Görüş Bildir
Haberler
Türkiye ile Katar Arasında 15 Anlaşma İmzalandı

Türkiye ile Katar Arasında 15 Anlaşma İmzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyaretinde iki ülke arasında 15 anlaşma imzalandı. Erdoğan, 'Katar, Türk ekonomisine yönelik spekülatif ataklarda da daima bizlerin yanında olmuş, ülkemize duyduğu güveni göstermiştir' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a kalabalık bir heyetle resmi ziyaret gerçekleştirdi. İki ülke arasında 15 anlaşma imzalandı. Bu anlaşmaların 12'si Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani'nin katılımıyla imzalandı. Anlaşmaların imzalanmasından önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Sani Emirlik Divanı'nda baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Katar-Türk Kuvvet Komutanlığı'nı ziyaret etti ve burada açıklamalarda bulundu. 

Türk Silahlı Kuvvetlerini'nin dünyanın dört bir yanında barışa, istikrara ve güvenliğe hizmet ettiğini belirten Erdoğan, 'Türkiye olarak Katar’la birlikte tüm Körfez bölgesinin huzur ve esenliğine büyük önem veriyoruz. Bu topraklarda asla gelirim, çatışma ve husumet görmek istemiyoruz. Gerek yeraltı kaynakları itibariyle gerekse ticari bakımdan çok büyük potansiyeli olan bu güzel coğrafyanın kardeşlikle, dayanışmayla gündeme gelmesini, her alanda gelişmesini, güçlenmesini arzu ediyoruz' dedi.

"Türk ekonomisine yönelik spekülatif ataklarda da daima bizlerin yanında oldı"

"Türk ekonomisine yönelik spekülatif ataklarda da daima bizlerin yanında oldı"

'Hangi kökene, mezhebe, meşrebe sahip olursa olsun Körfez halklarının tamamı bizim özbeöz kardeşimizdir. Körfez ülkeleriyle iş birliğimizi bu anlayışla karşılıklı çıkar ve saygı temelinde ilerletmeye çalışıyoruz' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

'Dini, tarihi, kültürel ve köklü beşeri bağlarımızın olduğu Katar’ın elbette milletimizin gönlünde farklı bir konumu vardır. Başta 15 Temmuz kanlı darbe girişimi olmak üzere, Katarlı kardeşlerimizin milletimizle sergilediği dayanışmayı asla unutamayız. Ayrıca Katar, Türk ekonomisine yönelik spekülatif ataklarda da daima bizlerin yanında olmuş, ülkemize duyduğu güveni göstermiştir.'

"Katar'ı ülkemizden ayrı tutmuyoruz"

"Katar'ı ülkemizden ayrı tutmuyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan bundan sonra da iki ülke arasındaki ilişkileri derinleştireceklerini vurguladı:

Katar’ın güvenlik ve istikrarını kendi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz. Dost, kara günde belli olur düsturuyla Katarlı kardeşlerimizin uğradığı haksızlıklar karşısında tepkimizi ortaya koymaktan çekinmedik. 2014 yılında kurduğumuz Yüksek Stratejik Komite ile ülkelerimiz arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine taşıdık. Bugün de toplantımızın 7’ncisini, aziz kardeşim Emir Şeyh Temim’in ev sahipliğinde hamdolsun başarıyla icra ettik. Savunmadan güvenliğe, ticaretten yatırımlara, sağlıktan eğitime uzanan çok geniş bir alanda yine önemli kararlar aldık. Ülkelerimiz arasındaki iş birliğini daha da ilerletecek toplam 15 Anlaşma imzaladık. Aziz kardeşim Şeyh Temim’in de güçlü desteğiyle, önümüzdeki dönemde her alanda ilişkilerimizi derinleştireceğiz.'

İmzalanan anlaşmalar

İmzalanan anlaşmalar

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Katar Devleti İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Arasında 'Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında' Mutabakat Zaptı ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında 'Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İşbirliği Konulu' Niyet Mektubunun Uygulanmasına İlişkin Protokolü'nü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani imzaladı.

'Antalya Diplomasi Forumu ile Doha Forum Arasında' Kurumsal İşbirliği Tesis Edilmesine Yönelik Niyet Mektubu, 'Protokol Alanında İşbirliği' Mutabakat Zaptı ve 'Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı Ortak Bildirisi'ne' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani imza attı.

KOSGEB ve Katar Kalkınma Bankası Arasında Mutabakat Zaptı ve Türk Standartları Enstitüsü ile Katar Genel Standardizasyon Teşkilatı Arasında Standardizasyon Alanında Mutabakat Zaptı Uygulama Programı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Katar Maliye Bakanı Ali bin Ahmed Al Kuwari tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Katar Devleti Kültür ve Spor Bakanlığı Arasında '2022-2023 Yılları için Kültürel Alanda İkinci Uygulama Programı' ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında '2022-2023-2024 Yılları için Gençlik ve Spor Alanında İlk Uygulama Programı'nı' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Katar Kültür ve Spor Bakanı Şeyh Abdulrahman bin Hamad Al Thani imza altına aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında 'Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İşbirliğine' Dair Uygulama Programı'nı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Katar Kamu Sağlığı Bakanı Hanan Mohamed Al Kuwari imzaladı.

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı ile Katar Devleti Vakıflar ve İslam İşleri Bakanlığı Arasında 'Vakıflar ve İslami İşler Alanında İşbirliği' Mutabakat Zaptı'nı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Vakıflar ve İslam İşleri Bakanı Ghanem bin Shaheen Al Ghanim imza attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Katar İş İnsanları Derneği Arasında Mutabakat Zaptı'nı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ile Katar İş İnsanları Derneği Başkanı Şeyh Faisal bin Qassim Al Thani imzaladı.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ile Qatar Debate Arasında Akademik İşbirliği Anlaşması, İbn Haldun Üniversitesi ile Katar Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması da yine Doha'da imza altına alınacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
68
15
10
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Hadi yine iyisiniz köftehorlar hepinizi Katar'a sattım.

endividualist

Biliyor işini satışıda nasıl güzel yapıyo emirinde destegiyle bilmem ne kaça sattık en azından onu bilelim

Ziya Akbaş

Sattın di mi amk, her şeyi sattın...

Zafer Unlu

Ne guzel iste, bir yeni bir Filistin daha doguyor...