Görüş Bildir
Haberler
Evrende 'Yalnız' Olabiliriz

etiket Evrende 'Yalnız' Olabiliriz

ATKN
28.02.2016 - 22:42 Son Güncelleme: 29.02.2016 - 01:14

Birçok uzay araştırmacısı, evrenin büyüklüğü nedeniyle, Dünya’ya benzeyen başka gezegenlerin de bulunacağını düşünüyor. Ancak İsveç’in Uppsala Universitesi’nde bilgisayar yardımıyla oluşturulan bir model, Dünya’nın belki de evrende canlı yaşamasına elverişli tek gezegen olabileceğini ortaya koyuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24 Aralık 1968'de Apollo 8 astronotlarının Ay yörüngesinden çektiği Dünya fotoğrafı

Astrofizikçi Erik Zackrisson, oluşumundan şimdiki zamana kadar evren ile ilgili bütün bilgileri güçlü bir bilgisayara yükledi. Bilgisayar, yüklenilen bütün bilgiler ışığında evrende yaklaşık 700 kentilyon gezegen bulunduğunu ortaya çıkardı. Bu rakam bir başka deyişle 20 sıfırlı bir 7.

Bilgisayardan çıkan hesaplamanın beklenmedik bir kısmı ise, Dünya’nın belki de milyarlarca gezegen arasında yaşama elverişli tek gezegenin olması.

Gezegenlerin ortaya çıkması hakkında bilinen bütün bilgiler ve fizik kurallarına göre, gezegenlerin oluşum süreci sadece yaşama elverişsiz gezegenlerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Zackrisson modeli, Dünya’nın benzersiz bir gezegen olduğunu ortaya koyuyor

Zackrisson modeli, Dünya’nın benzersiz bir gezegen olduğunu ortaya koyuyor

Daha önce ortaya atılan olasılıklar içerisinde sadece içinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisi içerisinde, Dünya’ya benzer yaklaşık 50 milyar gezegenin bulunduğu düşünülüyordu. Ancak Zackrisson modeli, Dünya’nın benzersiz bir gezegen olduğunu ortaya koyuyor.

Bilim adamları, bu teorinin başka araştırmalar tarafından yanlış olduğu kanıtlansa dahi, Dünya türü gezegenlerin sanılandan çok daha az olduğunu söylüyor.

Yayınlanan araştırma, astrofizik dergisi Astrophysical Journal’a sunuldu. 

Amerika'nın Sesi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
477
252
159
104
37
24
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

30-40yil once gunesin enerjisi olmadan yasam olamiyacagi dusunuluyordu. okyanus tabaninda gunesden bagimsiz, volkanik bacalardan cikan sulfurun enerjisini ku... Devamını Gör

Adam adamoğlu

10 numara yorum

amq şu mantıksızlığa bak dünyanın aynısını arıyorlar qW:DQWDQW lan gerizekalı bilim adamı belki uzaylı oksijen yerine hidrojen kullanıyor belki nefes almıyor... Devamını Gör

colonialera

Mükemmeldi ya :Dsksksj

feyk

bu durum icin guzel bir soz var: "evrende yasam yoktur demek, bir bardak suyu inceleyerek, okyanusda balina yoktur demekle aynidir." evrenin boyutlari karsis... Devamını Gör