Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe, Nani'yi Açıkladı

Fenerbahçe, Nani'yi Açıkladı

Fatih
02.07.2015 - 23:12 Son Güncelleme: 03.07.2015 - 00:12

Fenerbahçe, Nani'nin transferi için kendisi ve kulübüyle görüşmelere başlandığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 'Fenerbahçe Futbol A.Ş., Nani'nin transferi için kulübü ve kendisi ile görüşmelere başlandığını bildirdi.'

'Nani, 5 Temmuz Pazar günü İstanbul'a gelecek, sağlık kontrolünden geçecek ve görüşmeler İstanbul'da devam edecek.' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nani'nin etkileyici hücum gücü

Nani'nin etkileyici hücum gücü

Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak üzere olduğu Manchester United'ın Portekizli yıldızı Nani, geçtiğimiz sezonu Sporting Lizbon'da kiralık olarak geçirse de Premier Lig'de önemli izler bırakmayı başardı.

Müthiş tekniği, sürati ve etkili driplingleriyle ön plana çıkan 28 yaşındaki futbolcu, Premier Lig tarihinin en üretken isimleri arasında yer alıyor.

Önce Rooney, sonra Nani

Önce Rooney, sonra Nani

Nani, Manchester United’da oynadığı yedi sezon boyunca 146 maçta (111 kez ilk 11) 26 gol atıp 43 asist yaptı. Bu dönemde yaptığı asist sayısı ve toplam gol katkısıyla (gol + asist) Wayne Rooney’nin ardından (117 gol, 55 asist) en başarılı ikinci Manchester United oyuncusu oldu.

Nani, aynı dönemde yaptığı 241 driplingle bu alanda da Manchester United’ın en başarılısıydı. Yedi sezon boyunca 289 gollük pas üreten Nani, bu alanda Rooney (396) ve Ryan Giggs’in (334) ardından ikinci sıradaydı.

Etkileyici asist sayısı

Etkileyici asist sayısı

Aynı dönemde Premier Lig’deki tüm oyuncularda da Nani’den daha fazla asist yapan sadece beş oyuncu vardı (Rooney 55, Steven Gerrard 53, Cesc Fabregas ve Ashley Young 49, Robin Van Persie 47, Nani ve Frank Lampard 43).

2014-15 sezonunu kiralık olarak Sporting’de geçiren Nani, burada Şampiyonlar Ligi performansıyla dikkat çekti. Oynadığı beş maçta dört gol ve iki asist üreten Portekizli yıldız, daha önce United formasıyla 49 Devler Ligi maçında dört gol atabilmiş ve sekiz asist yapmıştı.

Portekiz'de de bildiğimiz gibi

Portekiz'de de bildiğimiz gibi

Nani, Sporting formasıyla ligde oynadığı 27 maçta yedi gol attı, altı asist yaptı. Nani, bu maçlarda  61 gollük pas verdi. Ricardo Quaresma ile birlikte ikinci sırayı paylaşan Nani’nin önünde yer alan tek isim Benfica’dan Nicolas Gaitan (73).

Nani ayrıca geçen sezon Portekiz Ligi’nde en fazla adam geçen dördündü oyuncu oldu (53). Yacine Brahimi (78), Andre Carrillo (71) ve Eduardo Salvio (70), bu alanda. Nani’yi geçmeyi başaran oyunculardı.

Premier Lig'in en üretkenlerinden

Premier Lig'in en üretkenlerinden

Nani, Premier Lig tarihindeki en üretken oyunculardan birisi.

En az 15 asisti bulunan oyuncular arasında gol pası verme sıklığı en yüksek üçüncü oyuncu Nani.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan yorumlar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0