Görüş Bildir
Haberler
Faiz Değil Enflasyon: Bakan Kasapoğlu’ndan KYK Açıklaması

Faiz Değil Enflasyon: Bakan Kasapoğlu’ndan KYK Açıklaması

KYK borçlarıyla ilgili yapılan paylaşımlar, öğrencilerin mağduriyetinin ne kadar büyük olduğunu ortaya koymuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamada ‘KYK borçlarını ödemeyin’ çağrısında bulunmuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK borçlarıyla ilgili bugün açıklamada bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Faiz değil kanunda olan enflasyon’

‘Faiz değil kanunda olan enflasyon’

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, bugün yaptığı açıklamada KYK borçlarına değindi ve şunları söyledi:

“351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Bir faiz uygulaması değil. Gençlerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Hizmet anlayışımızda gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’yle alakalı konuları detaylıca çalıştık. Adımlarımızı atacağız, çalışmalarımız hazır. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu kamuoyuyla paylaşacak.”

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Üniversite eğitimi sırasında geri ödemeli bursla eğitimini karşılayan milyonlarca gencin devlete ödeyecekleri faizli KYK borçları yeniden gündeme geldi. Birçok kullanıcı devlete ödeyecekleri borçları Twitter'dan paylaştı. Paylaşılan miktarlar ise şaşkına çevirmişti.

Bunun üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twiter üzerinden yaptığı açıklamada, ‘KYK borçlarını ödemeyin’ çağrısında bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
6
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
adoletta

iyi hoş kanka zaten senin ne derdin olsunki fakir fukaradan

Trabuzeni

Okuyanı neden borçlandırırsın ki üniversite okuyan sadece eğitimine önem vermeli para derdi olmamalı ve üniversite den mezun olana iş bulana kadar idare etme... Devamını Gör

Her ilde üniversite açmasalardı dediğini yapabilirlerdi ama şuan yapamazlar

cinnet is coming

merkez bankası faizinin %14, maliye bakanlığı yeniden değerleme oranı ve tüketici faizlerinin %30larda olduğu ortamda öğrencilerden %130larda "tefeci" faiz a... Devamını Gör