Görüş Bildir
Haberler
Farklı Gelişim Gösteren Çocuklar İçin Hem Eğlenceli Hem Yararlı 10 Telefon ve Tablet Uygulaması

Farklı Gelişim Gösteren Çocuklar İçin Hem Eğlenceli Hem Yararlı 10 Telefon ve Tablet Uygulaması

Günümüzde akıllı telefonları veya tabletleri çocuklarımızın ellerinden almak mümkün değil. Tabii bu telefonların marketlerinde sadece eğlenceli oyunlar değil oldukça eğitici programları bulmak da mümkün. Farklı gelişim gösteren çocuklarımızın oranının gittikçe arttığı bu dönemde çocuklarımızın eğitimine odaklı uygulamaların bulunması da bir zaruret olmuştur. Eğlenceli yapısıyla çocuklarımızın keyifli vakit geçireceği bunun yanında eğlenirken öğreneceği uygulamaların fazlasıyla fayda sağlayacağına hiç şüphem yok. Sizler için en çok kullanılan ve gerçekten fayda gördüğümüz 10 uygulamayı derledim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tohum 1

1. Tohum 1

Tohum 1 uygulaması; iletişim, etkinlik çizelgesi, nesnelerin ismini öğrenme ve beceri öğrenmeyi kapsayan dört bölümden oluşuyor. Farklı gelişim gösteren çocukların, günlük hayatta ihtiyaç duyacakları becerileri öğrenmeleri için hazırlanan uygulamalar aynı zamanda erken yaştaki çocuk gelişimini desteklemek için normal gelişim gösteren çocuklara da uygun olarak kullanılabilir.

2. Tohum 2

2. Tohum 2

Tohum 2 uygulaması; 4 yaş ve üzeri çocuklar için geliştirilen bu uygulama otizmli çocukların nesne resimlerini eşlemesi, vücut bölümlerini tanımlaması ve fiilleri öğrenmesi olmak üzere 3 modülden oluşuyor.

3. Otsimo

3. Otsimo

Otsimo Çocuk ve Otsimo Aile olarak iki farklı uygulama sunuyor. Otsimo Çocuk; Otizmli çocukların öğrenme kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla özel eğitimciler ile birlikte çalışılarak yaratılmış oyun bazlı bir platform. Oyunlar giderek artan seviyeleri ile birlikte çocuklara harfler, şekiller, duygular vb. temel kavramları öğretmek için tasarlanmış.Otsimo Aile ise Otsimo Çocuk üzerinden bulunan oyunlara uzaktan takip ve kontrol izni vererek otizm eğitimini maksimum verime ulaştırmayı hedefliyor.

4. 5N1K: Neden?

4. 5N1K: Neden?

5N1K’yı kullanmak hem kolay hem eğlenceli. 3 – 8 yaş arası normal gelişim gösteren tüm çocuklar ve yaş sınırlaması olmaksızın, konuşma terapisti veya eğitimcilerin uygun gördüğü tüm özel çocuklar, bu konuşma ve eğitim uygulamasından faydalanabilir.

5. Dinle Anla

5. Dinle Anla

Bu mobil uygulama otizm spektrum bozukluğu olan çocukların yanı sıra normal gelişim gösteren diğer çocukların da dinlediğini anlama becerisinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pictello

6. Pictello

Pictello, otizmli çocuklar için sosyal öyküler ve fotoğraf albümleri oluşturmanın kolay bir yolunu sunuyor. Pictello Story’deki her sayfa, doğal tınılı metin okuma sesleri veya kendi sesinizle kaydettiğiniz, okunabilen bir fotoğraftan ve metnin olduğu videodan oluşuyo

7. Touch Trainer

7. Touch Trainer

Touch Trainer, dokunmatik ekran teknolojisini öğretmeyi hedefleyen basit bir neden sonuç uygulaması. 5 yaş ve altı çocuklar için tasarlanmış bu uygulama ince motor becerilerinin yanı sıra neden- sonuç ilişkisini de öğretme amacı taşıyor. Uygulamanın önemi dokunma becerisinin kazandırılmasıyla daha sonra gelebilecek pek çok uygulamanın kapısını açan bir 'ilk beceri' uygulaması olması.

8. Bitsboard

8. Bitsboard

Bitsboard,  resimli/yazılı kartlar, yapboz, hafıza, resimdekini incele, resimdekini bul, quiz, kelime/resim eşleştir, nesnenin ismindeki harfleri bul, heceleme, tombala, okuma alıştırmaları, kelime avı, resim avı, harflerin üzerinden gitme, sınıflandırma konularında kendi çalışmalarınızı yapmanıza imkan tanıyor. Özel eğitimde, sınıfta, dil öğretiminde istediğiniz dilde (Türkçe olarak da) rahatlıkla kullanılabilecek bir uygulama.

9. Harflere Giriş

9. Harflere Giriş

Farklı gelişen çocuklar için tasarlanmış bir uygulama olmasa bile onlar için de gayet faydalı bir destek.Montessori metoduna dayanan temeli ile çocukların harfleri öğrenmesine yardımcı oluyor. “Kayıt Stüdyosu” sözcükleri kendi dilinizde kaydederek uygulamada kullanmanıza olanak sağlıyor.

10. Autism Core Skills

10. Autism Core Skills

Okul öncesi eğitim alan otizmli çocuklar için, öğrenme sürecini eğlenceli ve ilgi çekici hale getiren akademik ve sosyal beceri geliştirme araçları sunuyor. Uygulama içerisinde eğitmene yönelik ders planları ve öğrenme grafikleri de bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ceren Ergezen

bu kartlara da bakın https://www.cocukludunya.com/egitici-oyunlar-kartlar/