Görüş Bildir
Haberler
Film sitesi ile para kazanmak

Film sitesi ile para kazanmak

Yunus Emre KARTAL
27.07.2014 - 19:55 Son Güncelleme: 27.07.2014 - 20:40

Film sitesi ile para kazanmak

Merhaba arkadaşlar, ilk blog yazımda tecrübeli olduğum bir konu üzerinde yoğunlaşmak istedim. O yüzden sizlere bugün film sitelerini hitlendirmek için basit ancak doğal ve etkili seo ayarları hakkında bilgi vereceğim. Bu bilgiler sırasıyla aşağıdaki görselde olduğu şablon çerçevesinde yürüyecektir. O yüzden görseli inceleyip olayı kafanızda yerleştirmeniz olayı daha iyi kavramanız konusunda yardımcı olacaktır.

Yukarıda ki görsele geçmeden önce basit bilgiler vermek isterim. Öncelikle elinizde film sitesi için domain yoksa sıfır domain almak yerine önce pagerank değerine sahip ve yaşı eski olan domainleri tercih etmenizi öneririm. Böyle domainleri webmaster forumlarında veya domain forumlarında bulabileceğiniz gibi alan adı satın alabileceğiniz daha bir çok mecra vardır. Ama siz 'aman ne çok konuştun lan altı üstü bir domain alcaz' diyorsanız, en azından alacağınız domainin içerisinde film izle kelimesi geçsin bu bize yeter. Eğer eski ve sağlam bir domain alacaksanız domainin çöp olmadığını ve index sayısının sıfır olmasına uzun süredir boşta kalmış olmasına dikkat etmenizi öneririm. Bu işlemler için makalenin sonunda işlemleri yapabileceğiniz sitelerin adreslerini vereceğim. Tamamdır domain işimizi sorunsuz bir şekilde hallettikten sonra film sitesi için hosting ayarlamaya geldi.

Natro isimli herkesin bildiği bir firmadan web hosting alabiliriz, en düşük fiyatlısı yıllık 49$ olan paketini tercih edebilirsiniz. Sınırsız yazar fakat %20' ye kadar kullanım hakkı verir size, bu ise size 25k hite kadar kaldırır. Bu tarafımdan tescillenmiş olup, sitenin temasına ve diğer ağırlıklarına bağlı olarak değişir. Bir diğer öneri olarak hosting seçiminde Godaddy firmasını tercih edebilirsiniz. Ama eğer ki diyorsanız benim ekibim var, ben bu işi yapacağım direk vps alayım diyorsanız, size önerebileceğim firma ise digitalocean firmasıdır. Fiyatları gayet uygun ve dünya çapında bir firmadır. Hosting işini de hallettiğimize göre asıl konumuza dönebiliriz.

Film Sitesi Kalıcı Bağlantı Ayarları

Kalıcı bağlantı ayarlarını aşağıdaki görsele uygun olarak veya daha farklı kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Evet kalıcı bağlantı ayarlarını bitirdiğimize göre film siteleri için seo konumuza kaldığımız yerden devam edebiliriz.

Sitemiz için oluşturulması gereken sosyal medya hesapları;

Yukarıdaki mecralarda hesaplarımızı oluşturalım. Ancak gerçekten özen gösterelim hesaplara çünkü açıp bırakmayacağız, aktif olarak kullanacağımız için doğru bilgilerimizi verelim ve spam yapmayalım.

Film sitesi için en uygun olarak wordpress kullanmanızı öneririm. Piyasada çok sayıda film sitesi teması mevcut ücretli olarak almanızı tavsiye ediyorum. Eğer temaya para ödemek istemeyen ve keremiya v4 temasını beğenen arkadaşlarımız varsa yorum olarak bildirsinler onlara yardımcı olmaya çalışırım.

Film Sitesi İçin Gerekli Eklentiler;

  • All in one seo pack ( ücretsiz ancak ücretli olan pro pack' de mevcut onuda alabilirsiniz)

  • Akismet ( zaten kurmayan yok herkes kuruyor spam yorumlardan koruyor)

  • WP-Pagenavi ( sayfalama eklentisi)

Not: Daha fazla eklenti kurmayın çünkü kurduğunuz ve kaldırdığınız tüm eklentiler için veritabanı tablo oluşturur ve profesyonel olarak temizliğinden anlamıyorsanız eklentiler sayesinde de tamamen bu yığınlardan kurtulamazsınız ve zamanla siteniz yavaşlar.

İçerikleri nasıl yayınlayacağız ?

All in One Seo Pack ayar bölümü;

Title: filmin ismi ile beraber izle kelimesini kullanın ve anahtar kelimeyi 1 defa geçirin.

Description:Spam yapmadan film hakkında özgün bir şeyler yazın ve anahtar kelimeyi 1 defa geçirin.

Keywords: Spam yapmadan, film özeti, başlık veya açıklama kısmında geçen kelimeleri içeren 3 etiket yazın ve anahtar kelimeyi yine spam yapmadan 1 defa kullanın.

Kalıcı bağlantıyı ellemeyin zaten film izle kelimesi otomatik olarak her eklediğimiz filmde çıkacak çünkü daha önce ayarlarını yaptık. Başlık kısmında 60 kelime ve açıklama yani description kısmında ise 160 kelime sınırı vardır zaten eklenti size onu gösteriyor. Film özet kısmına gelirsek, film özeti kısmına ilk cümlede film başlığı geçecek şekilde 2 kere filmin ismini farklı şekilde geçirebilirsiniz ve birinin altını çizgili yapın diğerini ise kalın yapın ve tüm içerikleri bu şekilde en az 150 kelime olacak şekilde özenli bir şekilde girin.

İçeriklerin sosyal medyada paylaşımı;

Daha önce açmış olduğumuz sosyal medya hesaplarımızda eklediğimiz her filmi özgün birer cümle ile link vererek paylaşıyoruz. Son gelen google güncellemesinde sosyal medyayı aktif olarak kullanmak çok önemli bir hal aldı, sitenin kemik yapısını oluşturuyor ve dalgalanmalarda yerini koruyor diyebiliriz.

Not: Twitter hesabımızda google link kısaltma servisini (goo.gl) kullanabilirsiniz fakat diğer tüm hesaplarda linkleri direk verin.

Paravan Blog Kullanımı 

  • blog.com

  • wordpress.com

  • tumblr.com

  • soup.io

  • my.opera.com

  • friendfeed.com

  • weebly.com

  • canalblog.com

  • blogspot.com

Yukarıda ki liste benim için yeterlidir. Farklı mail adresleri ile yukarıda ki blogları film sitemizdeki içeriklerimiz için paravan olarak kullanacağız. Ancak bloglar sandboxa düşmesin diye bir linksiz içerik yayınlayıp, daha sonra ki içerikte ise özgünlüğü bozmayarak sitemize eklediğimiz filmlerin linklerini vereceğiz. Önce hepsine birer linksiz yazı girin. Daha sonra ise ilk filminizi tüm bloglarınızda link vererek paylaşın. Bu döngü hep böyle devam etsin.

Filmler için Youtube kullanımı; 

Sitenize her eklenen filmin fragmanını youtube aracılığı ile indirip tekrar yükleyin ve yüklediğiniz videonun altına filmin linkini koyun, videonun başlığını ve açıklama kısmını spam yapmadan düzgün bir şekilde ve hit alacak şekilde doldurun.

Genel Bakış Olarak;

  • Anlattıklarımıza uygun olarak kalıcı bağlantıları yaptık

  • Uygun şekilde ilk filmimizi ekledik

  • Ardından sosyal mecrada paylaşımını özgün bir şekilde yaptık ( programla veya eklenti ile yapmayın )

  • Devamında youtube sitesine filmin fragmanını yükleyip altına link verdik

  • Paravan bloglarımızı etkili bir şekilde, spam yapmadan kullandık

Evet anlatacaklarım bu kadar eğer hatalarım ve genel olarak makalenin anlatım tarzında bozukluklar, eksiklikler varsa kusura bakmayın arkadaşlar, elimden geldiğince bilgilerimi sizlere aktarmaya çalıştım. Webmaster blogu olarak bilgi vermeyi amaçladığım blogumun ilk yazısını okudunuz hepinize teşekkür ederim, başarılar dilerim.

yazının tamamı için kaynak adrese göz atabilirsiniz.

Kaynak: http://www.blogkum.com/2014/01/hitli-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın