Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray'ın Eski Hocası Don Howe Hayatını Kaybetti

Galatasaray'ın Eski Hocası Don Howe Hayatını Kaybetti

Mustafa
23.12.2015 - 23:44

Türkiye'de 1974-1975 sezonunda Galatasaray'ı çalıştıran ünlü İngiliz futbolcu ve teknik direktör Don Howe, 80 yaşında yaşamını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere'de Arsenal ve Türkiye'de Galatasaray'ı çalıştıran teknik adam Don Howe 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. İngiltere Futbol Federasyonu'nun Başkanı Greg Dyke, 'Howe'un ölümü, İngiliz futbolu adına büyük bir kayıp.' dedi.

Arsenal'in Kaptanlığını Yaptı

Howe, West Brom ve Arsenal'da sağ bek olarak oynadı. Howe, 1952 ila 1964 yılları arasında West Brom'da top koşturdu. Akabinde 1964–1966 arasında İngiltere'nin ünlü takımlarından Arsenal'da oynadı. Ayrıca Arsenal'ın kaptanlığını da yaptı.

İngiltere'nin En Saygın Teknik Direktörlerindendi

Akabinde kariyerine teknik direktör olarak devam etti ve kısa bir süre içinde İngiltere'nin en saygın teknik direktörlerinden biri oldu.

Highbury'nin yardımcısı olarak Howe, Arsenal'ın 1971'de iki kupa birden almasına yardım etti.

Galatasaray'ı Çalıştırdı

Arsenal'ın yanı sıra West Bromwich Albion, Queens Park Rangers, Coventry City'i de çalıştıran Howe, 1974-75 sezonunda da Galatasaray'ın başına geçmişti.

Galatasaray resmi internet başsağlığı mesajı yayımladı;

'Eski teknik direktörlerimizden Don Howe’ın vefat haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

12 Ekim 1935’te Wolverhampton’da doğan ünlü teknik adam Don Howe, 80 yaşında aramızdan ayrıldı.  İngiliz futbolunun önde gelen isimlerinden olan Howe, 1974-75 sezonunda Galatasaray’da teknik direktörlük görevinde bulunmuştu.

Galatasaray Spor Kulübü'

Haberler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın