Görüş Bildir
Haberler
TV
Esra Harmanda Yazio: Dizi Var İzlersen

Esra Harmanda Yazio: Dizi Var İzlersen

Esra Harmanda
20.10.2020 - 13:07 Son Güncelleme: 22.10.2020 - 12:30

Televizyon şüphesiz ki hayatımızın en önemli parçalarından. Bir kısmı için aptal kutusu, kimine bilgi deposu, kimine ise hayallerini yaşamaya çalıştığı bir kutucuk.  Bu kutucuğun en önemli unsurlarından biri de kuşkusuz ki dizi sektörü. Muhteşem bir sektör dizi sektörü. Sadece camın arkasındaki 3-5 kişiyi değil, onlarca belki yüzlerce kişiye ekmek sağlayan, son yıllarda yurt dışında ismimizi duyuran, yurdumuza ekonomik getiri sağlayan, gurur duyduğumuz bir sektör.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki ama Arapların bastırıp parayı şu sarışın oynasın, bu esmer oynasın senaryo önemli değil dediği şekilde mi ilerleyeceğiz, yoksa Güney Amerika'nın pembe dizileri gibi bayık senaryolarla mı ya da kendi kendimize manipüle edip gurur duyduğumuz tarihimizi mi satacağız.

Tarih dizilerinin zaten eskiden beri maşallahı vardı. Tarihe Cüneyt Arkın geliyor savulun ile başlayıp gurur duyduğumuz tarihimizi Muhteşem Süleyman'ın yatak odasından öğrendik.  Peki diğer yeni tarih dizilerine ne demeli! O da aynı şekilde bize ilkokulda okutulduğu gibi 100 kişiyle 1000 kişiyi yendik modunda devam ediyor. Yeşilçam'ın zengin kız fakir oğlan ya da fakir kız zengin oğlan senaryolarını geçip ne zaman zekasıyla, fikrimizle ve hayal gücümüzle, Amerikan dizileri ile boy ölçüşebilecek bir hale gelebileceğiz merak içerisindeyim. Kimse bana klasik tembel işi; ah o olanaklar bizde olsa demesin lütfen çünkü niyet olunca her şey var.

Artık dünya bir tuş kadar küçük. Bu tuş televizyon kumandası olabilir, bilgisayar tuşu olabilir hatta cep telefonuna kadar indirgendi.

Herkes her şeyi görebiliyor duyabiliyor. Peki bizde aşk, aldatma ve manipüle edilmiş tarihimiz dışında yazacak hiçbir şey mi yok? Hiç bu kadar zeki yazarımız, senaristimiz, yapımcımız yok mu?  Ben var olduğundan eminim ama bizdeki zihniyet de tam Türk usulü; gündemdeki güzel bir kız ya da yakışıklı biri oğlanı koyalım bir an evvel para kazanalım oldu oldu, olmadı yenisine bakarız. Ama sakın kafa yormayalım, hayal gücümüzü zorlamayalım.  Şu 45 yıllık hayatımda, bu arada yaşım ortaya çıktı, bende iz bırakan tek dizi Ezel'dir muhteşem bir senaryo, flashforward, flashbackler ile inanılmaz bir senaryo inanılmaz bir oyunculukla zoru başarmış belleklere kazınmış bir dizidir. Bunun dışında çok başarılı çok güzel iş olarak algıladığımız işlerin büyük bir çoğunluğunda ya yabancı bir senaryo ya yurt dışından alınmış bir dizi temeli mevcut. Bu çok üzücü. Her şeyin en iyisini yapabilecek zekaya en iyisini yapabilecek kadroya, vizyona, eğitime ve teknik ekipmana sahibiz. Bu acaba ne zaman değişecek, ne zaman birileri oturup kafa yorup muhteşem bir senaryo ile bizi layık olduğumuz yere taşıyacak son derece merak ediyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın