Görüş Bildir
Haberler
A'dan Z'ye Fondöten Ne İşe Yarar Anlatıyoruz!

etiket A'dan Z'ye Fondöten Ne İşe Yarar Anlatıyoruz!

Selen Simsek
15.12.2022 - 10:34

Bir yüz makyajı ürünü olan fondöten yüze nasıl uygulanır, ne işe yarar, çeşitleri nedir, hepsini tek tek anlatacağız.

Fondöten seçerken nelere dikkat etmek lazım, fondöten zararları nelerdir, bu konuları ve daha fazlasını bulabileceğiniz içeriğimize hoş geldiniz.

'Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.'

*Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.

Bu içerik 11 Aralık 2022 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fondöten nedir, ne işe yarar? Fondöten ve kapatıcı aynı şey midir?

1. Fondöten nedir, ne işe yarar? Fondöten ve kapatıcı aynı şey midir?

Fondöten, en basit anlamda, cildin kusurlarını kapatmak, tonu eşitlemek, pürüzsüz göstermek ve bu sayede de makyaj için eşit tonda bir zemin hazırlamak için kullanabileceğiniz bir makyaj ürünü.

Ama fondöten için sadece bir kapatıcı diyemeyiz.

Çünkü eskiden sadece kusurları kapatmak için kullanılan fondöten, günümüzde artık cildin canlı ve parlak görünmesi için de kullanılabiliyor.

Öyle ki, cildinizde bir kusur olmasa dahi, hafif kapatıcılığa sahip bir fondöten ile, cildinize daha nemli, daha canlı bir görünüm verebilirsiniz.

Kapatıcılar ise, direkt leke kapatmaya yönelik ürünler olup, asıl hedef noktası da genelde göz altlarıdır.

2. Fondöten seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

En önemli şey cilt yapınıza uygun bir ürün seçmek elbette.

Daha sonra da ihtiyacınızı belirlemek.

İhtiyacınız, kusur kapatmak ise yüksek kapatıcılığa sahip bir fondöten seçebilir, sadece biraz canlılığa ihtiyacınız varsa da daha düşük kapatıcılığa sahip bir fondöten tercih edebilirsiniz.

Ve elbette cilt tonunuza uygun bir ton seçmek çok önemli. Günümüzde çoğu markanın 30-40 arası tonu mevcut. Bu sebeple, teninize uygun bir tonu zorlanmadan seçebilirsiniz.

Makyajınızı yaptıktan sonra, boyun bölgeniz ile yüzünüz arasında bariz bir renk farkı oluşması çok çirkin bir görüntüye sebep vereceği için, ton seçimini ve makyajınızı doğru ışıkta yapmayı da ihmal etmeyin.

3. Fondöten çeşitleri nelerdir?

cdn.shopify.com

En çok tercih edilen çeşidi likit olanı olsa da, fondötenin farklı kapatıcılıklar sunan farklı çeşitleri var. Pudra, krem, stick, köpük ve toz fondöten.

Gelin tek tek onları inceleyelim.

  • Krem Fondöten: En yoğun kapatıcılık için tercih edilen fondöten tipidir. Televizyon makyajında tercih edilen formdur. Bilinen en iyi krem fondöten markalarından biri Kryolan. Elbette piyasada, daha uygun fiyatlı krem fondötenler bulmak da mümkün.

  • Köpük Fondöten: Zamanı dar olanlar için uygulaması en hızlı ve kolay olan fondöten formudur. Köpük fondötenlerin yapısı da oldukça hafiftir.

  • Pudra Fondöten: Genellikle yağlı bir cilde sahip olanların tercih ettiği fondöten türüdür. Pudra fondötenlerin kapatıcılığı çok yüksek değildir.

  • Stick Fondöten: Hızlı bir şekilde makyajını yapmayı sevenlerin tercih ettiği, belki de en az tercih edilen fondöten türlerinden biri stick fondötenler.

  • Toz Fondöten: Toz partiküllerin saçınıza ve kıyafetinize bulaşma riski nedeniyle sürmesi zor olan fondöten türlerinden biridir. Toz fondötenler, daha çok yağlı cilde sahip olanların tercih ettiği bir makyaj ürünüdür.

  • Likit Fondöten: Sıvı forma sahip olan likit fondötenler, en çok tercih edilen fondöten çeşidi. Likit fondötenlerin bir çoğu günümüzde sadece pürüzsüz bir cilt görünümü sunmakla kalmıyor aynı zamanda cildinize bakım da yapıyor.

4. Fondöten nasıl sürülür? Fondöten sürmenin püf noktaları nelerdir?

Fondöteni nasıl uygulamak gerektiğini anlatmadan önce, uygulamadan önce cildinizi nasıl hazırlamanız gerektiğini anlatalım.

Unutmayın, yanlış uygulanan bir fondöten, sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösterebilir.

Fondöten sürmeden önce ilk adım cildinizi güzelce temizlemek, pürüzlerden arındırmak için gerekirse peeling yapabilirsiniz.

Cildinizin temiz olması, fondötenin yüzünüzde iyi durması için atacağınız ilk adım. Daha sonraki en önemli adım ise cildinizi nemlendirme.

Fondöteni uygulamadan önce, cildinizde pul pul durmaması için cildinizi iyice nemlendirdiğinizden emin olun.

Fondöteni ince bir tabaka halinde, abartmadan ve doğru fırça ile sürmelisiniz. Fondöteni yüzünüze yedirirken kullanacağınız fırça ya da süngerin kalitesi ve temiz olması da son derece önemli.

Fondöteni kesinlikle göz altına sürmemelisiniz. Bunun için göz altına uygun kapatıcıları tercih etmelisiniz.

Fondöteni sürerken de, iki kaş arasından yukarı doğru hareketlerle, şakaklar ve yanaklarda aşağı, çenede ise ortadan iki yana doğru uygulama yapılması doğru olacaktır.

5. Fondötenin zararları var mıdır? Varsa nelerdir?

Cildinizin yapısına uygun iyi bir fondöteni doğru bir şekilde kullanıp, eve gelince de düzgün bir şekilde temizlerseniz aslında zararı yoktur.

Ancak, cildinize uygun olmayan yapıda fondötenleri kullanırsanız, cildiniz hava alamadığı için sivilce ve benzeri reaksiyonlar verebilir.

Özellikle yoğun kapatıcılığa sahip fondötenleri kullanırken dikkatli olmak son derece önemli.

Eğer, her gün fondöten kullanıyorsanız, cildinize bakım yapan, nemlendiren, günlük kullanıma uygun fondötenleri tercih edebilirsiniz.

Son olarak, bir zarar değil ama teninizden çok koyu tonda veya çok açık tonda bir fondöten tercih ederseniz, tuhaf görünmeniz de kaçınılmaz olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. En iyi fondöten hangisidir?

6. En iyi fondöten hangisidir?

En iyi fondöten, sizin cilt yapınıza ve ten renginize uygun olan fondötendir.

En iyi fondöten markaları ve fiyatları için de aşağıdaki içeriğimize göz atabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın