Görüş Bildir
Haberler
Eşya Hukuku veya Medeni Hukuka Giriş Sınavlarında Sorulabilecek Yüzüklerin Efendisi Sorusu

etiket Eşya Hukuku veya Medeni Hukuka Giriş Sınavlarında Sorulabilecek Yüzüklerin Efendisi Sorusu

Ekşi sözlük yazarlarından g man'in paylaştığı bu entrysi hukukçuların kafasını baya bir karıştıracak.

Not: Bu yazı, yazarının izniyle yayımlanmaktadır!  

Bir hukukçu gözüyle bakıldığında hikayede yüzüğün asıl sahibinin 'Gollum' olduğunu anlıyoruz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buyurun size herhangi bir Hukuk Fakültesinin Eşya ya da Medeni Hukuk'a Giriş sınavlarında sorulabilecek The Lord of The Rings sorusu:

(İyi niyetli zilyetlik, Emin sıfatıyla zilyet, İstihkak davası, Hak düşürücü süre)

Sauron, üzerinde herhangi bir özel işaret ya da sembol olmayan altından bir yüzüğe sahiptir. Sauron uzun yıllar yanından hiç ayırmadan özenle bakarak sakladığı yüzüğü bir gün kaybetmiştir.

Yüzük kayıp olmasından 35 yıl kadar sonra Gollum (Smeagol) tarafından, bir göl kenarında üzeri kum ve toprakla örtülü olarak bulunmuştur. Gollum, üzerinde herhangi bir işaret ya da sembol taşımayan yüzüğü almış ve 15 yıl kadar kullanmıştır. Daha sonra evinde yüzüğü kaybetmiştir.

O sırada Gollum'un evinde misafir olan Biblo Baggins kimin olduğunu bilmeden yüzüğü almış ve çok kısa bir süre sonra Gollum'un, evinde kaybolan değerli bir eşyasını aradığını öğrenmiştir.

Bu olaydan birkaç yıl sonra hala yüzüğü taşımakta olan Biblo Baggins, onu geçici olarak muhafaza etmesi ve daha sonra yeğenine vermesi için Meriadoc Brandybuck'a vermiş, Meriadoc Brandybuck ise yüzüğün geçmişte uzaktan akrabası olan Smeagol'a ait olduğunu anlamıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buna rağmen yüzüğü, olay devam ederken hala hayatta olan Smeagol'a vermek yerine, Biblo Baggins'in yeğeni Frodo'ya vermiş ve gerekirse bozdurup harcayabileceğini söylemiştir.

s51.photobucket.com

Bir gün zor durumda kalan Frodo, amcasının eski yüzüğünü bozdurmak için kuyumcuya gittiğinde, Sauron'ın yıllar önce kaybettiği yüzüğünü hala aradığını öğrenmiştir. 

-Somut olayda kimler, kimlere karşı, hangi davaları açabilir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
174
44
22
19
16
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jojen.Reed.

İtiraz ediyorum. Yüzük kayıpken onu bulan Gollum (Smeagol) değildi. Kayıkta başka bir arkadaşı vardı ve yüzüğü o bulmuştu. Gollum arkadaşını öldürüp yüzüğü o... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

hahaha :D itiraza bak :D

Hasan

Hüküm dağında dövülen yüzüğün üzerinde Mordor lisanıyla ''one ring to rule them all'' yazar bu da yüzüğün sahibinin bariz Sauron olduğuna işarettir çünkü bu... Devamını Gör

şemsa arslanağzı

olaylar yanlı anlatılmıştır çünkü Smeagol yüzük için adam öldürmüştür kimse bundan bahsetmiyor :D