Görüş Bildir
Haberler
Evcil Hayvanı Olanlar Dikkat! Son Tarih 31 Aralık

Evcil Hayvanı Olanlar Dikkat! Son Tarih 31 Aralık

Evcil hayvanlara uygulanması gereken çip taktırma işlemi için son tarih yaklaşıyor. Yasa gereği yıl sonuna kadar evcil hayvanına çip taktırmayan kişilere para cezası kesilecek. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son tarih 31 Aralık, taktırmayanlara ceza verilecek

Son tarih 31 Aralık, taktırmayanlara ceza verilecek

1 Ocak 2021'de başlayan evcil kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılarak kimliklendirilip, kayıt altına alınması uygulaması kapsamında şimdiye kadar ülke genelinde 162 bin 75 kedi, 231 bin 685 köpek, 11 gelincik olmak üzere toplam 393 bin 771 hayvana mikroçip takıldı.

'Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik' 26 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, evde yaşayan kedi, köpek ve gelincikler için çip takma zorunluluğu süresi, 31 Aralık 2022'de bitecek.

Hayvanların tüm bilgileri kayıt altına alınacak ve takip edilecek

Hayvanların tüm bilgileri kayıt altına alınacak ve takip edilecek

Mikroçip uygulaması ile kedi ve köpeklerin sağlık kontrollerinin takip edilmesi, sokağa bırakılma, kaybolma veya kaçırılma durumlarında hayvanların hem bulunabilmesi hem de sokağa bırakan veya kaçıranların tespit edilip, ceza uygulanabilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda hayvanını sokağa terk edenler, sahibinin bilgilerinin de yer aldığı çip sayesinde bulunabilecek. Bu kişilere 2 bin 724 TL ceza uygulanacak. Yasaklı ırkları terk edenlere ise 13 bin 620 TL ceza kesilecek.

Çip taktırmayanlara 3 bin 642 lira idari para cezası verilecek

Çip taktırmayanlara 3 bin 642 lira idari para cezası verilecek

31 Aralık 2022 tarihine kadar kedi, köpek ve gelinciklerine çip taktırmayanlara 5199 sayılı kanun gereği para cezası uygulanacak. Ay sonuna kadar çip taktırmayanlara 3 bin 642 lira idari para cezası verilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
35
24
8
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İlayda Kazdal

Bir veteriner kliniğinde çalışıyorum. Elimizdeki çipler biteli 1 haftayı geçti bitmeden çok önce arayıp adımızı listeye yazdırdık. Neredeyse her gün arıyoru... Devamını Gör

colombuss

Ben de dün taktırdım oğluma. Kendi veterinerimde yoktu. 3-4 yere daha sordum yok. Ancak bir klinikte buldum ve öyle taktırdım. Herkes elinde olmadığını söylüyor

Gizem Yılmaz

Hayır yani hayvanları sahipleniyoruz diye kolaylık sağlayacaklarına daha da zorlaştırıyorlar. Hayret bir şey yaa !!!

KumdanKum

Tamam yaptırdık da sokağa kaçması durumunda nasıl bulunacak o kısmı muamma.. Şöyle birsey duydum, kedim kaçtığında biri alıp kayıt yaptırılan veteriner ya da... Devamını Gör

Mr Logical

Onun için tasmasına numara yazmak daha mantıklı. Tekir de olsa evde beslenmiş/ büyümüş kedi dışarıda ayırt ediliyor. Bizim muhtar habire fotoğraf atardı grub... Devamını Gör