Görüş Bildir
Haberler
Facebook Bağımlılığından Kurtulmak İçin Chrome Uzantısı: 'Focusbook'

etiket Facebook Bağımlılığından Kurtulmak İçin Chrome Uzantısı: 'Focusbook'

Emre Ordu
22.04.2016 - 22:53 Son Güncelleme: 24.04.2016 - 21:49

Facebook, birçoğumuzun şikayet etmesine karşın vazgeçemediği, hemen her gün saatlerce vakit geçirdiği bir sosyal platform. Google Chrome, Facebook'dan kopamayanların bağımlılıklarını azaltmak için 'Focusbook' adı verilen bir uygulama geliştirdi. 'Focusbook' uygulaması, Facebook'a girmek istediğiniz sırada size 'Facebook'a neden girmek istiyorsun?' sorusunu yöneltiyor ve ilerleyen süre içerisinde de uyarı mesajları gönderiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknoyo'da yer alan habere göre, Chrome, internet tarayıcısı için geliştirilen Focusbook uzantısını tarayıcınıza yüklerken sizden Facebook hesabınıza erişim izni istiyor. Bu izni verdikten sonra aktif hale gelen Focusbook, Facebook hesabınıza girmek istediğinizde size “mavi pop-up” şeklinde çıkan bir uyarı ile “Facebook’a neden girmek istediğinizi” soruyor.

Uyarı mesajlarının dili de sertleşiyor

Uyarı mesajlarının dili de sertleşiyor

Çıkan bu uyarıyı, örneğin “Haber Kaynağı” (News Feed) veya “Chat” yazıp cevaplamanızın ardından Facebook hesabınıza girebiliyorsunuz. Tabi eklentinin sunduğu sadece bu uyarı mesajı ile de sınırlı değil. Facebook oturumunuzun açık olduğu sürece aktif olan Focusbook, belirli aralıklarla Facebook sayfanızın tamamını mavi ekranla kapatarak, “Chat’iniz (veya diğer aktiviteniz) bitti mi?” sorusunu soruyor.

Eğer Facebook sayfanızda kalmaya devam etmek istiyorsanız, uygulamadan ek süre isteyebiliyorsunuz ya da “Başka birini rahatsız et!” (Go bother someone else!) butonuna tıklayabiliyorsunuz. Focusbook, ilerleyen aşamalarda “Chat’iniz hala bitmedi mi? Hadi işine dön' gibi uyarı mesajlarıyla kullandığı dili de sertleştiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
248
111
19
16
11
8
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Heisenberg

Bizim vatandaş bir müddet sonra "Sana ne amk!" deyip monitöre yumruk atar. :D

Pasif Kullanıcı

Bunların hepsi saçmalık bağımlılığı bırakmanın yolu sağlam iradedir yeter, ki istesin bağımlılıktan kurtulmak için bu tür zırvalıklara ihtiyacınız yok bel ba... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

facebook da biter merak etmeyin siz.