Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe En Çok Seyirci Çeken 2. Takım

Fenerbahçe En Çok Seyirci Çeken 2. Takım

Batuhan
01.05.2015 - 12:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nde bu sezon en fazla seyirci ortalamasıyla oynayan ikinci ekip oldu.

Tarihinde ilk kez Dörtlü Final'e kalan sarı-lacivertlilerin, bu başarında taraftarları büyük rol oynadı.

Fenerbahçe Ülker, bu sezon 24 takımın mücadele ettiği Avrupa Ligi'nde maçlarını oynadığı Ülker Sports Arena'da 11 bin 747 seyirci ortalaması yakaladı. Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımı yakaladığı 14 bin 482 ortalamayla bu alanda birinci oldu. Fenerbahçe Ülker maçlarını 13 bin 800, Kızılyıldız Telekom ise 20 bin kapasiteli salonda oynuyor.

Ülker Sports Arena'da oynanan 14 maçta sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına verdikleri destekle Dörtlü Final yolunda pay sahibi oldu.

Bu sezon sarı-lacivertli taraftarların en fazla ilgi gösterdiği maç Top 16 turundaki Olympiakos karşılaşması oldu. Sarı-lacivertli taraftarlar bu maçta tribünlerin tamamına yakınını doldururken, salonda 13 bin 13 taraftar bulundu.

Sarı-lacivertli taraftarların en az ilgi gösterdiği maç ise ilk turdaki PGE Turow maçı oldu. Fenerbahçe Ülker'in Polonya temsilcisiyle oynadığı maçı 8 bin 559 taraftar izledi. Bu karşılaşma dışında sarı-lacivertlilerin bütün müsabakalarını 10 binin üzerinde taraftar izledi.

Maç maç seyirci sayısı

Sarı-lacivertli takımın bu sezon Ülker Sports Arena'da oynadığı 14 maçın, Avrupa Ligi'nin resmi internet sitesinde bulunan taraftar sayıları şöyle:

THY Avrupa Ligi'nde bu yıl en fazla seyredilen maç Kızılyıldız Telekom'un İspanyol temsilcisi Real Madrid'le yaptığı maç oldu.

Top 16 turunda Real Madrid'in Sırbistan'da 79-72 kazandığı maçı 18 bin 733 taraftar izledi.

Bu yıl en az ilgi gören maça ise Polonya ekibi PGE Turow'un İtalyan temsilcisi EA7 Emporio Armani ile oynadığı maç oldu. Bu karşılaşmayı sadece 706 basketbolsever salondan takip etti.Galatasaray Liv Hospital 11., Anadolu Efes 14. sırada

THY Avrupa Ligi'nde bu sezon mücadele eden diğer Türk takımlarından Galatasaray Liv Hospital 24 ekip arasında taraftar sayısında 11., Anadolu Efes ise 14. sırada yer aldı.

İki takımın 12 bin 500 seyirci kapasiteli Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynadığı maçlarda Galatasaray Liv Hospital 12, Anadolu Efes ise 14 maça çıktı. Top 16'da elenen sarı-kırmızılılar, 4 maçını cezası nedeniyle seyircisinden yoksun oynadı. Galatasaray Liv Hospital'ın cezası olmadan oynadığı 8 maçta tribünlere ortalama 7 bin 564 sarı-kırmızılı taraftar geldi.

Çeyrek finale kalma başarısı gösteren Anadolu Efes ise bu sezon ortalama 6 bin 106 taraftar önünde maçlarına çıktı.

Takımların seyirci ortalaması

THY Avrupa Ligi'nde bu sezon mücadele eden 24 takımın seyirci ortalaması şöyle:

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0