Görüş Bildir
Haberler
Kavisli TV (Curved TV) Nedir?

Kavisli TV (Curved TV) Nedir?

Cemil Tüyloğlu
23.06.2014 - 11:02 Son Güncelleme: 23.06.2014 - 11:19

Televizyon teknolojisi geçmişin ağır hantal ve oldukça geniş bir alanı işgal eden yapısından , neredeyse kağıt inceliğine ve daha şık bir tasarımlarla bügünlere geldi.

HD,FulHD derken çözünürlük değerleri UlltraHD ‘ye kadar çıktı.Tabiki çözünürklük değerleri arttıkça ekrandaki tasarım ve yapısal değişimlerde peşinden geldi.Şu an için televizyon teknolojisinin geldiği nokta Curved TV,yani Kavisli TV’ler.

Peki Kavisli TV’leri diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir?

Öncelikle Kavisli TV’lerin en önemli özelliği adındanda anlaşılacağı gibi,kavisli olması.Bu özelliği alması için,gerçekten çok ince camlar kullanılıyor.Bu ince camlar sayesinde bükülme yani kavis alma işi kolaylaşıyor.

Düz bir panelde görüntü sağa sola doğru yaslanıp,uzayıp genişleyebiliyordu.Veya köşe kısımlardaki görüntü kayıpları meydana gelebiliyordu.Kavisli ekranlarda sağ ve sol köşeler izleyiciye doğru kıvrıldığından köşelerdeki kayıpların azalmasına ve görüntünün tamamına daha hakim olmanıza yarıyor.Ayrıca yine görüntünün düz ekranlara karşı,aynı ebattada olsa daha doyurucu bir büyüklükte gözüktüğüde cabası.Hemen hatırlatalım bu şekilde bir deneyimi elde etmeniz için televizyonu,tavsiye edilen masafede izlemeniz gerekiyor.

Samsung kendi sitesinde paylaştığı bilgide,aynı boyutta düz ekran bir televizyonla kavisli bir ekran televizyonu yanyana koyduğunuzda,kavisli ekran televizyonun düz ekran televizyona oranla daha büyük göründüğünü söylüyor.

Kavisl’i Televizyonların diğer sayabilecegimiz bir özelliği ise,görüntüye verdigi derinlik hissi.

Örnegin ekranda bir insan ve arka fonda bir park var.Burada televizyon özel algoritmasını devreye sokarak öndeki insanı arka fondan ayırır ve insanı öne çıkararak arka planda derinlik oluşturur.Bir nevi 3 boyutlu gibi düşünün.Tam olarak aynı şeyden bahsetmiyoruz tabi ama seyir zevkini daha da arttırdı kesin.

Kavis’li panenlerin artması ve UltraHD teknolojisiyle beraber yaygınlaşmasıyla,evlerimize daha çok giriş yapacağı kesin.Hatta şimdiden 8K testlerine geçen ülkeler var.Curved televizyonlarla beraber,tek ekranda iki kişi farkı görüntü izleme yani MultiScreen,21.9 ebatta oranlara,internet alt yapısıyla donatılmış,adeta bilgisayar gibi kullanılan televizyonlara ve gitgide daha da büyüyen,farklı şekil alan ekranlara bakmaya devam edicez.

Kaynak: http://evdekiteknoloji.com/kavisli-tv...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
12
9
6
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın