Görüş Bildir
Haberler
Financial Times'tan Erdoğan Yorumu: 'Faizlerin İndirilmesi İçin Baskı Yaptı'

Financial Times'tan Erdoğan Yorumu: 'Faizlerin İndirilmesi İçin Baskı Yaptı'

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3. çeyrek büyüme rakamlarını gündemine taşıdı. Haberde, 'Erdoğan, Merkez Bankası'na son üç ayda üç kez faiz indirimine gitmesi için baskı yaptı' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 3. çeyreğe ilişkin GSYH verilerini açıklaması dış basında gündem oldu. Financial Times, Türkiye ekonomisinin yüzde 7,4 büyüdüğüne ilişkin veriyi, 'Analistler, hızla yükselen enflasyon ve değer kaybeden lira nedeniyle büyüme hızının sürdürülemez olduğu konusunda uyardı' şeklinde yorumladı.

Cumhuriyet'in haberine göre Capital Economics'ten Jason Tuvey, 'Merkez Bankası'nın Erdoğan'ın talimatıyla eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye başlamasından bu yana dolar karşısında yüzde 30'dan fazla değer kaybeden liradaki keskin düşüş göz önüne alındığında hızlı genişlemenin sürmesinin pek mümkün olmadığı' konusunda uyardı.

Tuvey, 'Türkiye hâlâ bir kur krizinde ve keskin bir döviz düşüşünden bekleyeceğimiz daha zararlı etkilerden bazılarının filtrelenmesi muhtemel' dedi.

'Önceki krizlerde istikrar için keskin faiz artırımlarını kabul etmek zorunda kaldı'

'Önceki krizlerde istikrar için keskin faiz artırımlarını kabul etmek zorunda kaldı'

FT'nin haberinde, 'Yüksek faiz oranlarının enflasyonu düşürmek yerine enflasyona neden olduğu şeklindeki alışılmışın dışında bir görüşe sahip olan Erdoğan, yıllık enflasyonun neredeyse yüzde 20'ye yükselmesine rağmen Merkez Bankası'na son üç ayda üç kez faiz indirimine gitmesi için baskı yaptı' ifadeleri yer aldı.

Haberde, 'Her ne pahasına olursa olsun hızlı büyüme saplantısı, son yıllarda tekrarlanan yüksek enflasyon ve finansal oynaklık krizlerine yol açan cumhurbaşkanı, önceki krizler sırasında istikrarı yeniden sağlamak için keskin oran artışlarını kabul etmek zorunda kaldı. Bu da büyümeye zarar verdi' denildi.

FT son olarak, 'Ekonomistler, stratejinin bazı bölümleri başarılı olsa bile, bunun yaşam standartlarını ciddi şekilde aşındırma riskini taşıyan, yükselen bir enflasyon pahasına geleceğini söylüyor' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sena sena

sen dur dur enn çirkin sevgiliden çocuk hay yarabbim yaa. ne buluyorlar keş suratlı adamlarda anlamıyorum yazık etti kendine de müzik kariyerine de riricim :_(

Harun Sinanoğlu

firmaların nasıl bir iştahı varmış acaba sayın başkan? Millet yerinden kımıldamıyor şu an enflasyon ve kur korkusundan. Siz nasıl bir gözlükle bakıyorsunuz i... Devamını Gör