Görüş Bildir
Haberler
FIFA, Hakem Kararlarına "Tekrar" Getiriyor

FIFA, Hakem Kararlarına "Tekrar" Getiriyor

Enver K.
24.02.2015 - 00:46

FIFA'da futboldaki hakem kararlarına ilişkin olarak video tekrarlarının ve takım itirazlarının nasıl olacağı, olması gerektiği ile ilgili tartışmalar yapıldı.

FIFA Hakem Komitesi Başkanı ve FIFA Yardımcı Başkanı Jim Boyce, maçta hakemlerin görüntülere bakarak pozisyonların tekrarlarını izlemesi gerektiğini ancak bu durumun sadece ceza sahası içerisindeki pozisyonlar için gerektiğini belirtti.

Bu görüşler ve futbolun içerisindeki video kullanımına dair İrlanda'nın başkenti Belfast'ta tüm yönetim kurulu görüşmelerini sürdürdü. FIFA Başkanı Sepp Blatter, toplantıda kendi görüşlerini aktardı. Blatter, hakem kararlarına itirazların sadece teknik direktörlere ve maç başına 2 kez verilmesi gerektiği görüşünü iletti.

VIDEO KULLANIMI NASIL OLACAK?

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Boyce, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada; 'Gol teknolojisi çıkması konusunda her zaman görüşlerim olmuştu ancak futbolun içerisine daha fazla teknoloji girmemesini istemiştim. Ancak, bu görüşlerim değişti. Bence, ceza sahası içerisindeki kritik kararların tamamında teknoloji kullanılmalıdır. 4. hakem veya ekstra bir hakem bir odada televizyon başında olmalı ve gereken durumlarda hakemle temasa geçmeli. Yüksek profilli maçlarda çok büyük hatalar olabiliyor. Fakat, sahanın ortasında yaşanan olaylar için video kullanımına gerek yok' ifadelerini kullandı.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/dunya/fif...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0