Görüş Bildir
Haberler
FIFA'dan Tarihi Adım

FIFA'dan Tarihi Adım

Enver K.
11.02.2015 - 16:50

Türkiye Futbol Federasyonunun adeta yabancıda serbestlik getiren 4 yıllık planıyla mutlu olan külüplere FİFA'dan hesaplarını alt-üst edecek haber geldi...

Oyuncuların stütüsü ve transferleri hakkında bir dizi değişikliklere giden FİFA kulüp - oyuncu ödemeleri konusunda 30+10 günlük bir gecikmede kulüplere 2 transfer dönemine kadar transfer yasağı getiren radikal bir karara imza attı...

Her ulusal federasyona olduğu gibi konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nu da gönderdiği 23 sayfalık genelgesiyle bilgilendiren FİFA bu yeni düzenlemesinin en geç 1 mart 2015 tarihinde yürürlülüğe girmesini talep etti.

Bu durum mali krizle boğuşan ve bu nedenle hem UEFA lisansı hem de ulusal lisans konusunda zorluklar yaşayan Türk kulüplerini ciddi bir tehlikeyle daha karşı karşıya bıraktı. FİFA yürütme komitesi tarafınca oyanyanan ve 1 mart tarihinden itibaren yürürlülüğe gidrecek olan düzenlemenin sadece uluslararası transferlerde değil ulusal transferler içinde geçerli olacak. 

Buna göre kulüpler (kulüplere veya oyunculara) günü geçmiş en ufak bir ödemesini bile 40 gün geciktirmesi halinde oyuncuların ulusal federasyona (yerli oyuncuların) veya FİFA'ya (yabancı oyuncuların) müracaatlarında 2 transfer dönemine varan ağır bir yaptırım ile karşı karşıya kalabilecekler.

İŞTE 1 MART 2015 İTİBARİYLE YÜRÜRLÜLÜĞE GİRECEK DÜZENLEMESİ

1. Kulüp ve oyuncular, taraflarınca imzalanmış transfer sözleşmesi kapsamında yer alan şartlar dahilinde diğer kulüp ve oyunculara karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek ile yükümlüdürler.

2. Sözleşmede yer alan ahdi gecikmeler haricinde 30 gün aşmış gecikmiş ödemesi bulunan kulüp, 4. madde dahilinde cezalandırılacaktır.

3. Güncel yönetmelik kapsamında günü geçmiş ödemesi olan alacaklı taraf (kulüp ya da oyuncu), borçlu tarafa gerekli ödemenin yapılması için en az 10 gün olmak şartı ile son ödeme tarihini yazılı olarak bildirme ve ihtar çekme zorunluğundadır.

4. Bu düzenlemelerin ihlali sonucunda uyarı, kınama, para cezası, bir ya da iki sezon hem yerli hem de yabancı oyuncu transfer yasağı verilecektir.

5. 4. madde belirtilen cezalar, birikmiş şekilde uygulanabilecektir.

6. Tekrarlanan ihlaller hakkında ağırlaştırıcı sebepler ile birlikte daha sert cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

7. Herhangi bir kulübe verilen transfer yasağı hakkında altı aydan iki yıla kadar erteleme kararı verilebilir ve cezai yaptırıma maruz kalan tarafa deneme süresi tanınır.

8. Cezai yaptırıma maruz kalan taraf, bahsi geçen bu deneme süresi içerisinde yeniden ihlalde bulunduğu taktirde erteleme kararı otomatik olarak iptal edilir ve yeni ceza üzerine ek yapılarak transfer yasağı yeniden işleme konur.

Sporx - Barlas Ateşli

Kaynak: http://www.sporx.com/fifadan-tarihi-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın