Görüş Bildir
Haberler
Advocaat Fenerbahçe ile Resmi Sözleşmeyi İmzaladı

Advocaat Fenerbahçe ile Resmi Sözleşmeyi İmzaladı

Enver K.
15.08.2016 - 17:40 Son Güncelleme: 17.08.2016 - 14:53

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat, Fenerbahçe Ülker Stadı'nda düzenlenen törenle sözleşme imzaladı.

Advocaat açıklamasında belki 1 transfer olabileceğini ancak çok da ihtiyaçları olmadığını kadronun yeterli olduğunu belirtti yarınki maça ise 4-3-3 çıkacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın yerine getirilen Teknik Direktörü Dick Advocaat, düzenlenen imza töreniyle kendisini bir yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan imzayı attı.

Sözlerine, 'Fenerbahçe ailesinin bir parçası olduğum için harika duygular yaşıyorum. Başkanımıza ve başkanımızın kardeşine teşekkür ediyorum. Fenerbahçe yönetimine bana duydukları güvenden ötürü teşekkür ediyorum. Fenerbahçe ailesinin üyesi olmak benim için bir gurur.' diyerek başlayan Hollandalı teknik adam, daha sonra remi sözleşmeye imzasını attı.

Basın toplantısına katılan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ise, 'Dick Advocaat'a aramıza hoşgeldin diyoruz. Umuyoruz ki bizi büyük başarılara taşır ve kupalar kazanırız. Dünya çapında bir ünü var. Kendisinden emin olduğumuz, bildiğimiz bir teknik adam kendisi. Fenerbahçe'ye çok faydalı işler yapacağına inanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Benim sevdiğim sistem 4-3-3 ama...'

Advocaat, Fenerbahçe kadrosuyla ilgili genek görüşlerini şöyle anlattı: 'Takımla birlikte bir antrenmana çıkma fırsatı buldum. Fenerbahçe'nin iyi bir kadrosu var ama daha iyi bir takım haline gelebiliriz. Bizim yapmamız gereken Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı fark yaratabilmek ve bu konuda da önemli bir şansımız olduğunu düşünüyorum. Eğer herkes bu ligin önemini fark ederse, bu durum fazlasıyla mümkün. Benim sevdiğim sistem 4-3-3 sistemi. Ama bu durum biraz da oyunculara bağlı. Oyuncuların çoğunu tanıyorum. Ama bir süre sonra 4-4-2'nin daha iyi olduğunu düşünürsek 4-4-2'ye de dönebiliriz. Bu iş kadroda, oyuncularda bitiyor. Bu karar benim kararımdan ziyade oyuncuların kararı olacak.'

Hollandalı teknik adam, sözlerine şöyle devam etti: 'Bizim için en önemli nokta maç içinde inisiyatif alabilmemiz. Elmizde atak oynayabilecek bir kadro var. Dün oyuncularımla da bunu paylaştım. Eğer bir yola çıkıyorsak herkes bu işi sahiplenmeli. Herkes çalışmak  savaşmak, mücadele etmek zorunda.'

'Belki bir transfer olabilir ama kadromuz yeterli'

Advocaat, Robin van Persie hakkındaki soruya ve transfer talebi olup olmadığı yönündeki soruya ise, 'Öncelikle burada bir oyuncu meselesinden bahsetmiyoruz. Yola bir oyuncuyla değil, takımımızla çıkıyoruz. Transfer kısmına gelirsek, daha bir buçuk gün oldu buraya geleli. Yönetimimizle sürekli iletişim halindeyiz. İmkanlarımızı görüşüyoruz ama durumumuz belli. Belki bir transfer olabilir ama çok da ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum, kadromuz yeterli.' şeklinde yanıt verdi.

'Her şey cuma günü gelişti'

Fenerbahçe'ye geliş sürecini de anlatan 68 yaşındaki teknik adam, 'Ben daha önce de buraya gelmiştim. Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı, Galatasaray'ı biliyorum. Her şey Cuma günü gelişti açıkçası. Yeni bir görev, yeni bir heyecan için yola çıkmak, benim üzerimde bir baskı hissettirdi ve 'Buraya gelmeliyim.' diye düşündüm. Bu işi yapacağımdan ötürü çok keyifliyim.' diye konuştu.

'Grasshoppers karşısında 4-3-3 oynayacağız'

Sarı-lacivertli takımın 3-5-2'den farklı bir sisteme döneceğinin hatırlatılması üzerine Advocaat, 'Grasshoppers karşısında kesinlikle 4-3-3 oynayacağız. Henüz bir antrenmana çıkabildim. Oyuncularımızın çoğuna baktığımızda 4-3-3 sistemine alışkın oyuncular. Sistem konusunda çok büyük bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.' ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/Fenerbahce/status/765877568050438144

Aziz Yıldırım döneminin 17. teknik adam değişikliği

Aziz Yıldırım döneminin 17. teknik adam değişikliği

Yıldırım'ın, 18 yılı aşkın sürede ilk çalıştığı isim Hırvat teknik direktör Otto Baric oldu. Yıldırım döneminde sarı-lacivertli futbol takımını, Bariç'in ardından çeşitli sürelerle, Joachim Löw, Rıdvan Dilmen, Zdenek Zeman, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Werner Lorant, Oğuz Çetin, Tamer Güney, Christoph Daum (2 ayrı dönem), Arthur Zico, Luis Aragones, Aykut Kocaman, Ersun Yanal, İsmail Kartal ve Vitor Pereira çalıştırdı.

Öte yandan Hollandalı Dick Advocaat, Fenerbahçe tarihinin 71. teknik adamı oluyor.

Sarı-lacivertlilerin 109 yıllık tarihinde futbol takımında bugüne dek 36 yabancı, 34 de Türk teknik direktör görev yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dick Advocaat kimdir?

Dick Advocaat kimdir?

Aktif futbol hayatına 1984 yılında son veren Hollandalı, aynı yıl ülke milli takımında yardımcı antrenör olarak çalışmaya başladı. 3 yıllık görev süresinin ardından Haarlem Kulübü'nde ilk teknik direktörlük görevini üstlendi. 

Daha sonra SVV Schiedam, Dordrecht, PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit St. Petersburg, AZ Alkmaar ve Sunderland kulüplerinde çalışan Advocaat, 1992-1994 ve 2002-2004 yıllarında Hollanda, 2005 yılında Birleşik Arap Emirlikleri, 2006 yılında Güney Kore, 2009-2010 yılları arasında Belçika, 2010-2012 yılları arasında Rusya ve 2014 yılında Sırbistan milli takımlarını çalıştırdı. 

Advocaat, Mayıs ayında Hollanda milli takımı yardımcı antrenörlüğüne getirilirken, Feyenoord ve ADO Den Haag kulüpleri için de danışmanlık görevi yürütüyordu.

Öne çıkan başarıları

Öne çıkan başarıları

PSV Eindhoven

1 Hollanda Ligi Şampiyonluğu: 1996-1997 sezonu

1 Hollanda Federasyon Kupası: 1995-1996 sezonu

Glasgow Rangers

2 İskoçya Premier Ligi Şampiyonluğu: 1998-1999 ve 1999-2000 sezonları

2 İskoçya Kupası: 1998-1999 ve 1999-2000 sezonları

1 İskoçya Lig Kupası: 1998-99 sezonu

Zenit Saint Petersburg

1 Rusya Premier Lig Şampiyonluğu: 2007

1 Rusya Süper Kupası: 2008

1 UEFA Kupası: 2007-2008 sezonu

1 UEFA Süper Kupa: 2008

AA, Fanatik

Dick Advocaat Fenerbahçe için doğru tercih mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
33
11
10
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

gelecek senenin tazminat ödenecek kişisi de belli oldu...

Fatih Diren

1 yıllık sözleşme yapılacak tazminat yok.Tabi ara dönemde kovulmazsa :)

Ak Gandalf

Bir Fenerli olarak diyorum ki, Aziz Yıldırım gitmeden Mourinho gelse umrumda değil.

onurryazan

Aziz Yıldırım bir 10 yıl daha başkanlık yapar inşallah. İstikrarına tüm rakip taraftarlar hayranız.

Ak Gandalf

işinize geliyor di mi kalması! hım mınaaa