Görüş Bildir
Haberler
Fuat Avni’nin Kaynaklarına Müebbet: Yargıtay Cezaları Bozmadı

Fuat Avni’nin Kaynaklarına Müebbet: Yargıtay Cezaları Bozmadı

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla çok konuşulan ‘Fuat Avni’ hesabına bilgi aktaran 2 sanığa müebbet, 5 sanığa da 13 yıl 4 ay hapis cezaları onandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakanlık uzmanı ve İstihbarat Daire Başkanlığı çalışanları çıkmıştı

Başbakanlık uzmanı ve İstihbarat Daire Başkanlığı çalışanları çıkmıştı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığının ele geçirilmesi eylemine ilişkin aralarında Fuat Avni Twitter hesabına bilgi aktardığı belirlenen Mustafa Koçyiğit'in de bulunduğu 2 sanığa verilen müebbet ile 5 sanığa verilen 13 yıl 4'er ay hapis cezalarını onadı.

Daire, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince 17 sanık yönünden 18 Ocak 2021'de karara bağlanan davaya ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Buna göre, Fuat Avni Twitter hesabına bilgi aktardığı tespit edilen eski Başbakanlık uzmanı Mustafa Koçyiğit ile İstihbarat Daire Başkanlığı eski çalışanı Bülent Günay'a 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan verilen müebbet hapis cezaları onandı.

Fuat Avni sistemi de karar da yer aldı

Fuat Avni sistemi de karar da yer aldı

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin kararında, sanıkların eylemlerine ilişkin bilgilere de yer verildi.

Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığında bulunan tüm Türkiye'ye ait istihbarat verilerinin sisteme log kaydı düşmeden alınması için Akif kod adlı Mustafa Koçyiğit'in diğer sanıklara talimat verdiği, bu talimatı Akif Güngör ve Haşim Türker'in sanık Bülent Günay'a ilettiği, sanık Bülent Günay'ın da aldığı örgütsel talimat çerçevesinde İstihbarat Daire Başkanlığı sistem odasına izi sürülemeyen bir sistem kurduğu anlatıldı.

Bu yolla elde edilen bilgilerin örgütsel faaliyet kapsamında FETÖ'nün amaçları doğrultusunda kullanıldığı, Fuat Avni adli Twitter kullanıcısına da aktarıldığı kaydedildi.

Kararda, şu tespite yer verildi:

'Bu şekilde İstihbarat Daire Başkanlığındaki istihbari verilerin 2 yıl boyunca sanıklar Haşim Türker ve Mustafa Koçyiğit'in belirttiği usullerle sanık Mustafa Koçyiğit'e iletildiği, Mustafa Koçyiğit'in de bu bilgileri örgütsel organizasyon/paralel devlet yapılanması niteliğinde olan FETÖ içerisinde kendisinin üstünde bulunan kişilere örgütsel faaliyet kapsamında ilettiği, bu istihbari bilgilerin bir kısmının ağırlıklı olarak yurt dışında faaliyet gösteren örgüt mensupları tarafından Fuat Avni isimli Twitter adresinden Türkiye'yi iç karışıklığa sürüklemek ve uluslararası ilişkilerde zor durumda bırakmak amacıyla paylaşıldığı hususları tespit edilmiştir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Soylu

eskiden doğruyu söyleyen birtakım köylerden kovulurdu, artık silivri var.

Kamil Zor

ama burada doğruyu kendi çıkarları gereği yıllarca saklayıp, hatta yapılanların parçası olup çıkarları çatıştığında ortaya çıkarıyor kahraman ilan etmek saçm... Devamını Gör