Görüş Bildir
Haberler
Eylem Acar Yazio: Karlı ve Soğuk Havalarda Cilt Bakımı

etiket Eylem Acar Yazio: Karlı ve Soğuk Havalarda Cilt Bakımı

Dr.Eylem Acar
13.02.2021 - 21:20 Son Güncelleme: 15.02.2021 - 11:11

Cildimiz kış aylarında ekstra bir bakım istiyor. Soğuk ve rüzgârlı hava cildin kurumasına yol açarken, kapalı mekânlardaki kirli hava ise cildin gözeneklerini kapatarak, nefes almasını engelliyor. Kuru hava, klimalar ve kaloriferle ısınan kapalı ortamlar, kalın, yünlü, sentetik giysiler ve cilt temizliğinin yaz aylarından daha seyrek yapılması nedeniyle de cilt, mat bir görünüm kazanıyor ve olumsuz dış etkenlere karşı mücadele edemiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her zaman olduğu gibi kış aylarında da cilt bakımında temel kural cildin iyi temizlenmesi ve nemlendirilmesidir.

Her zaman olduğu gibi kış aylarında da cilt bakımında temel kural cildin iyi temizlenmesi ve nemlendirilmesidir.

Mutlaka herkes cilt yapısına uygun nemlendirici kullanmaya özen göstermeli. Kışın özellikle cildimiz daha çok kuruduğu için nemlendirici ihtiyacı daha da önem kazanacaktır. Yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler her banyodan sonra uygulanmalı ve kuruluğa engel olunacak şekilde nemlendiriciler daha sık sürülmelidir.

Güneşten korunmak her daim olduğu gibi kış mevsimde de önemli. Maalesef kışın da güneş ışınlarının olumsuz etkilerine maruz kalıyoruz. Özellikle kardan yansıyan ışıklar cildimizde hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle kış mevsiminde dışarı çıkmadan yarım saat öncesinde güneş koruyucumuzu sürmek cildimiz için çok faydalı olacaktır.

Düşük nem ve ısı kaynakları egzemalarda şiddetlenme ve  kaşıntıda

artış yapabilir.  Bu hastaların çevre şartlarının değiştirilmesi şarttır. Yıkanma alışkanlıkları gözden geçirilip, alkalik sabun ve şampuanların sık kullanımı önlenirken her banyo sonrası yağlı, diğer günler su bazlı nemlendiricilerin kullanımı, shower oil kullanımı önerilir. Kış aylarında  soğuk havanın etkisiyle seboreik dermatit, saçlarda kepeklenme gibi şikayetler artabilir. Böyle bir durumda yine cilt doktorunuzdan profesyonel destek almak gerekir.

Özellikle karda ve kayak yapanlar için en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri de cilt yanıkları olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle karda ve kayak yapanlar için en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri de cilt yanıkları olarak karşımıza çıkıyor.

Önemsenmeyen kar yanıkları ise lekelenmelere hatta daha ağır belirtilerle birlikte cilt kanserine neden olabiliyor.  Kar yanığı, kar üzerinden yansıyan güneş ışınlarının ciltte büyük bir tahribata yol açarak oluşturduğu bir çeşit cilt yanığıdır. 

Karlı ortamda güneş ışınlarının etkisi her 300 metrede 4 kat artmaktadır. Kardan yansıyan ışınlar cilt üzerinde önce kızarıklık oluşturarak soğuk havanın da etkisiyle ciltte kurumalara neden olmaktadır. Kuruyan cilt, güneş ışınlarından daha kolay etkilenir hale gelerek; kızarıklık, hafif şişlik, ileri vakalarda ise ödem, kaşıntı ve yanmalar oluşmaktadır. Bu rahatsızlıklar sonucu ciltte ciddi lekelenmeler meydana gelmektedir. Güneş koruyucu almadan kış tatiline çıkmayın. Cildi kurutan soğuk hava ve kış güneşinden korunmanın en büyük yardımcılarından birisi nemlendirici güneş kremleridir.

Instagram

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın