Görüş Bildir
Haberler
EYT’de Son Durum: EYT Çıkacak mı? EYT Şartları Belli Oldu mu?

EYT’de Son Durum: EYT Çıkacak mı? EYT Şartları Belli Oldu mu?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, EYT yasası ile ilgili son dakika haberlerini yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada EYT ile ilgili çalışmaların başladığını duyurmuştu. Bakan tarafından yapılan açıklama sonrası umutlanan EYT’liler, yapılan çalışmanın detaylarını araştırıyor. Peki, EYT çıkacak mı, ne zaman yasalaşacak? EYT şartları neler olacak? İşte sosyal medyada en çok araştırılan konuların başında gelen EYT ile ilgili son gelişmeler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak?

EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin CNN TÜRK’te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. 

Bakan Bilgin EYT ile ilgili açıklaması şu şekilde:

Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3'üncüsü yaş... Üçüncü şık sorun. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun.

Yaş da bu işin şartlarından biri denilen bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran var.

Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar.

Bakanlık kaynakları, EYT yasası ile ilgili net bir tarih paylaşmadı ancak yasaının 2023’ten önce meclis gündemine geleceği iddia ediliyor.

EYT Yasası Şartları Neler Olacak?

EYT Yasası Şartları Neler Olacak?

Show Haber'den Ulaş Can Yakupoğlu'nun haberine göre; EYT'de yeni geliştirilen formül maaş kesintili erken emeklilik... 

Ancak masaya yeni bir seçenek daha eklendi: Kısmi emeklilik ve süre tamamlaması seçeneklerinin yanında bazı meslek grupları için yıpranma seçeneği de var masada.

Kısmi emeklilik ile 3600 prim gününü tamamlayan kadınların 50, erkeklerin ise 55 yaşında emekliye ayrılması öngörülüyor.

Süre tamamlaması ise kadınlarda 7200, erkeklerde ise 9000 gün sigortalılık gününü tamamlayanların yaşa bakılmadan emekli edilmesi demek.

Gazeteciler, sağlık çalışanları, polisler ve askerlere tanınan yıpranma hakkının beden işçilerine de getirilmesi gündemde.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın