Görüş Bildir
Haberler
Faiz Sucuoğlu Kimdir Kaç Yaşındadır? Faiz Sucuoğlu'nun Mesleği Nedir, Nerelidir?

Faiz Sucuoğlu Kimdir Kaç Yaşındadır? Faiz Sucuoğlu'nun Mesleği Nedir, Nerelidir?

dila bahar
05.11.2021 - 18:51

KKTC'de Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni bir hükümet kuruldu. Bu gelişmenin ardından Faiz Sucuoğlu kimdir, kaç yaşında ve işi nedir soruları arama motorlarında aranmakta. KKTC'de yeni hükümet ve kabine üyeleri belli oldu. Faiz Sucuoğlu yeni kabineyi basının önünde açıkladı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1 Kasım'da hükümeti kurma görevini Faiz Sucuoğlu'na vermişti. İşte Faiz Sucuoğlu hakkında merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Faiz Sucuoğlu kimdir? Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu nereli, kaç yaşında? KKTC'de Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu.

Faiz Sucuoğlu Kimdir?Faiz Sucuoğlu Kaç Yaşındadır? Faiz Sucuoğlu'nun Mesleği Ne?

Faiz Sucuoğlu Kimdir?Faiz Sucuoğlu Kaç Yaşındadır? Faiz Sucuoğlu'nun Mesleği Ne?

KKTC'li siyasetçi ve doktor Faiz Sucuoğlu Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanıdır. 27 Ağustos 1961 yılında Poli, Baf'ta dünyaya gelen Faiz Sucuoğlu aynı zamanda Tıp doktorudur. Lefkoşa Türk Lisesi'ni bitirdikten sonra burslu olarak Almanya'da başladığı tıp eğitimini Çapa Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır.1993'te İstanbul'da Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını bitirmiştir, ardından KKTC'ye dönerek Lefkoşa'da açtığı özel kliniğinde doktorluk yaptı. 2011 yılından itibaren UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş, 16 Temmuz 2015 - 4 Nisan 2016 tarihleri arasında Turizm Bakanı, 16 Nisan 2016 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında Sağlık Bakanı, 22 Mayıs 2019 - 9 Aralık 2020 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı. Faiz Sucuoğlu Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın