Görüş Bildir
Haberler
Fatih Altaylı: 'Katar’la Varılan Anlaşma, Katar-Kıbrıs Rum Kesimi Ortaklığına Sessiz Kalmak Üzerine mi?'

Fatih Altaylı: 'Katar’la Varılan Anlaşma, Katar-Kıbrıs Rum Kesimi Ortaklığına Sessiz Kalmak Üzerine mi?'

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Katar Petrolleri ve ExxonMobil'den oluşan bir konsorsiyum Güney Kıbrıs ile adanın güneydoğusundaki 5. parselde enerji arama ve üretim paylaşımı için anlaşma imzalamasını konu edindiği bugünkü yazısında, “Acaba Katar’la varılan anlaşma, Katar-Kıbrıs Rum Kesimi ortaklığına sessiz kalmak üzerine mi!” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Altaylı, geçtiğimiz yıllarda Katar Ulusal Petrol Şirketi, ABD’li petrol devi Exxon Mobil ile Güney Rum Kesimi arasında Türkiye'nin Akdeniz'de 'münhasır ekonomik bölge' ilan ettiği sahada petrol ve doğalgaz çıkarmak için imzaladığı anlaşmayı hatırlattı. Bu konuyu köşesinde defalarca işlediğini belirten Altaylı, şöyle devam etti:

“Anlaşma töreninin fotoğraflarını bile yayınladım burada. Çıt çıkmadı. Kafalar kuma gömülmüştü. Ortalıkta muhalefet diye dolaşan partilerden de ses seda gelmemişti. Atarlı iktidarımız ise konu Katar olunca derin bir sessizliğe gömülmüştü. Kuzey Kıbrıs’ın çıkaracağı doğalgazın yine Katar merkezli AEB’nin Avrupa’ya taşıyacak bir boru hattı inşa etmesine bile sesimizi çıkarmıyorduk. Bu konuyu defalarca gündeme taşıdım. Çok daha önemli konularla uğraşan medyamızın ‘sözde’ muhalifleri bu konuya hiç ilgi göstermediler. Keza muhalefet partileri de. Ben defalarca yazdım, yazdım, yazdım. Hatta ‘Biz düşmanlarımızdan korunuruz, bizi dostlarımızdan koruyun’ diyerek Katar’a dikkat çekti.'

"İnşallah masada olan şey bir ‘konsept’ değildir"

"İnşallah masada olan şey bir ‘konsept’ değildir"

Altaylı, Katar Petrolleri ve ExxonMobil'den oluşan bir konsorsiyumun Güney Kıbrıs ile yeni bir anlaşma imzaladığını aktarıp şunları kaydetti:

“Ve şimdi duyuyoruz ki, Katar, Kıbrıs Rum Kesimi ve Exxon ile ikinci bir anlaşma daha imzalamış. Yine bizim de bir zamanlar hak iddia ettiğimiz sular için. Tam da bizim Türkiye’de Katar’a Aselsan mı satıldı, Havelsan mı, yoksa TAİ mi diye tartıştığımız günlerde. İktidar bu iddiaları yalanladı. Peki acaba Katar’la varılan anlaşma, Katar-Kıbrıs Rum Kesimi ortaklığına sessiz kalmak üzerine mi! İnşallah masada olan şey bir ‘konsept’ değildir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın