Görüş Bildir
Haberler
Size Kendinizi İyi Hissettirecek Etkileyici Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

etiket Size Kendinizi İyi Hissettirecek Etkileyici Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Asya Yılmaz
15.12.2022 - 17:54

Göz şekline göre makyaj nasıl yapılır? Etkileyici göz makyajı yaparken göz şeklinizin önemi var mı? Işıltılı göz makyajı da çoğu zaman etkileyici makyajın bir yansıması da oluyor. Işıltılı makyaj denilince insanın aklına hep etkileyici makyaj gelir, zaman zaman da abartılı diye de tanımlarız. 

Günlük göz makyajı yaparken de etkileyici göz makyajı yapabilirsiniz. Göz makyajı modelleri arasında size etkili göz makyajı olarak gelecek her makyajı kendiniz için yapabilirsiniz. 

Gölgeli göz makyajı da artık vazgeçilmezimiz olan bir göz makyajı. Far ile makyaj yapmayı sevenler gölgeli göz makyajı yaparlar. O gölgeli makyajın bakışlarınıza kattığı anlam ve derinlikten vazgeçmek de inanın çok zordur. 

'Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

“Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Etkileyici göz makyajına hazırlık!

1. Etkileyici göz makyajına hazırlık!

Makyaj yapmadan önce cildinizi nemlendirmek gerekir. Özellikle kuru bir cildiniz varsa göz çevrenizi makyaj yapmadan önce mutlaka ama mutlaka nemlendirin. 

Etkileyici göz makyajı yapmak kolay ama o makyajı saatlerce ilk anki gibi sabit kalmasını sağlamak zor. 

Bu nedenle etkileyici bir göz makyajı yapmadan önce mutlaka bir göz kremi kullanın.

2. Göze far sürmeden önce ne sürülür?

2. Göze far sürmeden önce ne sürülür?

Göz çevresi kremi ile gözlerimizi nemlendirdikten sonra sırada, sürdüğümüz farı tüm gün sabit bir şekilde göz kapağında tutacak bir far bazına ihtiyacımız var.

Yani göze far sürmeden önce far bazı sürmek, etkileyici göz makyajınızın etkisini tüm gün sürmesini sağlayacak ufak bir dokunuş.

Daha önce defalarca yaşamış olabilirsiniz; bazı farlar, göz kapağı çizgisine birikiyor ya da sürdüğünüz far bir saate yok oluyor. 

Böyle şeylerle karşılamamak için küçük bir çözüm olarak far bazı öneriyoruz!

3. Etkileyici göz makyajının olmazsa olmazı!

3. Etkileyici göz makyajının olmazsa olmazı!

Kuşkusuz belirgin kaşlar!

Etkileyici bir göz makyajına kaşlarınızı şekillendirerek başlamalısınız. Bunu ben değil, bu işin profesyonelleri söylüyor.

Hoş, herkesin farklı bir tarzı var. Ancak siz bizim etkileyici göz makyajı adımlarımızı izleyerek makyaj yapacaksanız bir kaş kalemi alıp kaşlarınızın arasındaki boşlukları doldurun, kaşlarınızı tarayarak makyajınıza başlayın..

4. Kusursuz göz makyajı nasıl yapılır?

4. Kusursuz göz makyajı nasıl yapılır?

Etkileyici göz makyajı denilince aklınıza ne geliyor? 

Bugün çok güzel ve özenli olmaya karar verdiniz ve uzun zamandır da hoş bir göz makyajı yapmadığınızı fark ettiniz, o halde yapmanız gereken şeylerin arasında uzun zamandır yıkanmayan makyaj fırçalarını yıkayıp makyaja hazırlamak da var, haberiniz olsun!

Göz kapağımıza bir baz sürüp kaşlarımızı da doldurduktan sonra göz kapağımıza açık ve ışıltılı bir far sürerek başlayalım.

Tüm göz kapağınıza bu farı sürün. En açık tonu, tüm göz kapağınıza sürün, gözlerinize derinlik ve bütünlük katacak bir açık renk far sürmek etkileyici makyajın en temel adımı olabilir. 

Işıltılı bir makyaj yapacaksanız bu farı göz pınarı ve kaş kemiğinize de uygulayın.

5. Toprak tonları etkileyici bir göz makyajı için en çok tercih edilen tonlardır.

5. Toprak tonları etkileyici bir göz makyajı için en çok tercih edilen tonlardır.

Açık ve ışıltılı farı tüm göz kapağımıza uyguladıktan sonra sırayla daha koyu tonları uygulamaya başlayabiliriz. 

Farı, göz kenarlarından başlayarak göz kapağının katlanma bölgesine uygulayın. Böylelikle göz kapağınızın derinliği ortaya çıkacak ve etkileyici göz makyajının hakkını vereceksiniz. 

Gözün dış kenarına koyu bir renk far sürdükten sonra göz kapağının ortasına daha açık ve parlak bir ton uygulayabilirsiniz. Ancak far sürerken en önemli nokta renklerin birbirine karışması. Renk geçişleri ne kadar doğal olursa makyajınız o kadar profesyonel ve etkileyici görünecektir. 

Karıştırma fırçası ile farınızı göz kapağınıza dağıtmayı ve bir bütün oluşturmayı unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Göz şekline göre makyaj nasıl yapılır?

6. Göz şekline göre makyaj nasıl yapılır?

Göz yapınızı bilmek, etkili bir göz makyajı yaparken sizin için büyük kolaylık sağlar! 

Ancak etkileyici göz makyajının çeşitli püf noktalarını her göze uygulayabilirsiniz. Siz zaten size yakışan renkleri de biliyorsunuz. Biz size etkileyici göz makyajı yaparken uygulayacağınız küçük püf noktalarını söylüyoruz. 

Onlardan biri de alt kirpiklerinize de far uygulamak. Her gözün uygulayabileceği bu yöntem ile gözleriniz daha buğulu da görünecek ancak önemli olan, gözünüzün altına süreceğiniz farın dağılmış olması ve göz kapağınızdaki farla birleşmiş olması.

Etkileyici göz makyajı yaparken dikkat etmeniz gereken önemli detay; makyajınızın doğal geçişlerle bir bütünlük oluşturması.

7. Etkileyici göz makyajı emek ister.

7. Etkileyici göz makyajı emek ister.

Herkes ister iki dakikada profesyonel bir göz makyajı yapmayı ama emek olmadan pek bir şey olmuyor.

Etkileyici göz makyajı yaparken kullandığınız far fırçaları da önemli bir yer tutar.

Far paletiniz istediğiniz kadar kaliteli olsun, farı göz kapağınıza dağıtacak, kaliteli bir karıştırma fırçanız olmadığı sürece o etkileyici görüntüye ulaşamayabilirsiniz. 

Ayrıca kaliteli far fırçaları yaptığınız makyajı daha kısa sürede yapmanızı da sağlayacaktır.

8. Kirpik çizgisini koyulaştırmak da etkileyici makyajın püf noktalarından biri.

8. Kirpik çizgisini koyulaştırmak da etkileyici makyajın püf noktalarından biri.

Kirpik çizgilerinize incecik bir siyah kalem sürmek, gözlerinizi daha da belirgin hale getirecektir. 

Özellikle kirpiklerin altına sürülen siyah kalemin etkisini daha önce denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim. Gözünüzün dış kenarına daha da yoğun bir siyah kalem sürdüğünüzde etkileyici makyajın nasıl bir şey olduğunu aynada göreceksiniz.

9. Bakışlarınızdaki derinliği artıracak şey eyeliner!

9. Bakışlarınızdaki derinliği artıracak şey eyeliner!

Siyah göz makyajı sevmeyebilirsiniz ancak incecik bir eyeliner ile gözlerinizdeki anlamı daha da ortaya çıkarabilirsiniz.

Etkileyici göz makyajında eyeliner ve siyah kalem olmalı. Tüm gözünüzü çerçevelemesine gerek yok. 

Siz ne kadarının fazla olduğunu iyi bilirsiniz.

10. Göz makyajında beyaz kalemin yeri!

10. Göz makyajında beyaz kalemin yeri!

Beyaz kalem birkaç sene önce çok modaydı. Etkisi değil de popülerliği azalmış olabilir ancak siz etkileyici göz makyajınızın bir parçası olarak beyaz kalem kullanmayı sakın atlamayın.

Seçtiğiniz beyaz kalemin saten ya da inci tonlarında olmasına da özen gösterin. Her beyaz kalem de istenilen etkiyi vermiyor. 

Gözlerinizin daha ışıltılı ve daha büyük görünmesi için küçük bir hile olan beyaz kalemi daha önce denemediyseniz biz vesile olalım ve sizi buraya alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. O kadar makyaj yapıp da maskara sürmezsek istediğimiz o etkileyici gözleri bulamayız!

11. O kadar makyaj yapıp da maskara sürmezsek istediğimiz o etkileyici gözleri bulamayız!

Maskara makyaj sürecinin olmazsa olmazı değil de ne? 

Bakışlarınızı daha da belirgin hale getirecek, gözlerinize derinlik katacak ve o siyahın yoğunluğunun size kattığı seksiliği anında fark ettirecek bir maskara ile etkileyici göz makyajınız hazır!

Şimdi tüm gün gözleri üzerinizde hissetmenin keyfini çıkarma vakti! bir iki aksesuar ile makyajınızın etkisini artırmayı da unutmayın.

12. Göz makyajınızı taçlandıracak bir son!

12. Göz makyajınızı taçlandıracak bir son!

Sadece göz makyajı yapmayı sevenlerin fondöten kullanmasına gerek yok. Ancak göz makyajı yaparken kapatıcı kullanmanızı tavsiye ederim.

Özellikle tüm o detaylı süreç bittikten sonra kapanışı göz çevrenize gözlerinizin ışıltısını artıracak bir kapatıcı ile son dokunuşu yapın. 

Etkileyici göz makyajı yapmak sizin için önemli olabilir. Çoğu insanın merak ettiği, çoğu insanın da bu soruya en güzel yanıtı vermeye çalıştığı etkileyici göz makyajını yaptıktan sonra kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın