaferle yalnızca moral değil, Avrupa potası için kritik bir üç puanı da cebine koydu.

Avrupa'dan bir yıl men edilen sarı-kırmızılılar, cezanın bir sonraki sezona sarkmaması için ya kupada zafere ulaşmak, ya da kupada finale yükselip ligi ilk beş sıra içinde bitirmek zorunda. Kupanın ilk randevusunda kazanan Aslan, Kasımpaşa galibiyetiyle umutlarını iki koldan sürdürmüş oldu.

Podolski ve Selçuk damga vurdu

Podolski ve Selçuk damga vurdu
Podolski ve Selçuk damga vurdu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'da mücadeleye damga vuran isimlerin başında Selçuk İnan ve Podolski vardı. Sakatlığı dolayısıyla Kasımpaşa karşısında oynayıp oynamayacağı bilinmeyen Selçuk, ilk 11'de sahaya çıktığı maçta takımını sürükledi. Orta sahada rakibin alanını daraltan ve hücumda etkin bir rol oynayan kaptan, bir gol ve bir asistle de iyi performansını skora katkı sağlayarak süsledi.

Öte yandan son haftalarda fazlasıyla eleştirilen Podolski, attığı goller ve gösterdiği hırslı mücadeleyle sahada belirgin bir rol oynadı. Bir topu da direkten dönen Alman yıldızın skora yaptığı büyük katkı, hem oyuncunun üzerindeki baskıyı ortadan kaldırdı hem de eleştirilere güzel bir cevap niteliği taşıdı.

Eksiklere rağmen

Eksiklere rağmen

Riekerink'in takımında Kasımpaşa maçı öncesi eksikler yine damga vurdu. Sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Sneijder'ın yanı sıra cezalı durumdaki Yasin, Hakan Balta ve Donk gibi takımın önemli isimlerinin yokluğu, mücadelenin özellikle ilk yarısında fazlasıyla hissedildi. Öne geçen Cimbom, beraberlikle girdiği devre arasından çıkışta yıldızlarıyla güzel bir galibiyet aldı ve eksiklerine rağmen haftalardır büyüyen yarasını Kasımpaşa maçıyla sardı.

Biten hasret, kritik galibiyet

Biten hasret, kritik galibiyet
Biten hasret, kritik galibiyet

Finansal Fair Play'den ötürü alınan bir yıllık men cezasının gelecek sezon bitmesi için bu sezon Avrupa Ligi'ne katılmak zorunda olan Galatasaray, Avrupa yarışında olan bir diğer rakibi Kasımpaşa'yı farklı geçerek kalan haftalar için hem motivasyonunu artırdı, hem de rahat alınan galibiyetle kara bulutların dağılmasını sağladı. Hasreti bitiren Cimbom, kritik galibiyetle önemli bir iş başardı...

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın