Görüş Bildir
Haberler
Eskiden 'Normal' Kabul Edilerek Tarihin Tozlu Sayfaları Arasında Unutulmaya Yüz Tutmuş Korkunç Uygulamalar

Eskiden 'Normal' Kabul Edilerek Tarihin Tozlu Sayfaları Arasında Unutulmaya Yüz Tutmuş Korkunç Uygulamalar

Effy
01.05.2023 - 11:26

Tarih, birçok medeniyet ve uygarlığın gerçekleştirdiği korkunç 'ritüel' adı altındaki eziyetlere şahitlik etti. O zamanlarda normal bir uygulama olarak varsayılsa da, aslında her biri korkunç işkenceydi. Tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolan o korkunç uygulamaları derledik. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Perslilerin işkence yöntemleri

1. Perslilerin işkence yöntemleri

Pers İmparatorluğu, tarihin en kanlı ve acılı işkence yöntemleri ile öne çıkıyor.

Uzun süreli bir idam şekli ve acılı bir işkence yöntemi olan 'Scaphism', mahkumun bir sandala bağlanarak üzerine bolca bal sürülmesi ve süt dökülmesi ile gerçekleştirilirdi. Sonrasında sandal böceklerin ve sürüngen hayvanların çok bulunduğu bataklık gibi bölgelere gönderilirdi ve mahkum böcekler tarafından yavaş yavaş yenirdi. Çeşitli böcekler tarafından yenmesinin yanı sıra, mahkum kişi susuzluk, güneş, yanma vb. birçok acı ile baş etmek zorunda kalırdı.

2. Spartalıların vahşiliği

2. Spartalıların vahşiliği

Spartalılar, ne zaman yeni bir lider seçilse uydurma bir mazeret ile Spartalı köleleri (Helot) döver, eziyet eder, hatta öldürürdü. Bunun yapılma sebebi ise onlara köle olarak statülerini hatırlatmaktı. Kölelerin yanlış bir davranışı olmasa bile işkence görebilir veya ölüm cezasına çarptırılabilirlerdi...

3. Kartaca insan ritüelleri

3. Kartaca insan ritüelleri

Kartaca, tarihte insan kurban eden en ünlü medeniyetlerden biri olarak biliniyor. Hatta Kartacalılara ait 'Tophet' isimli bir mezarlıkta, çok sayıda yakılmış bebek kalıntıları keşfedilmişti...  Araştırmacıların çoğu, buradaki bebeklerin çoğunun kurban edildiğine inanıyor. Bu mezarlık bir futbol sahasından daha geniş bir alanı kaplıyor. Mezarlıktaki yakılmış bebekler çoğunlukla çömleklerin içinde bulundu.

4. Vikingler ve kurban ettikleri köleler

4. Vikingler ve kurban ettikleri köleler

Vikingler, sahipleri öldükten sonra köleleri infaz ediyordu.  Hatta Norveç, Flakstad'de başı kesilmiş 10 insan kalıntısı arkeologlar tarafından keşfedilmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda başı kesilmiş bu bedenlerin genellikle balık ağırlıklı beslendiği ve başı kesilmemiş bedenlerinse mandıra ve karadaki hayvanların proteinleri ağırlıklı beslendiği ortaya çıktı. Bu yüzden başı kesilen bedenlerin sahipleri öldükten sonra infaz edilen köleler olduğu düşünülüyor...

5. Roma'da ceza

5. Roma'da ceza

Askeri disiplin ve ceza uygulamalarını geliştirmek için Romalılar 'her on kişiden birinin cezalandırılması' sistemini benimsemişlerdi. Ayrıca 'Roma ordusu tarafından sopa ile yapılan bir tür ölüm cezası infazı' anlamına gelen 'Fustuarium' da çok popüler bir yöntemdi. Talihsiz adam, ölene kadar sopalarla dövülürdü. 

Askerler korkaklık, itaatsizlik, yalandan hastalık, diğer askerlerin hayatına kast vb. suçlar işlediğinde bu korkunç ceza yöntemleri onlar üzerinde uygulanırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aztek kültüründe insanın kurban edildiği törenler

6. Aztek kültüründe insanın kurban edildiği törenler

İnsan kurban etmeki Aztekler için hem hayati önem taşıyor hem de tanrıya bir borç ödeme yolu olarak görülüyordu. Bu Aztek ayinlerinin altında dogmatik inanç yatıyordu. Çünkü onların inanışına göre tanrılar, dünyayı ve içindeki tüm canlıları yaratabilmek için kendi canlarını feda etmişlerdi...Bu yüzden de dünya üzerinde hayatın sürebilmesi için, insan kurban edilmesi gerektiğine inanıyorlardı.

7. Hayattayken mumyalama

7. Hayattayken mumyalama

Bir tür Budist mumyası olan 'Sokushinbutsu', Budist rahiplerin çileciliği ölüm noktasına kadar gözlemleyerek hayattayken mumyalamaya girmeleri anlamına gelir. Kendilerini binlerce güne yayılmış bir meditasyon ritüeli ile mumyalaştırıyorlar. Bu süreçte Nirvana'ya ulaşmak isteyen keşiş, kendini dünyevi zevklerden çekerek yavaş yavaş aç bırakıyor, sonrasında ise tamamen yemek ve su tüketimini kesiyor.

8. Ordali

8. Ordali

Ordali (trial by ordeal), eski  toplumlarda birinin suçlu veya suçsuz olduğunu anlamak için kullanılan değişik bir yöntemdi. Kanıt yetersizliği durumunda sanık olan kişi, tehlikeli durumlara maruz bırakılıyordu. Nasıl mı? Mesela, ateşe atıldığında yanmazsa ya da en azından yaraları iyileşirse 'suçsuz' olduğu kanıtlanmış oluyordu!

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Rosa Mora

İnsan canavardır.