Görüş Bildir
Haberler
Euro Bölgesi Yunanistan'ın Reform Paketini Onayladı

Euro Bölgesi Yunanistan'ın Reform Paketini Onayladı

FreiGeist
24.02.2015 - 17:06 Son Güncelleme: 24.02.2015 - 17:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Euro Bölgesi Atina'nın sunduğu reform paketini onayladı ve 28 Şubat'ta sonlanacak olan yardım paketinin süresinin 4 ay daha uzatılmasına karar verdi. Böylece Yunanistan Haziran sonuna kadar zaman kazanmış oldu.

Yunanistan'ın dün akşam Brüksel'e gönderdiği yolsuzlukla mücadeleye odaklanan reform paketi bugün Euro Bölgesi maliye bakanları tarafından ele alındı.

Düzenlenen telekonfreans sonrası bir Twitter hesabından bir açıklama yapan Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, 'Euro Bölgesi toplantısınının ardından Yunanistan yardım programının uzatılması için onay süreci başlayacak' dedi.

Slovakya Maliye Bakanı Peter Kazimir de Twitter hesabından bir mesaj paylaştı ve 'Cuma günü Yunanistan ile varılan anlaşma geçerliliğini koruyor. Şimdi Atina'nın çok işi var. Nisan sonunda değerlendirme yaptığımızda somut veriler görmek istiyoruz' dedi.

Atina'nın özellikle yolsuzlukla mücadeleye odaklanan reform listesi kısaca şöyle

Daha adil bir vergi sistemi yaratmak

Vergi kaçırma ile mücadele

Yolsuzlukla mücadele

Yakıt ve tütün kaçakçılığı ile mücadele

Toplu sözleşemelere reform

İnsani krizler mücadele için ev garantisi ve sigortasız işsizler için ücretsiz sağlık hizmeti

BBC'nin Atina'da bulunan muhabiri Mark Lowen, hükümetin seçimden önce verdiği bazı sözlerden dönmek zorunda kalabileceğini söylüyor. Bunların arasında asgari ücreti artırmak ve işsiz kalan kamu çalışanlarına iş vermek de var.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/ekonomi/2...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0