Görüş Bildir
Haberler
Fantastik Kurgu Ustası Tolkien'in Hayatı Film Oluyor

Fantastik Kurgu Ustası Tolkien'in Hayatı Film Oluyor

Batuhan
08.11.2016 - 12:20

Yazdığı eserlerle yalnızca fantastik edebiyatın değil bütün edebiyat tarihinin en önemli isimlerinden biri olan J. R. R. Tolkien’in hayatı sonunda beyazperdeye geliyor. Yapımcılığını Bob Shaye, Michael Lynne ve Rachael Horovitz’in üstlendiği filmin yönetmenliğini ise Doctor Who, Broadchurch, 11.22.63 gibi dizilerdeki işleriyle tanınan James Strong yapacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aslında Bob Shaye ve Michael Lynne için Tolkien’in ayrı bir değeri var. Zira bu iki isim zamanında Peter Jackson’un Yüzüklerin Efendisi üçlemesini uyarlamasına yeşil ışık yakarak sinema tarihindeki en büyük finansal risklerden birini almışlardı. Bu risk New Line Cinema’ya sadece gişede 3 milyar dolara yakın para kazandırdı. Shaye ve Lynne 2008 yılında New Line’dan ayrılarak Unique Features’ı kurdular ve Middle Earth projesinin arkasında da bu stüdyo yer alıyor.

Film Tolkien’in cephede geçirdiği 4 yılı anlatacak

Film Tolkien’in cephede geçirdiği 4 yılı anlatacak

Film Tolkien’in gençlik günlerini, eşi Edith Bratt ile olan ilişkisini ve sonrasında 1914’te Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla Tolkien’in cephede geçirdiği, eserlerine de oldukça etki eden 4 yıllık süreci konu alacak. Senaryoyu kaleme alan Angus Fletcher altı yıl boyunca çeşitli araştırmalar ve röportajlarla Tolkien hakkında bilgi topladı.

Tolkien’i kimin canlandıracağı henüz belli olmayan Middle Earth’ün gösterim tarihi de belirsizliğini koruyor.

Kayıp Rıhtım

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
32
3
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

cok hayrani oldugum bir yazar kendisi. o filmde oynayabilmeyi isterdim :D

Kaos Sylmz

İşte güzel bir haber daha:))