Görüş Bildir
Haberler
Facebook HTML5 için Flash’tan Vazgeçiyor

Facebook HTML5 için Flash’tan Vazgeçiyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook bugünden itibaren sosyal ağ üzerinde videoların Flash aracılığıyla değil; daha yeni, havalı ve güvenli olan HTML5 ile servis edileceğini duyurdu. Kullanıcıların büyük olasılıkla ayırt edemeyeceği durumu yazılımcılar muhtemelen göreceklerdir.

Ocak ayının sonunda YouTube Flash’tan vazgeçerek HTML5 video ile hizmet sunacaklarını açıklamıştı. YouTube’un bu hamlesi pek çok kullanıcı tarafından olumlu tepkiler aldı ve artan sayılarıyla daha çok servis Google’ın yaptığı bu yeniliği takip etti.

Yaz sona ererken, Facebook Alex Stamos’u güvenlik biriminin başına getirdi. Stamos daha önce Yahoo’da görev alıyordu. Bu gelişmenin ardından Stamos yaz boyunca çeşitli girişimlerde bulundu. Bunlardan biri de Adobe firmasından Flash’ın geleceğine dair bilgi alması oldu. Başka sebepler de olmasına karşın Facebook’un Flash kullanımını durdurmasındaki önemli gerekçelerden birinin bundan kaynaklandığı dedikoduları dolanıyor.

Facebook çalışanı Daniel Baulig’e göre iyi bilinen güvenlik sebeplerine ek olarak HTML5 başka avantajlara da sahip. Örnek vermek gerekirse site çapında yapılan çeşitli değişikliklerin swf dosyasını her seferinde tekrar derlenmesine ihtiyaç duyulmadan yapılabilmesi gibi, ya da gelişmiş erişilebilirlik (a11y) desteği diğer avantajları olarak öne çıkıyor.

Kaynak: http://news.softpedia.com/news/facebo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0