Görüş Bildir
Haberler
Finlandiya'dan NATO Üyeliği Açıklaması: 'Gecikmeden Başvurulmalı'

Finlandiya'dan NATO Üyeliği Açıklaması: 'Gecikmeden Başvurulmalı'

Batuhan
12.05.2022 - 10:42 Son Güncelleme: 12.05.2022 - 13:06

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, yaptığı ortak açıklamada ülkelerinin 'gecikmeden NATO üyeliğine başvurması gerektiğini' söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, ülkenin NATO'ya üyelik sürecine ilişkin ortak açıklama yaptı.

'Finlandiya'nın üye olarak tüm ittifakı güçlendireceği' ifade edilen açıklamada, Helsinki'nin 'gecikmeden NATO üyeliğine başvurması gerektiği' kaydedildi.

"NATO üyesi olarak Finlandiya, tüm savunma ittifakını güçlendirecektir."

Açıklamada, 'NATO üyesi olarak Finlandiya, tüm savunma ittifakını güçlendirecektir. Finlandiya, gecikmeden NATO üyeliğine başvurmalıdır. Bu kararın alınması için gereken ulusal adımların önümüzdeki birkaç gün içinde hızla atılacağını umuyoruz' denildi.

Niinistö, daha önce ülkesinin NATO'ya üye olup olmamasına ilişkin vereceği kararı, 12 Mayıs'ta açıklayacağını duyurmuştu.

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist de ülkesinin devlet radyosu SR'ye yaptığı açıklamada, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılması halinde İskandinavya'nın savunma gücünün artacağını iddia etmişti. Hultqvist, 10 Mart'ta yaptığı açıklamada ise savunma bakanı olduğu sürece ülkesinin NATO'ya katılmayacağını söylemişti., 'NATO üyesi olarak Finlandiya, tüm savunma ittifakını güçlendirecektir. Finlandiya, gecikmeden NATO üyeliğine başvurmalıdır. Bu kararın alınması için gereken ulusal adımların önümüzdeki birkaç gün içinde hızla atılacağını umuyoruz' denildi.

Niinistö, daha önce ülkesinin NATO'ya üye olup olmamasına ilişkin vereceği kararı, 12 Mayıs'ta açıklayacağını duyurmuştu.

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist de ülkesinin devlet radyosu SR'ye yaptığı açıklamada, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılması halinde İskandinavya'nın savunma gücünün artacağını iddia etmişti. Hultqvist, 10 Mart'ta yaptığı açıklamada ise savunma bakanı olduğu sürece ülkesinin NATO'ya katılmayacağını söylemişti.

Kremlin: Finlandiya'nın NATO'ya girişi Rusya'ya tehdit

Kremlin: Finlandiya'nın NATO'ya girişi Rusya'ya tehdit

Finlandiya'nın muhtemel NATO üyeliğine karşı Rusya'dan açıklama geldi.

Kremlin, söz konusu üyeliğin, Rusya'nın güvenliği için 'kesinlikle' tehdit oluşturacağını; askeri blokun genişlemesinin ne Avrupa'yı ne de dünyayı daha stabil hale getireceğini duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ANKA

Türkiye hiç bir avrupa birliği ülkesinin nato üyeliğine evet oyu verememeli avrupa birliğine giriş için nasıl mumamele yapılıyorsa aynısını yapmalı yunanlıla... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

NATO'ya girin de huzurunuz bozulsun amk rahat mı battı ?

Pasif Kullanıcı

Girin bakalım, sonra Rusya nasıl Helsinki'ye giriyor 2 güne izleyin. Ben Rusya'ya kızmıyorum, resmen ABD okyanus ötesinden gelip etrafını çevrelemeye dört bi... Devamını Gör