Görüş Bildir
Haberler
Filmlerden Gerçek Hayatta Sittin Sene Karşılaşmayacağınız 13 İlk Tanışma Klişesi

etiket Filmlerden Gerçek Hayatta Sittin Sene Karşılaşmayacağınız 13 İlk Tanışma Klişesi

Gökhan A.
31.08.2016 - 18:39

Hiç olmuyor demiyoruz tabii ki yurt dışında illa birkaçı sürekli yaşanıyordur. Ama günümüz şartlarında Türkiye'de bunların olma olasılığını bir düşünün ne demek istediğimizi anlayacaksınız. 😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İçki Ismarlama Yoluyla Tanışma

Erkek içki ısmarlamak için izin ister ve karşı taraftan olumlu yanıt alırsa muhabbeti koyulaştırırlar. Sonrası malum, bu olay tek gecelik bir ilişkiden ibarettir ve sabah birisi diğerinin ismini unuttuğu için takla atmaya varan aksiyonlara kalkışırlar. 😏

2. Karışıklık Sonucu Tanışma

2. Karışıklık Sonucu Tanışma

Aynı marka olan bagajların veya telefonların karışması en çok kullanılan klişelerden. Açılma merasimi erkeğin bavulundan başlar ve itinayla tuttuğu sutyenler kameranın gözüne sokulur. İlginç olan en dandik bavulda bile kilit sistemi varken bu kişilerin kullanmamasıdır. Sıra bavulun sahibini bulmaya gelir ve tanışma gerçekleşir.

Günümüzde bir organmış gibi işlev gören telefonun karışması uzak bir nokta olsa da bagajların karışması olası, ama devamı hayal ettiğiniz gibi olmayacağı için siz fazla heveslenmeyin. 😁

3. Zor Durumda Kalarak Tanışma

3. Zor Durumda Kalarak Tanışma

Zor duruma düşmüş zengin erkek veya kız karşı cinsten gelen yardım teklifi sonucu birbirleriyle tanışırlar. İlk başlarda hiç de uyumlu olmadıkları gözlemlenir ama aşk bu ya kısa zaman sonra zıt kutuplar gibi istemeden de olsa birbirlerine çekilirler.

4. Köpeklerin Birbirleriyle Uyumu Sebebiyle Tanışma

4. Köpeklerin Birbirleriyle Uyumu Sebebiyle Tanışma

Filmlerde evcil hayvanı tanışma aracı olarak kullanan karakterler de az değil. Sırf bu filmlerdeki tanışma olayı yüzünden gerçekte çoğu erkek bunun etkili bir tanışma olduğunu düşünür ve bu niyetle yanında bir evcil hayvan gezdirir(Senden değil ya en yakın arkadaşından bahsediyorum 😁). Görünürde en kolay tanışma şekli gibi görülse de gerçekte ne kadar başarılı onu kestirmek zor. Sonuçta ilk uyumu gerçekleştirecek olan köpekler.

5. Dans Pistinde Tanışma

Dans pistinde tek başına dans eden birini gözüne kestiren karakter usul usul ona yakınlaşmaya çalışır. Fırsatını bulduğu andan itibaren göz temasını hiç kaybetmeyerek iyi dans edebildiğini gösterir ve birbirlerine kenetlenirler. Yüksek ses sebebiyle konuşmaya ihtiyaçları yoktur ve birbirinden etkilendiklerini rahatlıkla birbirlerinin gözlerinden anlayabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çarpışma Sebebiyle Tanışma

İki karakterimiz çarpışır, biri birinin üzerine bir şey döker veya birbirlerinin kitaplarını düşürürler. Filmlerin en vazgeçemediği klişelerdendir.

Çarpışmalar her zaman olan şeyler ama tanışma için aynı şey geçerli mi tartışılır. Gerçekte böyle durumlar Emrah'ın dizileri gibi işlemiyor(Bkz. Unutabilsem). En basitinden 'Özür dilerim' cümlesi yerine 'Önüne baksana ayı!' gibi bir söylem duyabileceklerinizin en hafifi olabilir. 😅

7. Çocuk Parkında Tanışma

İki boşanmış karakter küçük çocuklarını eğlendirmek için parka götürürler. Çocukların arasında bir uyum olup olmamasına bakılmadan aynı bankta veya yan banka oturan bu iki karakter ne yapar eder muhabbet başlatmanın bir yolunu bulur.

8. Hayatını Kurtarma Sonucu Tanışma

Kahramanımız kadının-erkeğin hayatını kurtarır ve o minnet duygusuyla karşısındakine şans vererek olaylar gelişir.

Bu tarz bir olay için doğru zamanda doğru yerde olmak gerekir ki muhtemelen olasılığı bile hesaplanmış bir şey değildir. O yüzden birinin hayatını kurtarmak o kadar da kolay değil. Tabii bir cankurtaran, koruma vb. değilseniz. 😊

9. Taksi Ücretini Bölüşme Yoluyla Tanışma

9. Taksi Ücretini Bölüşme Yoluyla Tanışma

Aynı taksiye el kaldırıp durmasını sağlayan karakterlerin gidecekleri yerler eğer aynı güzergah üzerinde ise -erkek kesin yalan söylemiştir 😅- aralarında anlaşma yaparak taksi parasını bölüşme kararı alırlar ve muhabbet ikisinden birinin ineceği yerde telefon numaralarını almayla sonlanır.

10. Mahsur Kalarak Tanışma

Asansörün arızalanması veya farklı bir mekanda kilitli kalma sonucu iki kafadardan biri panik yapar. Diğerinin onun sakinleştirme çabalarıyla geçen dakikalar yerini, kendilerinden bahsettikleri birbirlerinden etkilenmeye giden dakikalara bırakır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Koşarken Tanışmak

Koşarken bileğini burkan tarafın karşı cinsten yardım alması sonucu muhabbetin ilerlemesidir. Bu tarz filmlerde zor duruma düşecek karakter bellidir. Çelik bilekli erkekler düşecek değil ya! 😊 Ve kadın aniden ortaya çıkan beyaz atlı prens tarafından kurtarılmak zorundadır. Böööaaayykk!

12. Zoraki Tanışma

Birbirlerini hiç tanımayan ve hiç istemedikleri halde birlikte çalışmak zorunda kalan insanların zoraki tanışıklığı sonrasında birbirlerinden hoşlanmaları.

13. Asansörde Tanışma

Birbirini hiç tanımayan iki kişi asansöre biner. Buradaki asansörler gökdelenler sebebiyle sokaktaki ulaşım araçları gibidir. Çıkacakları kata gelene kadar her katta birinin inip bindiği asansör içinde haliyle canları sıkılır. Birisi bu sessizliği bozmak zorundadır ve muhabbeti başlatır. 

Belki de uzun uzun gökdelenlerimiz olmadığında baştan kaybediyoruz biz. 😕

Onedio Yaşam'ı Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
407
288
75
29
29
29
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın