Görüş Bildir
Haberler
Faizsiz Konut Kredisi Kimlere Veriliyor? Faizsiz Konut Kredisi Başvuru Şartları Neler?

Faizsiz Konut Kredisi Kimlere Veriliyor? Faizsiz Konut Kredisi Başvuru Şartları Neler?

Türkiye’de son aylarda kredi faizleri yükselmiş durumda. Bu durumda ev almak için kredi çekmek isteyen vatandaşlar, ev alma hayallerini erteliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, belirli şartları sağlayan kimselerin faizsiz konut kredisinden yararlanabileceğini duyurdu. Peki, kimler faizsiz konut kredisi alabilir? Faizsiz konut kredisi başvuru şartları neler? İşte SGK’nın yaptığı açıklamaya göre faizsiz konut kredisi ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Faizsiz Konut Kredisi Kimlere Veriliyor?

Faizsiz Konut Kredisi Kimlere Veriliyor?

Harp, vazife malulleri, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimlerine 1 konut ile sınırlı olmak kaydıyla faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ayrıca öncelik sıralamasına göre belirlenen hak sahiplerine, 1 konut ile sınırlı olmak kaydıyla yapılan konutlardan, yüzde 10 peşin ve 240 ay vade sabit taksitlerle konut edinme imkanı veriliyor.

FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kredi kullanabilecek kişilerin görev alanına göre Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı ya da SGK il müdürlüklerine dilekçe başvurması gerekiyor. E-devlet üzerinden 'faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu' tıklanarak başvuru yapılabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın