Görüş Bildir
Haberler
FBI, Şimdi de WhatsApp'ın Peşinde

FBI, Şimdi de WhatsApp'ın Peşinde

Batuhan
15.03.2016 - 13:48

Apple ve FBI arasındaki şifre gerginliği henüz sonlanmamışken bu kez de ABD yargısı WhatsApp’ın şifrelenmiş mesajlarına takıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 2014 yılı sonlarında mesajları şifreleme imkanı tanıyarak, mesajları gizleyebilmenin yolunu açmıştı. Şimdi ise, ABD yargısının bu konuda bir esneklik istediği belirtiliyor. Bir milyar kullanıcı tarafından kullanılan popüler mesajlaşma uygulamasının aldığı bu talep, yeni güvenlik tartışmaları yaratacak gibi görünüyor.

Son zamanlarda yoğun biçimde teknoloji devlerini ikiye bölen Apple vs FBI tartışmalara son olarak Başkan ObamaiPhone fetişizmi” yorumuyla gündeme gelmişti. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Obama her iki tarafın da haklı olduğu noktaların altını çizdiği hassas dengeleri gözeten bir açıklama yaptı: “Bu konuda mutlakçı bir yorum yapmanız imkansız” diyen Obama: “Eğer argümanınız ‘ne olursa olsun kara kutlar yapmalıyız’ ise bence bu argüman 200-300 yıldır yaşadığımız dengeleri yansıtmıyor. Telefonlarımızı diğer bütün değerlerimizin üstüne çıkarıp, fetişleştiriyor. Ve bence bu doğru cevap olamaz” şeklinde konuştu.

Digitalage

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
4
4
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
RiveryalıGeralt

Yalnız hepiniz olumsuz karşılamışsınız. Bence FBI doğru bir karar almış. Burada mesajların şifrelenmesine karşı çıkılması bir özgürlük ihlali değildir aksine... Devamını Gör