Görüş Bildir
Haberler
FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? FED Toplantısı Ne Zaman?

FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? FED Toplantısı Ne Zaman?

ABD'nin gelecek yıl para politikasına dair yol haritasının sinyallerinin de verecek olan 2022 yılının son ABD Merkez Bankası'nın Fed toplantısı merakla bekleniyor. Toplantının sonunda verilecek faiz kararı yakından takip ediliyor. Özellikle küresel piyasalar tarafından Fed'in açıklayacağı faiz kararı merak ediliyor. İşte Fed toplantısına dair detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fed toplantısı ne zaman olacak?

Fed toplantısı ne zaman olacak?

Bu yılın son toplantısı Aralık ayında yapılacak. Fed'in internet sitesinde yer alan takvime göre Aralık ayı toplantısının tarihi belli oldu. 

Toplantı 14 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek. Bu toplantıda yeni yıldaki ekonomik öngörüler de açıklanacak.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Fed faiz kararı toplantının ardından duyurulacak. Fed Başkanı Jerome Powell tarafından da bir basın toplantısı düzenlenecek. TSİ 22.00'de açıklanacak olan faiz kararı sonrası basın toplantısının da TSİ saat 22.30'da başlaması bekleniyor.

Aralık ayı toplantısında faiz kararı beklentileri ne?

Aralık ayı toplantısında faiz kararı beklentileri ne?

Fed faiz kararı hem iç piyasada hem de küresel piyasada önem arz ediyor. Önceki 3 toplantıda Fed, 75 baz puan faiz artırımına gitmişti. Bu toplantıda ise faiz artırım hızının yavaşlayacağı yönünde işaretler mevcut. Kasım ayında yapılan toplantıda bu yönde açıklamalar yapılmıştı. Aralık ayı için ön görülen faiz artırımı yüzde 75 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 25 ihtimalle de 75 baz puan olarak görülüyor.

Kasım ayındaki artışla mart ayından bu yana toplamda 375 baz puan artırım yapıldı. ABD'de enflasyon oranları haziran ayında 1981 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı. İlerleyen aylarda ise enflasyon oranı geriledi fakat hala beklentilerin üzerinde seyretmeye devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın