Görüş Bildir
Haberler
Facebook Uygulaması Telefonların Pil Ömrünü Kısaltıyor

Facebook Uygulaması Telefonların Pil Ömrünü Kısaltıyor

Caner
01.03.2015 - 12:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Telefonların pil ömürleri zaten oldukça kısıtlı. Günümüzde yoğun bir kullanımda bir akıllı telefonunun şarjının bir günü çıkarması oldukça güç. Tabii ki bunda telefonların pillerinin yanında, telefon pillerine 'düşman' uygulamaların da payı büyük.

Bu anlamda bir araştırma gerçekleştiren antivirüs yazılım şirketi AVG, Facebook'un Android uygulamasının, telefonların pil ömrüne, veri trafiğine ve genel performansa etkisinin ne kadar çok olduğunu ortaya koydu. AVG'nin yayınladığı listede, telefonların genel performansına etkide ilk sırayı Facebook uygulaması alırken, ikinci sırada ise Spotify geliyor. Spotify'ı ise, Instagram ve Path gibi uygulamalar izliyor.

Bunların yanı sıra, telefonların pil ömrüne en çok etki eden uygulamalar arasında ise, Facebook'un ismini üçüncü sırada görüyoruz. Aynı şekilde Facebook, telefonların veri trafiğine en çok etki eden uygulamalar arasında da üçüncü. Yayınlanan listenin tamamına ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Mo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Handro

Facebookun son güncellemesi ile telefonumdaki bellek yönetici programlar facebook un ciddi CPU kullandığını ve pili hızla boşalttığını rapor etmeye başladı.