Görüş Bildir
Haberler
FIFA'dan Rusya'ya "Dünya Kupası" Desteği

FIFA'dan Rusya'ya "Dünya Kupası" Desteği

Enver K.
10.06.2015 - 18:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, Rusya'nın 2018 Dünya Kupası'nın ev sahipliğini hakkıyla kazandığını söyledi

FIFA'da yaşanan rüşvet skandallarının ardından kurumun düzenlediği tüm organizasyonlar tartışılmaya başlandı.

Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası'nın hazırlık aşamasına, FIFA tarafından denetim yapılması amacıyla Samara kentinde düzenlenen 'Rusya 2018' adlı toplantıya, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke ile Rusya Spor, Turizm ve Gençlik Bakanı Vitaliy Mutko da katıldı.

Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Valcke, Rusya'nın 2018'de, Katar'ın 2022'de Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde rüşvet verdiği iddialarına ilişkin, 'Bunlar saçmalık. Rusya, Dünya Kupası'na ev sahipliğini hak ederek kazandı' ifadelerini kullandı.

Valcke, söz konusu ülkeler hakkında daha önce de soruşturma açılmasına rağmen herhangi bir ihlale rastlanmadığı sonucunun çıktığını da hatırlattı.

Bakan Mutko ise turnuvanın ev sahipliği sürecinde Rusya'nın kurallar çerçevesinde hareket ettiğini vurgulayarak, 'Moskova yönetiminin bu konudaki tek endişesi, iftiraya uğramaktır. Rusya, Dünya Kupası'na ciddi bir şekilde hazırlanıyor' değerlendirmesinde bulundu.

Zürih'te 27 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda FIFA'nın bazı üst düzey yöneticilerinin gözaltına alınmasının ardından basında yer alan bazı haberlerde, Rusya ve Katar'ın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupalarını farklı ülkelerin düzenleyebileceği öne sürülmüştü.

HTspor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın