Görüş Bildir
Haberler
Ethernet İnterface

Ethernet İnterface

Atıf Şener
09.03.2014 - 13:16 Son Güncelleme: 09.03.2014 - 14:08

Ethernet İnterface

Bilgisayarları Networke bağlayabilmel için gerekli olan elektronik kartlardır. Bu kartlara aynı zamanda Network kartı da denmektedir. Bilgisayar terimleri ile NIC (Network Interface Card) şeklinde de adlandırılır. Her bir Ethernet kartı için fabrika imalatı sırasında bir MAC adresi atanır. MAC adreslerine aynı zamanda fiziksel adresler de denir ve karta özeldir. Mac adresi altı Oktet 48 bitten oluşur. İlk üç oktet IANA (Internet Assigned Numbers Authority) tarafından Ethernet üretici firmalara atanan kimlik numarasıdır. Kalan üç oktet ise üretici firmanın kendi atayacağı ve bir numarayı sadece bir kez kullanabileceği numaradır. Bu yöntemle Ethernet kartlarına atanan numaraların karta özel olması tekrar başka bir kartta kullanılmaması sağlanmıştır.

MAC adresleri Hexidecimal sistemde atanır. 0 dan 9′a kadar ve A,B,C,D,E,F harflerinden olusur. A:10, B:11, C:12, D:13, E:14, F:15 değerlerini ihtiva eder.

Bilgisayarlarda kullanılan Ethernet kartlarının MAC adreslerini öğrenebilmek için örneğin Windows işletim sisteminde Cmd (command.com) dosyasını çalıştırıp, “ipconfig /all” komutunu veririz.

Sistem yöneticileri örneğin DHCP ile sabit ip dağıtmak istediği durumlarda networkteki bilgisayarların MAC adreslerine ihtiyaç duyarlar. Tek tek bilgisayarları dolaşarak MAC adreslerini tespit etmek yerine networke bağlı bilgisayar üzerinden “arp -a” komutu ile tüm MAC adreslerini toplayabilir.

Kaynak: http://www.ccnaegitimi.com/2013/12/22...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın