Görüş Bildir
Haberler
Filmlerde İzlediğimiz Bazen Romantik Bazen Komik Ama Her Haliyle Eşsiz Olan Evlilik Teklifi Sahneleri

Filmlerde İzlediğimiz Bazen Romantik Bazen Komik Ama Her Haliyle Eşsiz Olan Evlilik Teklifi Sahneleri

Ezgi Bulut
22.04.2023 - 13:52

Evlilik teklifleri oldukça duygusal olaylardır. Gerçek hayatta, özellikle de yaşamınızın geri kalanını hayatınızın aşkıyla yan yana geçirmeyi kabul ettiğiniz için, bir peri masalından fırlamış gibi hissetmek en doğal hakkınız. 'Benim teklifim asla filmlerdeki gibi olmaz' demeyin. Çünkü bazen onlarınki de romantiklikten öte fazla komik ya da trajik olabiliyor. İşte bu çoğu zaman romantik bazen de ilginç olan evlilik teklifi sahnelerini sizler için derledik.

Her aşk özeldir. Bu yüzden sizin hikayeniz başka kimseninkine benzemesin.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Stepmom

15. Stepmom

Julia Roberts, Susan Sarandon ve Ed Harris'in rol aldığı Stepmom'un sizi ağlatan filmlerden biri olduğunu biliyorum. Luke'un yatakta Isabel'e bir makara iplikle evlenme teklif ettiği nişan sahnesi, bana sorarsanız en duygusal film tekliflerinden biri. 

Uykunuzdan öperek uyandırıldıktan sonra oldukça mütevazı ama samimi bir teklife siz hayır diyebilir misiniz?

14. Runaway Bride

14. Runaway Bride

Bir Julia Roberts klasiğinden devam edelim. Maggie, evlilikten çok korksa da defalarca kez nişanlanan biridir. Son düğününde onun haberini yapmaya gelen gazeteci Ike, işleri karıştırır ve bu ikili birbirlerine aşık olurlar. Maggie'nin o yüreklere dokunan repliği ise çok içten!

Zor zamanlar geçireceğimizi garanti ediyorum. Birimiz ya da ikimiz birden kaçıp gitmek isteyecek onu da biliyorum. Ama bir şey daha var, eğer senden benimle olmanı istemezsem, hayatımın sonuna kadar pişman olacağım. Çünkü kalbimin derinliklerinde biliyorum, sen benim için teksin.

13. Love Actually

13. Love Actually

Birbirine örülmüş pek çok hikayenin birlikte işlendiği filmde, farklı çiftler arasında yaşanan çok özel anlar olsa da en unutulmazlarından birisi Colin Firth’ün öyküsü.

Colin, Portekizli bir kadına aşık olur ve tüm hayatını bırakarak onu aramaya gider. Aynı dili konuşamasalar da aşkın dilini yakalayan bu çift insanın içine umut ışıkları serpiyor. Teklife verilen cevap ise aşkları kadar tatlı:

'Yes is being my answer.'

12. He's Just Not That Into You

12. He's Just Not That Into You

Jennifer Aniston'ın canlandırdığı Beth, Ben Affleck'in oynadığı Neil ile yıllardır birliktedir ancak Beth asla evlenmek istemediğini anlayınca ondan ayrılır. Fakat Neil, Beth'i en zor günlerinde asla yalnız bırakmak istemez. 

Bir gün Beth, Neil'in eşyalarını boşaltmasına yardım ederken pantolonu bulur ve onları dışarı atmayı planlarken Neil ona önce ceplerini kontrol etmesini söyler. Elbette ceplerinin birinde bir yüzük kutusu bulur ve arkasını döndüğünde Neil'in tek dizinin üzerinde durduğunu görür.

Çok alelade bir teklif olsa da zor zamanlarda ortaya çıkan ve ikisini yeniden bir araya getiren gerçek sevgiyi hissetmemek mümkün değil.

11. Leap Year

11. Leap Year

Bu filmde iki evlilik teklifi sahnesi bulunsa da sanıyorum ki hepimiz tek bir kişininkini listeye alırız. Kadınların erkeklere 29 Şubat tarihinde evlilik teklifi yapmasına izin veren eski bir İrlanda geleneğini keşfeden Anna (Amy Adams), Boston'dan Dublin'e giden erkek arkadaşı Jeremy'nin (Adam Scott) izini sürmeye karar verir. Ancak hayat onun için yaptığı planları gerçekleştirir ve aşçı Declan (Matthew Goode) ile tanışır.

Nefes kesici bir uçurumun kenarında edilen o evlilik teklifi ise içimizde bir yerlere dokunuyor ve kader işte diyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sweet Home Alabama

10. Sweet Home Alabama

İşte gösterişli bir teklif sevenlere özel bir sahne. Andrew (Patrick Dempsey) Melanie'yi (Reese Witherspoon) karanlık bir yere götürür ve nerede olduğunu anlayamayan kadın kendini birden her yeri yüzüklerle dolu Tiffany's mağazasında bulur ve Melanie istediğini seçerek bu teklife evet deme şansına sahiptir.

Filmdeki diğer bir evlilik teklifi ise çok daha romantik...

9. When Harry Met Sally

9. When Harry Met Sally

Başrollerini Meg Ryan ve Billy Crystal'ın paylaştığı bu ikonik filmin ilk çekileceği sıralar bu aşıkların kavuşamayacağı bir senaryo vardı. Ancak film çekimi sırasında yönetmenin kendisinin de aşık olmasıyla birlikte senaryoda bir değişikliğe gidilerek Harry ve Sally'nin de kavuşması sağlanır. 

Teklif sırasındaki sözler ise hepimizin hafızasına çoktan kazındı:

Hayatının geri kalanını biriyle geçirmek istediğini anladığın zaman, hayatının geri kalanının hemen başlamasını istiyorsun. Bu yüzden bu gece buradayım.

8. Serendipity

8. Serendipity

Lars'ın özenle hazırlanmış teklifi, şimdiye kadar çok romantik ve kusursuz görünen tekliflerden biridir. Gerçek hayatta olması çok muhtemel mum ışığı, gül yaprakları ve sadece yüzük içeren dev kutu sıcacık bir teklifin habercisi.

7. Rocky 2

7. Rocky 2

Rocky’nin ikinci filminde Sylvester Stallone’un canlandırdığı Rocky'nin sokak ortasında “benimle evlenmenin bir sakıncası olur mu merak ediyorum?” şeklinde ettiği teklifin cevabı tabii ki 'evet!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Moonstruck

6. Moonstruck

Başrollerinde Cher ve Nicholas Cage'in yer aldığı filmin hem başında hem de sonunda bulunan diğer birçok filmdeki gibi iki tane evlilik teklifi sahnesi yer alıyor. Komik fakat duygusal anlar...

5. Four Wedding and a Funeral

1994 yapımı Four Wedding and a Funeral'da tam da anca filmelrde olacak bir sahneyi görüyoruz. Delicesine yağan yağmurun altında: “Sence benimle evlenmemeyi seçebilir misin? Ve sence benimle evlenmemek hayatının geri kalanında isteyebileceğin bir şey mi?” sözleriyle gözyaşlarımız yağmura karıştı mı?

4. The Wedding Singer

4. The Wedding Singer

Adam Sandler'ın canlandırdığı karakter Robbie, gerçeküstü bir evlilik teklifli yapar. Uçakta  şarkı söylerken Julia'ya yazdığı parçayı söyler.

3. Walk The Line

3. Walk The Line

Benzer şekilde Johnny Cash’in hayatının anlatıldığı Walk The Line filminde de Cash (Jaquin Phoenix), sahnede şarkını söylerken yarıda keser ve June'a onunla evlenmezse şarkıya devam etmeyeceğini dile getirir. Mutlu son!

2. Pride and Prejudice

2. Pride and Prejudice

Jane Austin efsanesi bu öyküde Keira Knightley'in hayat verdiği 

Elizabeth ve Matthew Macfayden'in canlandırdığı Fitzwilliam kavuşulan romantik sahnelere bir başka örnek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. While You Were Sleeping

1. While You Were Sleeping

Anlamlı mekanlar ve anlamlı hikayeler... Jeton gişesine bir evlilik teklifi çoğumuz için romantiklikten uzaksa da metro istasyonunda tanışan Lucy ve Peter için durum öyle değildir. Üstelik tüm aile de onların mutluluğunu beklemekteyken.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın