Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray 1-1 Lazio

Galatasaray 1-1 Lazio

Mustafa Boztepe
18.02.2016 - 18:17 Son Güncelleme: 18.02.2016 - 23:59

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda temsilcimiz Galatasaray, İtalya Serie A takımlarından Lazio'yu Türk Telekom Arena'da konuk etti. Sabri Sarıoğlu'nun 12. dakikada attığı gole Lazio 21. dakikada Milinkovic ile karşılık verdi. İkinci yarı başka gol olmayınca maç 1-1 sona erdi. Bu skorla Galatasaray tur şansını İtalya'ya bıraktı. Rövanş 25 Şubat Perşembe günü oynanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Denizli: "Galatasaray'ın Korkarak Gideceği Maç Olmaz"

Denizli: "Galatasaray'ın Korkarak Gideceği Maç Olmaz"

Tecrübeli hoca sözlerine, “İkili maçların başlaması ve bitmesi farklı stratejiler gerektiriyor. Biz 4 gündür bu kadroyla çalıştık. Futbolcularım için sürpriz değil. Elimdeki kadroya baktıktan sonra bundan başka bir kadro çıkarmam mümkün değildi. Oyunda kritik pozisyonlar var. Fiziksel gücü iyi olan takıma karşı iyi oynadık. Yediğimiz gol 5-10 dakika bizi oyundan düşürdü. Tur umudumuz bu maçtan önce neyse, o umut devam ediyor” şeklinde başladı.

'Galatasaray'ın Korkarak Gideceği Maç Olmaz'

Mustafa Denizli, İtalya’daki deplasmandan korkmadıklarını belirterek, “Elimdeki kadroyu en sağlıklı şekilde kulübüm için değerlendirmek zorundayım. Buradan 1-0’la geçseydik Roma’ya huzur içinde gidecektik. Ama yine rahat gideceğiz. Galatasaray’ın korkarak gideceği maç olmaz. 65 saat sonra ciddi bir maça daha çıkacağız. Hücum hattını bugün farklı kullanmak zorundaydık. Oyuncularım başarmaya gayret ediyor. 5 stoper ile değil de 8 stoperle oynasanız da, sizin kimle oynadığınız önemli değil nasıl oynadığınız önemli. Bugünkü şartlar nasıl el verdiyse öyle kadro kurdum” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın hocası 89. dakikada yaptığı Wesley Sneijder-Yasin Öztekin değişikliği sonrasında tribünlerden yükselen tepkiyi de şöyle yorumladı;

Sneijder değişikliğinde protestoya yer yok. Sneijder kenara gelince sevgi gösterdiler. Bugün pozisyonunu değiştirdik. Kolay değildi. Bugün birkaç arkadaşımızın pozisyonu değişti. Sneijder son 5-10 dakika yoruldu. Bunlar doğaldır yani. Futbolcularımızı kullanabildiğimiz kadar kullanacağız.”

Stefano Pioli: Galatasaray elenmesi zor bir rakip. Rövanş daha zor olacak

Stefano Pioli: Galatasaray elenmesi zor bir rakip. Rövanş daha zor olacak

Lazio teknik direktörü Stefano Pioli, 1-1'lik beraberlikle tamamladıkları Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray maçının bekledikleri gibi bir mücadeleye sahne olduğunu belirten Pioli, 'Galatasaray elenmesi zor bir rakip. 1-1'lik skorla birlikte çok küçük de olsa evimize avantajla dönüyoruz' dedi.

Rövanş maçının Arena'daki karşılaşmadan daha zor olacağını dile getiren İtalyan çalıştırıcı, 'Şu anda bu maçı geride bıraktık ve önümüzdeki Serie A maçına odaklandık. Ondan sonra rövanş maçına odaklanacağız' şeklinde konuştu.

Oyuncu Açıklamaları

Oyuncu Açıklamaları

Muslera: Kötü Maç Çıkarmadık

Galatasaray file bekçisi Fernando Muslera, Lazio ile 1-1 berabere kaldıkları maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Uruguaylu futbolcu, maça iyi başladıklarını belirterek, “İlk 20 dakika çok iyi oynayan bir takım vardı. Pozisyon ve golü bulduk ancak golü yedikten sonra oyundan düştük. İkinci yarı dengeli geçti. İki takım da pozisyonlara girdi. İtalya’dan galibiyetle geri dönmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Denizli’nin 6 savunma oyuncusuyla sahaya çıktığının hatırlatıması üzerine Muslera, “Bu seviyeye gelen her futbolcu her pozisyonda oynar. Bu seviye duran toplarda markajı iyi yapmamız gerekiyor bence. Kötü bir maç çıkarmadık. İkinci maça umutlu gidiyoruz” açıklamasını yaptı.

Eski takımı Lazio’ya karşı oynadığı için duyguları sorulan Galatasaray’ın kalecisi “Oynadığım dönemden sadece 2 futbolcu vardı. Ancak diğer çalışanlarla hasret giderdim. Özellikle kaleci antrenörüyle görüştüğümüz için çok mutlu oldum. Benim gelişimimde önemli rol oynadı” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Sabri: Biz Galatasarayız. Deplasmanda turu geçeceğimize inanıyorum.

Sözlerine maçı değerlendirerek başlayan Sabri “Maça çok iyi başladık. Baskı sonucunda golü de bulduk. Maalsef duran toptan yol yedik. İnişli çıkışlı performans gösterdik. Lazio elenmeyecek takım. Biz Galatasarayız. Deplasmanda turu geçeceğimize inanıyorum. Çünkü takım arkadaşlarıma güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmaya sağ açıkta başlayan tecrübeli futbolcu, “Hocamızın bana verdiği görev sağ açıktı. Kaleye yapacağım koşularla rakibi etkilemek istedim. Pozisyon icabı ön taraftar hareketli olmama gerekiyordu. Çok da daha iyi olabilirdim. Takım olarak iyi mücadele ettik. Bu azmi ve hırsın üstüne biraz daha katabilirsek turu geçebiliriz” diye konuştu.

Denayer: Savunma ağırlıklı takımla çıkmamızın takımı kötü etkilediğini düşünüyorum

“Futbolda sonuç almak önemli. Bunu tam anlamıyla gerçekleştiremedik ve sonuç alamadık. Şimdi oraya gidip kazanmak zorundayız. Savunma ağırlıklı takımla çıkmamızın takımı kötü etkilediğini düşünüyorum. Elimizden geleni yaptık; ama berabere kaldık. Roma’da zor bir maç oynayacağız.”

90' | Karşılaşma sona erdi

90' | Karşılaşma sona erdi

Galatasaray 1-1 Lazio

Topla Oynama %56/%44

Toplam Şut 8/13

İsabetli Şut 4/7

Başarılı Pas 437/333

Korner 2/8

88' | Galatasaray Umut Bulut'la gole çok yaklaştı

Denayer sağ kanattan çok iyi yüklendi, ortasını yaptı, Umut Bulut çok şık bir kafa vuruşu yaptı ancak top az farkla üstten dışarı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

77' | Lazio gole yaklaştı, top dışarı çıktı

Lazio gole çok yaklaştı. Radu ortaladı, Milinkovic'in kafa vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

74' | Donk sert vurdu, kaleci son anda çıkardı

Galatasaray hızlı çıktı, Sneijder pasını verdi, Donk yerden sert vurdu Marchetti köşeden son anda çıkardı.

68' | Lazio sol kanattan tehlikeli geldi

Lazio sol kanattan tehlikeli geldi. Matri ceza sahasına girdi, içeri çevirdi. Kimsenin dokunamadığı top az farkla dışarı çıktı.

63' | Lazio daha çok topla oynayan taraf

İkinci yarı bu dakikaya kadar önemli bir gol pozisyonu yaşanmazken Lazio daha çok topla oynayan taraf oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

46' | İkinci yarı başladı

İkinci yarıya temsilcimiz Galatasaray başladı.

45' | İlk yarı sona erdi

45' | İlk yarı sona erdi

Galatasaray 1-1 Lazio

Topla Oynama %60/%40

Toplam Şut 2/7

İsabetli Şut 2/5

Başarılı Pas 254/160

Korner 1/6

33' | Lazio köşe vuruşlarıyla tehlike yarattı

Matri'ye doğru uzun bir top gönderildi ancak Koray araya girdi. Sonrasında uzaktan gelen şutu yine Koray engelledi. Korner. Ortayı Biglia yaptı, Mauricio tehlikeli bir kafa vuruşu yaptı ancak Muslera kurtardı. Pozisyondan bie dakika sonra Lazio yine gole çok yaklaştı. Paslaşarak kullanılan korner sonrası Parolo şutunu attı Muslera güçlükle kornere çeldi.

⚽ [GOL!] 21' | Milinkovic

Lucas Biglia'nın sert ortasında kafa vuruşunu yapan Milinkovic topu filelerle buluşturdu. Skor 1-1

13' | Sneijder gole yaklaştı

Sneijder ile Galatasaray gole çok yaklaştı. Podolski'nin pasında sol kanatta topla buluşan yıldız oyuncu sert bir şut çıkardı ancak kaleci başarılı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

⚽ [GOL!] 12' | Sabri Sarıoğlu

9' | Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta top kalecide kaldı

Sol kanatta topla buluşan Podolski'ye Konko'nun yaptığı müdahale faul. Korner direğinin hemen yanından kullanılan serbest vuruşta kaleci topu kontrol etti.

1' | Maç başladı

Maça Lazio başladı.

Galatasaray'dan müthiş koreografi

Galatasaray'dan müthiş koreografi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Maç öncesi bilgiler

  • Galatasaray'ın Lazio ile rövanş maçı 25 Şubat Perşembe günü İtalya'da oynanacak.

  • Galatasaray, Avrupa'daki son 7 iç saha maçında yalnızca 1 galibiyet alabildi.

  • Lazio, UEFA Avrupa Ligi grup etabını namağlup tamamladı.

  • Galatasaray, iç sahada İtalyan takımlarına 53 yıldır yenilmiyor.

  • Galatasaray 6 yıl aradan sonra ilk kez bir UEFA Avrupa Ligi maçına çıkıyor. Sarı-kırmızılı takım en son 25 Şubat 2010 tarihinde Atletico Madrid ile karşılaşmıştı.

  • Türk Telekom Arena ilk kez bir UEFA Avrupa Ligi maçına ev sahipliği yapıyor.

  • Sarı-kırmızılı ekipte Lazio maçı öncesi sakatlığı bulunan Sinan Gümüş dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

  • Ceza sınırındaki Olcan Adın, bu maçta sarı kart görmesi durumunda rövanşta forma giyemeyecek.

  • Galatasaray, tarihinde üçüncü kez Şampiyonlar Ligi'nden gelerek UEFA Avrupa Ligi'ne dahil oldu.

  • Galatasaray, Lazio karşısında Avrupa kupaları tarihindeki 266. karşılaşmasına çıktı.

  • Söz konusu müsabakalarda 98 galibiyet ve 98 yenilgi alan sarı-kırmızılılar, 69 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 366 gole karşılık kalesinde 393 gol gördü.

  • Türk takımları ile İtalyan takımları Avrupa kupalarında 78 kez karşı karşıya geldi. İtalyan takımları bu maçlarda 44, Türk ekipleri ise 17 galibiyet aldı. 17 maç ise berabere sonuçlandı.

  • Sarı-kırımızılı temsilcimiz, İtalyan takımlarıyla Avrupa kupalarında 22 kez karşılaştı. Galatasaray bu maçlarda 7 galibiyet ve 7 mağlubiyet aldı, 8 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

  • Galatasaray ile Lazio ise Avrupa kupalarında iki kez kapıştı. Şampiyonlar Ligi'nde oynanan bu maçlardan taraflar 1'er galibiyet aldı. İki maç da 1-0'lık skorlarla sona erdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
29
26
19
12
11
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Alllllaaahiiiimm Goooooooooollll

Uğur Birik

Kız demiş GS berabere kaldı çocuk demiş olsun bizim bilekliğimiz var kız demiş UEFA değil miydi o çocuk demiş bi daha sakın bana UEFA deme.. ( via @memetalibjk)

Melih Işık

ben şok ben iptal sabri ateş ediyo resmen :D