Görüş Bildir
Haberler
Aralık Ayı Evde Bakım Maaşı Yattı mı? E Devlet Evde Bakım Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Aralık Ayı Evde Bakım Maaşı Yattı mı? E Devlet Evde Bakım Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Bir süredir evde bakım maaşı yatan iller listesi, yaşlı ve engelli aylığı alan vatandaşlar tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. Her ay hak sahiplerinin hesaplarına yatan ödeme hakkında pek çok kişi ‘2022 evde bakım maaşı ne kadar olacak?’ araştırması da yapmaya başladı. Peki evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? 2022 yılında ne kadar maaş yatacak? İşte yanıtı.. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evde bakım maaşı yatan iller listesi evde bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi engelliler ile yaşlı bireylere bakan kişiler tarafından yakından takip ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak ödenen evde bakım parası e-devlet üzerinden ve mesaj yoluyla sorgulanabiliyor.

Evde bakım maaşı her ayın 15’i ile 30’u arasında ödeniyor. 8 Aralık tarihinde ise henüz ödemeler yapılmaya başlanmadı. Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli olduğu andan itibaren haberimizin içerisinde yer alacaktır.

2021 yılı Temmuz-Aralık dönemi için evde bakım yardımı aylık 1.797,97 TL olarak ödeniyordu. 2022 yılında evde bakım maaşı asgari ücreti belirlenmesiyle birlikte netlik kazanacak.

Asgari ücret için görüşmeler, 1 Aralık Çarşamba günü başladı. İkinci görüşme 7 Aralık Salı günü gerçekleşirken, üçüncü toplantı ise 9 Aralık Perşembe günü yapılacak. Asgari ücrette nihai kararın ise yıl sonuna kalmadan açıklanması bekleniyor. 

Asgari ücrete 2022 yılı için yıl sonu enflasyonunun yaklaşık 8-10 puan üzerinde bir zam yapılacağı görüşü konuşulurken, toplamda yapılacak zammın ortalama yüzde 30’u bulması gerekiyor. Asgari ücretin zamlanmasıyla evde bakım maaşının da aynı orada artacağı tahmin ediliyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın