Görüş Bildir
Haberler
Eve Kapanıp En Az İkisini Art Arda İzlemek İsteyeceğiniz 2017 Yapımı 15 Korku Filmi

etiket Eve Kapanıp En Az İkisini Art Arda İzlemek İsteyeceğiniz 2017 Yapımı 15 Korku Filmi

EC was here.
05.11.2017 - 11:42

Her yıl şikayet ederdik kaliteli korku filmlerinin azlığından, sonunda bu türdeki filmler atağa kalktı ve 2017 yılı korku filmleri için özel bir yıl oldu. Bu özel yıl, 100 yılı aşkın sinema tarihinde korku filmlerinin en fazla gişe hasılatı elde ettiği yıl oldu.

O zaman 2017'nin öne çıkan izlenesi korku filmleri nelermiş bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Berlin Syndrome (Berlin Sendromu)

Avustralyalı foto muhabiri Clare, Almanya’daki Sovyet mimarisini fotoğraflayıp bir kitap yayınlamak için Berlin’e gelir. Berlin’de tatil yaparken bir beden eğitimi okulunda İngilizce öğretmeni olan karizmatik Andi ile tanışır. Kısa sürede birbirlerine karşı güçlü bir çekim hissetmeye başlarlar. Tutkulu bir gecenin ardından romantik bir başlangıç yaşanmış gibi görünmesine rağmen, Clare uyandığında kendini Andi’nin apartman dairesinde kilitli bulur. Bunun bir unutkanlık sonucu olduğunu zanneden Clare'in bilmediği şey ise Andi’nin onu bırakmaya hiç niyetinin olmadığıdır.

http://www.imdb.com/title/tt3335606/

14. Grave

Justine’in tüm ailesi veterinerlikle uğraşmaktadır ve hepsi vejetaryendir. Kendisi de 16 yaşında umut vaat eden parlak bir öğrencidir. Veterinerlik okuluna başladığında acımasız ve aşırı çekici bir dünyayla tanışır. İlk birkaç hafta içinde aile prensiplerinden sapmak zorunda kalır ve çaresizce çiğ etin tadına bakar. Justine yakında davranışlarının beklenmedik ve berbat sonuçlarıyla yüzleşecektir ve gerçek benliği ortaya çıkacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt4954522/

13. 1922

1922 yılında geçen filmde, finansal nedenlerden dolayı oğluyla birlikte karısını öldürmek için komplo kuran bir çitçinin hikayesini anlatıyor. Eşi Arlette’i öldürdüğünü itiraf eden Wilfred James, karısını gömdükten sonra fareler yüzünden dehşete kapılır. Aynı zamanda hikayenin anlatıcısı olan Wilfred, Arlette’in ruhunun kendisine dadandığına inanmıştır.

http://www.imdb.com/title/tt6214928/

12. Gerald's Game (Oyun)

Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen Jessie ve Gerald, ıssız bir göl evine giderler. Huzur dolu geçen zamanlarına biraz da eğlence katmak için seks oyunu oynayan çiftin hayatı birden kabusa dönüşür. Bir kaza sonucu Gerald öldüğünde, Jessie elleri yatağa kelepçeli bir haldedir. İçinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışan Jessie, ilerleyen saatlerde odanın içinde bir başkasının daha olduğunu düşünmeye başlar.

http://www.imdb.com/title/tt3748172/

11. Alien: Covenant (Yaratık: Covenant)

Koloni gemisi Covenant’ın mürettebatı galaksinin oldukça uzak bir köşesinde, bir gezegene bağlı keşfedilmemiş cennet olarak varsaydıkları bölgenin aslında karanlık ve çok tehlikeli bir yer olduğunu anlarlar. Buradan kaçışın bir yolunu bulmalıdırlar. Gezegendeki yegane canlı lanetli Prometheus'un keşfinden sonra hayatta kalan 'sentetik' David’dir... 

http://www.imdb.com/title/tt2316204/

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Better Watch Out

Zengin bir ailenin çocuğu olan Luke’a bakmak için tutulan çocuk bakıcısı Ashley, gecenin kolay geçeceğini düşünür. Ancak davetsiz misafirlerin gelip ikisini dehşete düşürmesiyle Ashley, bunun sıradan bir haneye tecavüz olmadığını fark edecektir.

http://www.imdb.com/title/tt4443658/

9. Jigsaw (Testere: Jigsaw Efsanesi)

Şehir birbiri ardına ortaya çıkmaya başlayan cesetlerle sarsılmaktadır. Şehrin farklı noktalarında bulunan bu cesetlerin hepsi birbirinden acımasız ve incelikli yöntemlerle öldürülmüştür. Araştırma derinleştikçe bütün kanıtlar tek bir kişiyi işaret etmeye başlar: John Kramer. Ancak bu imkansızdır, zira 'Testere' olarak tanınan Kramer 15 yılı aşkın süre önce ölmüştür.

http://www.imdb.com/title/tt3348730/

8. Happy Death Day (Ölüm Günün Kutlu Olsun)

Sıradan bir hayat yaşayan üniversite öğrencisi Tree'nin hayatı, maskeli bir katil tarafından şaşırtıcı bir şekilde değişir. Katil tarafından korkunç bir şekilde öldürülen Tree, mucizevi bir şekilde hiç yaşanmamış gibi aynı günün sabahına uyanır. Öldürüldüğü günün tüm detaylarını ve korkunç sonunu tekrar tekrar yaşamaya başlar. Ta ki katilinin kimliğini ortaya çıkarana kadar.

http://www.imdb.com/title/tt5308322/

7. Annabelle: Creation (Annabelle: Kötülüğün Doğuşu)

Oyuncak bebek yapımıyla uğraşan bir adam ve eşi mükemmel bir aile hayatı sürerken büyük bir trajediyle karşı karşıya kalırlar. Küçük kızları hayatını kaybeder. Aradan birkaç yıl geçtiği halde acıyı atlatamayan çift, kapanan bir yetimhanenin kızlarını ve görevli rahibesini evlerinde misafir olarak ağırlarlar. Ancak bu küçük kız grubu, özellikle de Janice, oyuncakçının yarattığı lanetli Annabelle'in hedefi olacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt5140878/

6. Life (Hayat)

Uluslararası bir uzay istasyonunda görevli altı kişi, insanlık tarihinde çığır açacak bir keşfin eşiğindedir. Bu görevli ekip, Mars'ta ilk kez hayat olduğuna dair ip uçları bulur. Ekip araştırmalarını ilerlettikçe, beklenmedik sonuçlar almaya başlar çünkü buldukları bu hayat formu, kimsenin tahmin edemeyeceği kadar zekidir.

http://www.imdb.com/title/tt5442430/

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mother! (anne!)

Film, sakin ve sıradan bir hayat süren bir çift çevresinde gelişiyor. Herkesin yan komşusu olabilecek olan sıradan çiftin hayatı, evlerine gelen istenmeyen misafirden sonra altüst olur. Çiftin ilişkisini sınayacak olan bu misafir evin tüm huzurunu bozacaktır. Misafirin eşinin de aralarına katılmasıyla birlikte işler beklenmeyen bir yön alacak ve gizlenen amaçların ne olduğu sorgulanmaya başlanacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt5109784/

4. The Killing of a Sacred Deer (Kutsal Geyiğin Ölümü)

Tanınmış bir kardiyovasküler cerrah olan Dr. Steven Murphy, oftalmolog eşi Anna, iki örnek niteliğindeki çocukları; 12 yaşındaki Bob ve 14 yaşındaki Kim ile kusursuz bir hayat yaşamaktadır. Steven'ın kanatları altına aldığı yetim bir genç olan Martin ise bu dengeyi bozmak üzeredir. Martin kendini ailenin hayatına sokmak için rahatsız edici bir çaba sarf etmeye başladığında ailenin huzuru bozulmaya başlar. Martin'in gerçek amacı ortaya çıktığında ve Stephen uzun süredir unutulmuş bir suçla karşı karşıya kaldığında, Murphy ailesinin evdeki mutluluğunu parçalanmaya başlayacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt5715874/

3. Split (Parçalanmış)

Çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip genç adam Kevin'ın 23 ayrı alter egosu vardır. Bu alter egoları arasında en baskın olanı da suça meyilli olan bir karakterdir. Market çıkışında 3 kız kardeşi kaçıran Kevin onları bodrumuna hapseder. Farklı alter egoları aracılığıyla kızlarla farklı ilişkiler kuran adam kızların varlığı ile yavaş yavaş dağılmaya başlar. Farklı alter egolarının çarpışması ile iyice kafası karışmaya başlayan Kevin tehlikeli bir hal alır. Kızlar kurtulmanın yolunu ararken hem Kevin'ın tehlikeli alter egolarını tetiklemekten kaçınmaya hem de onun iyi niyetli alter egoları aracılığıyla kaçış yolunu bulmaya çalışırlar.

http://www.imdb.com/title/tt4972582/

2. Get Out (Kapan)

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı-Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris, bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt5052448/

1. It (O)

Film, Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan yedi çocuğu ele alıyor. Bu yedi arkadaş, okullarında dışlanan bir gruptur. Ancak en büyük sorunları bu değildir. Arkadaşlar bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına beklemedikleri bir bela daha açılır. Kurbanlarının korkularına göre şekle girebilen Pennywise, ürkütücü bir palyaço kılığında bu yedi çocuğa dehşet saçmaya başlar. Artık okuldaki sorunları, verecekleri hayatta kalma mücadelesine oranla bir hayli önemsiz kalacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt1396484/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
447
162
103
38
28
26
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ezgiliçe

it filmi güzel denebilecek türdendi. Kapan'ı iki gün önce izledim korku demesek çok mantıklı olacak :D psikolojik gerilim desek daha iyi olur. Ölüm günün kut... Devamını Gör

Jenny Humphrey

Get Out, It, Annabelle: Creation bu üç filmi izledim, korkunç olmasa da beğendim.Ayrıca It filminde çocuklar yer alıyor diye çocuk filmi mi oluyor yani Step... Devamını Gör

fatma keskin

şu it i kim begeniyo ya resmen cocuk korku filmi