Görüş Bildir
Haberler
Flütleri Hazır Edin: Müziklerini Ezbere Bildiğimiz Efsane Yerli Diziler

Flütleri Hazır Edin: Müziklerini Ezbere Bildiğimiz Efsane Yerli Diziler

Nadiren yeni dizilerden de iyi işler çıkıyor ama çoğunlukla eski dizilerin müzikleri aklımızdan çıkmıyor. Duyduğumuz anda bizi o günlere götüren müzikler, bazen dizilerin bile önüne geçiyor. Hazır olun, tek tek dinlemekten kendinizi alamayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kınalı Kar deyince hemen "Sende büüüüüyük, bir ahım var!" diye devam etmiyorsan, milenyumlusun. Sabahat Akkiraz ve bu müzik unutulmaz.

2. "Şişşşşşşt yabancı söyle bana sen kimsin? Benim evde ne işin var, öyle misin böyle misin?" diyelim, siz devamını tamamlayın. Evdeki Yabancı'nın bu jeneriği U - NU - TU - LA - MAZ!

3. Haziran Gecesi'nin müzikleri unutulmaz. Gökhan Kırdar'ın Yerine Sevemem ve Yağmur şarkıları bizi mahvediyordu. Neredeyse çalınan her şarkı ve dizinin en ufak tınısını bile aklımızda.

4. "Hatırla Sevgili o eski günleri, çocuklar gibi..." ahhh, her şarkısı tek tek aklımızda. Zor Yıllar, Gece ve Rüzgar, Yaralı Kalbim, Kimse Bilmez...

5. Aksiyon ve Anadolu ezgilerini birleştiren harika jeneriğini unutmak imkansız. Dizinin müzikleri o kadar iyiydi ki, albümü bile çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çukur son yılların müzikleriyle en öne çıkan dizisi. Hem Toygar Işıklı'nın eşsiz dizi müzikleri, hem de dizide çalınan ve efsaneleşen şarkılarıyla bir efsane. Hele Türkçe Rap'in yükselişe katkıda bulunduğunu inkar etmek ayıp olur.

7. Kıraç bir ara harika dizi müzikleri yapıyordu. En iyi iş çıkardığı dizilerden biri de Aliye idi.

8. "Bana bir masal anlat baba, içimde bütün oyunlarım. Kurtla koyun olsun, şekerle bal...", Süper Baba'yı unutacağımızı sanmadınız umarız. Yeni Türkü'nün bu muazzam eseri ile hatırlıyoruz diziyi. Hala flütle çalabilenler burada mı?

9. Müzikleri en unutulmaz, en başarılı dizilerden biriydi Muhteşem Yüzyıl. Savaşta, aşk sahnelerinde, idamda, ayaklanmada, fitnede fesatta ne çalındığını tek tek biliyoruz. Tüyleri diken diken eden müzikleriyle harikaydı.

10. "Ruhuna sağlık, Ruhsarcığım ölmemiş. Elalem utansın, o beni terk etmemiş.", Allaaaaaah oynamaya başladınız değil mi? Bunu ezbere söylemenin ne kadar zevkli olduğunu biliyoruz, hadi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yonca Evcimik'in harika Çılgın Bediş jeneriğinin sadece müziği değil, klibi de unutulmazlardan.

12. Herhalde Avrupa Yakası'nın nerede olduğunu biliyorsunuz? Anadolu'dan kop gel düz git, Ankara'yı geç sağda. Bursa'nın biraz yukarısı. Altunizade'den sonra köprünün hemen aşağısı, Avrupa Yakası.

13. Kıraç gerçekten de bir dönem dizi dünyasına damgasını vurmuş. Zerda'da da onun dokunuşları vardı.

14. "Evde hep gülen biri, sanki bizden biri. Hem gerçek hem de peri; masallar diyarından geldi. Tüm anneler sihirli ama bizimkisi bir peri." ve Sihirli Annem...

15. Düğününde Aşk-ı Memnu jeneriğini çaldırarak havalı bir giriş yapmayı düşünenler var mı? Toygar Işıklı her bir bestesini aklımıza tek tek işledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Toygar Işıklı'nın harika iş çıkardığı dizilerden biri de Dudaktan Kalbe idi. Kemanının sesine kurban be...

17. Doktorlar dizisi jeneriğinden ziyade içinde çalan şarkılarla hatırlanıyor. Şeref yoksunu Levent'in Ela'ya çektirdiklerini hep bu müziklerle hatırlayacağız.

18. Zaten şarkıcı olan Keremcem, Aşk Oyunu dizisinde tüm şarkılarını bize sevdirmişti. Kadife Kelepçe, o dönemin en meşhur şarkılarından biri olmuştu.

19. Aynı gemide yol alıp ayrı dümen tutanların dizisi Çocuklar Duymasın'ın jeneriğini unutmak için ancak beynimizi sıfırlamamız lazım.

20. Bizimkiler'e bu listeyi okuyan herkes yetişemedi ama yetişenler hemen mırıldanmaya başladı bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. 'Taksinin rengi buğday sarısı' ve Çiçek Taksi...

22. Bir yaz dizisi olarak başlayıp gelmiş geçmiş en büyük hayran kitlesine sahip dizilerden biri oldu. Müzikleri ezbere bilindi ve dizide çalan her şarkı anında popüler hale geldi. Aydilge'nin 'Sen misin İlacım?' şarkısı ise en meşhuru.

23. Kurtlar Vadisi müzikleri yine bir Gökhan Kırdar eseri. Jeneriği ya da Elif, Hekimoğlu, Asiye türkülerini bilmeyen var mı?

24. Ah o kanunun çalınışı, o udu çalan kişinin yüreğimizi kıpırdatışı... İkinci Bahar gibisi gelmedi, gelmez.

25. Müthiş gaza getirici ve Anadolu ezgileriyle bezenmiş Asmalı Konak ile final yapıyoruz. Unutursak başımıza bir iş gelmiştir kesin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
29
7
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eyüp bolat

Bu listede deli yürek nasıl olmaz... Şaşırdım ve üzüldüm... Yeryüzü almıyor bedenimiiiii...

Pasif Kullanıcı

ağlamıyorum gözüme toz kaçtı

artu.96

Dabi biradeler. Aklıma geldi bir anda.

Amber Esra Kırbaş

ben hala olgun şimşek ve meltem cumbul'un sonsuz aşk düetini dinliyorum ... saçma ama en güzel dizilerdendi...