Görüş Bildir
Haberler
Fransa'nın Aranan İsmi Hayat Boumedienne, Türkiye Üzerinden Suriye'ye Gitmiş

Fransa'nın Aranan İsmi Hayat Boumedienne, Türkiye Üzerinden Suriye'ye Gitmiş

Batuhan
11.01.2015 - 11:29

Paris Porte Vincennes marketinde öldürülen terörist zanlısının imam nikahlı eşi Hayat Boumedienne’in Ocak ayının başında, daha yolda öldürülen polis olayı olmadan önce Fransa’dan ayrıldığı haberi alındı.

Madrid-İstanbul uçağı ile 2 Ocak’ta Türkiye’ye geldiği açıklanan Fransa’nın en çok aranan kadını olan Hayat Boumedienne’in Türkiye-Suriye sınırını 8 Ocak’ta geçtiği ve şu anda Suriye’de olduğu Le Monde.fr sitesinden Türk kaynaklara dayandırılarak verildi.

9 Ocak İstanbul – Madrid yolcu listesinde görünen Hayat Boumedienne isimli uçak biletinin kullanılmadığı, yani kadının geri dönmediği de gelen haberler arasında.

Hayat Boumedienne ile ilgili iddiaların Fransız basınında yer almasından sonra dün saat 20.00’da Anadolu Ajansı’nın haberine göre MİT’in Hayat Boumedienne’nin Suriye’ye geçiş yaptığı bilgisini Fransız makamlara bildirdi.

Yabancı ajanslara konuşan Türk yetkililere göre Hayat, Sabiha Gökçen Havaalanı’na iniş yaptı. İstanbul’da iki gece kalan genç kadın dana sonra Şanlıurfa’ya geçti. Hayat’tan daha sonra bir haber alınamadı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, “İstihbarat paylaşımı olmadan kimsenin girişini engelleme lüksümüz yok” diye konuştu.

Le Monde gazetesinin haberine göre ise Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen kardeşlerden Cherif Kouachi’nin eşi ile Hayat Boumeddiene arasında 2014 yılı içinde 500 telefon görüşmesi gerçekleşti. Gazetenin haberine göre Hayat Boumeddiene ile Amedy Coulibaly 2009 yılından bu yana imam nikahlı olarak birlikte yaşıyorlardı. Coulibaly’nin hapiste kaldığı 4 yıl boyunca sevgilisinin onu beklediği biliniyor ancak çiftin resmi nikahı bulunmuyor.

İngiliz Daily mail gazetesi çiftin plajda çekilmiş bir fotoğrafını ve Boumedienne’nin radikalleştikten sonra çarşafa girdiğini kanıtlayan fotoğraflarını yayınladı. 

DHA, ZETE

Kaynak: http://zete.com/fransanin-aranan-ismi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0