Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray 1-1 Astana

Galatasaray 1-1 Astana

Enver K.
08.12.2015 - 20:38 Son Güncelleme: 08.12.2015 - 23:38

GalatasarayUEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 6. ve son maçında Kazakistan temsilcisi Astana ile 1-1 berabere kaldı bu sonuçla Galatasaray, Avrupa Kupası macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Selçuk İnan: "Avrupa Ligi’nde finale kalmak istiyoruz"

Selçuk İnan: "Avrupa Ligi’nde finale kalmak istiyoruz"

Astana karşısında gol atarak takımına çok kritik 1 puan kazandıran ve Avrupa Ligi'ne taşıyan Selçuk İnan, maçı değerlendirdi.

Galatasaray’ın kaptanı Selçuk İnan, Astana ile 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi bileti aldıkları maçtan sonra konuştu. Selçuk, Avrupa Ligi’nde finale kalmak istediklerini söylerken, yanındaki hangi oyuncuyla oynadığının bir önemi olmadığını ve “Hiçbir futbolcunun haddi değil bence yanındaki futbolcuyu seçmek” yorumunu yaptı.

Selçuk İnan’ın sözleri şöyle;

“Son maçta darbe almıştım ama ayağım da biraz sekiyor o yüzden… Allah’a şükür istediğimiz sonucu aldık. Hocanın söylemek istediği rakibin baskısı değil, bulunduğumuz durumun baskısıydı! Son 2-3 haftadır ivme yukarı doğru gidiyor. İstediğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Bu sonuç sevindirici olmalı. Yolumuza Avrupa Ligi’nde devam ediyoruz.

Hiçbir futbolcunun haddi değil bence yanındaki futbolcuyu seçmek! Birçok arkadaşımla beraber oynadım ama kimle oynarsam oynayayım arkadaşıma ve takıma yardım etmeye çalışıyorum. Kimin oynadığı önemli değil. Biz her maçı kazanmaya çıkıyoruz. UEFA Avrupa Ligi’nde inşallah finale kadar gideriz. Ligde de bu hafta çok önemli bir rakiple oynayacağız.

Derbileri konuşmak bence yersiz. Kimseyi motive etmeye gerek yok! Derbiler, büyük oyuncuların kazandırdığı maçlardır. İnşallah kazanırız.”

Mustafa Denizli: "Hayatımın en zor 90 dakikası"

Mustafa Denizli: "Hayatımın en zor 90 dakikası"

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli , Astana maçının ardından açıklamalarda bulundu.

İŞTE DENİZLİ'NİN SÖZLERİ...

'Bu kadar yıllık teknik adamlık hayatımın en zor 90 dakikası. Bunlar çok zor maçlardır. Bu kulübelerde ne maçlar yaşadım. Bu akşamki kadar, atmosfer itibariyle, 2 sonucun bize yettiği bir anda bu kadar baskı altında olmayı hiç bir zaman yaşamadım. Futbolcularımın kim olursa olsun, ne bugün, ne dün, ne sonra bu kadar rahat pas hataları... Bu kolay bir baskı değil. Grup maçlarına baktığınız zaman Astana'ya karşı oynayan takımlar zorlandı. Golden sonra dönüş süresi uzasaydı, biraz daha baskı hissedebilirdik. Şunu kabul etmek lazım. Biz bu baskıyı üzerimizden atacağız. Oyun açısından sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bunlar problem değil, aşarız. Geldiğimiz günden beri bir takım şeyleri olumluya çevirmeye çalışıyoruz, bunu halledeceğiz. Ligimize baktığımız zaman 2 maçta puan farkını lehimize çevirdik. Harika pozisyonlar da yarattılar. Son tercihlerde sıkıntı yaşadık. Bu akşam bizim için zordu. En önemli hadise yolumuza devam etmek. Ne maçlar yaşadım. Bu maçlar çok farklı algılar ortaya çıkarıyor.'

'BAZI BÖLGELERDE SIKINTI YAŞIYORUZ'

'Bazen oyuna devam eden yorgunlar, girecek tazelerden daha iyi hissederler. Bazı bölgelerde sıkıntı yaşıyoruz, bunları aşacağız. Alternatif oyuncuların dönüşü ne zaman olacak, bilemiyorum. Düşündüğümüz kadronun gerisinde kaldık. Bu zorlukları aşacağız.'

'CHEDJOU'DAN O BÖLGEDE MEMNUNUM'

'Chedjou için de zor bir gece. 10 yıldan uzun bir süreden sonra orada görev yapmak ve bunu kabul etmek oyuncunun güvenini ortaya koyar. Memnunum ondan ve orada kullanmaya da devam edeceğim. Alternatif üretmek zorundayız, başka çarem yok.'

Stoilov: "Elimizden geleni yaptık"

Stoilov: "Elimizden geleni yaptık"

Astana teknik direktörü Stoilov, 1-1 biten ve Şampiyonlar Ligi'ne veda ettikleri Galatasaray maçının ardından konuştu.

Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki son maçında Astana'yı konuk eden Galatasaray, rakibiyle 1-1 berabere kalarak grubu üçüncü sırada tamamladı. Sarı-kırmızılı takım yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Astana teknik direktörü Stoilov, 'Takımımız açısından konuşacak olursak bu altı maç sonunda bizler yalnızca iki maç kaybettik ve iyi bir sezon geçirdik. Bizler en iyisini gerçekleştirmeye çalıştık. Avrupa'da yolumuza devam etmek istiyorduk. Takımım elinden geleni yaptı ancak sonrası istediğimiz gibi devam etmedi. Erken bir gol yedik. Bazen futbolda bu şekilde boşluklar verebiliyorsunuz.' ifadelerini kullandı.

90' | Karşılaşma sona erdi.

90' | Karşılaşma sona erdi.

Galatasaray 1-1 Astana

Topla oynama: %59 - %41

Pas yüzdesi: %87 - %82

Toplam şut: 21 - 16

İsabetli şut: 7 - 5

  • Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

  • Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde seri başı olamayacak.

77' | Podolski etkisiz vurdu

Podolski sağ çaprazda topu aldı. Rakibinden sıyrıldı ancak Selçuk da topa hareketlenince zayıf bir vuruş çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

⚽ [GOL!] 64' Selçuk İnan

⚽ [GOL!] 62' Twumasi

53' | Kalemizde tehlike

G.Saray savunmadan çıkarken topu kaptırdı. Maksimovic bir anda ceza alanına girdi. Sağ çaprazdan vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

46' | İkinci yarı başladı.

Craig Alexander Thomson ikinci yarıyı başlatan düdüğü çalıyor. İki takımda maça başladıkları 11'lerle oyuna devam ediyor.

45' | İlk yarı sona erdi.

45' | İlk yarı sona erdi.

Galatasaray 0-0 Astana

Topla oynama: %65 - %35

Pas yüzdesi: %89 - %82

Toplam şut: 11 - 7

İsabetli şut: 2 - 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

44' | Burak kaçırdı

42' | Yasin'den etkili şut

G.Saray kontrasında Yasin topla buluştu. Soldan Sneijder bindirdi. Yasin ceza alanı dışından vurmayı tercih etti. Kaleci Eric gole izin vermedi.

25' | Yasin kaçırdı

20' | Podolski'den etkili şut

Podolski ceza alanı yayı üzerinden kaleyi yokladı. Savunmaya çarpan top kornere gitti.

15' | Kalemizde büyük tehlike

Astana gole yaklaştı. Twumasi sağdan ceza alanına girdi. Çaprazdan çok sert vurdu. Top direkten oyun alanına döndü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1' | Mücadele başladı.

İskoç hakem Craig Alexander Thomson karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor. Mücadeleye Astana başlıyor.

Maç Öncesi Bilgiler

  • İki takım ilk kez bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde karşı karşıya gelmiş ve Astana ev sahipliğinde oynanan maç 2-2 sonuçlanmıştı.

  • Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 13 maçta bir galibiyet alabildi (2-1 v Benfica, 3B 9M).

  • Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı son 11 maçın 10'unda kalesinde gol gördü.

  • Galatasaray'ın gruptan çıkma şansı kalmadı. Alacakları bir puan onları UEFA Avrupa Ligi'ne taşıyacak.

  • Astana'nın UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmesi için bu maçı kazanması gerekiyor.

  • Galatasaray forması giyen Lukas Podolski, Şampiyonlar Ligi'nde ilk 11'de yer aldığı son 14 maçta 11 gol attı.

  • Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ceza sahası içinden gelen şutlarda en fazla kurtarış yapan kaleci Astan forması giyen Nenad Eric oldu (20).

  • Astana, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde henüz galibiyeti olmayan üç takımdan birisi (Lyon, Maccabi Tel Aviv).

Son 5 Maç

Son 5 Maç
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
8
8
4
2
2
0