Görüş Bildir
Haberler
Eski YSK Başkanı Güven: 'İmamoğlu'nu Ben İhbar Ettim'

Eski YSK Başkanı Güven: 'İmamoğlu'nu Ben İhbar Ettim'

Batuhan
26.04.2022 - 09:12

Eski YSK Başkanı Sadi Güven, İBB Başkanı İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılandığı davaya ilişkin, 'İmamoğlu’nun sözlerini savcıya ben bildirdim” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Saygı Öztürk'un aktardığına göre, İmamoğlu'nun söz konusu ifadelerini savcılığa kendisini bildirdiğini söyleyen Güven'in açıklamaları şöyle:

'Hamdolsun ben kul hakkına inanan birisiyim. Seçimde normal maddi kul hakkının çok ötesinde insanların kendi geleceklerini belirledikleri bir şey olduğu için daha titiz davrandık. Biz kurul olarak çalışıyoruz. Bu açıklamanın kurula karşı yapıldığı düşünülerek konu gündeme geldi, kurul başkanı olarak benim savcılığa bilgi vermem konusu da gündeme geldi ve o şekilde karar alındı.'

"Kurula karşı yapıldığını düşünerek böyle bir ihbarda bulunduk"

"Kurula karşı yapıldığını düşünerek böyle bir ihbarda bulunduk"

'Başkan olarak da ben ilettim. Gerisini takdir edecek yargıdır. O bizim işimiz değil. Sadece o sözler üzerine, Kurula karşı yapıldığını düşünerek böyle bir ihbarda bulunduk. Bizimki sadece kamu kurumunda çalışan hakim ve savcılara yapılan sözlü bir hakaret nedeniyle bir ihbardı hepsi bu. Nedir, ne değildir, suç oluşturur mu oluşturmaz mı, oluşturursa ne olur? O yargının konusu. Bizim ifademizin alınmasına gerek yok. Bizim görevimiz onu duyurmaktı, duyurduk. Biz kurul olarak sadece ihbarda bulunduk. Şikayete bağlı bir suç değil bu. Şikayetçi olsa da olmasa da kamunun resen takip etmesi gereken hususlardan biridir. Şikayete bağlı olsaydı zaten çağırılardı, ifade verilirdi ya da avukatlar gider ifade verirdi.  Resen soruşturulacağı için ifade almalarını gerektirmez. Sizi takip ediyorum yoksa seçimle ilgili hiç seçim kimseyle konuşmadım, konuşmuyorum. Benim işim değil. Uzmanlar tartışsın.'

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
36
13
5
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Seçim akşamı oldu bittiye getirip yapamadıkları darbeyi seçimi tekrarlatarak yaptılar hâlâ kul hakkı diyor. :)

Pasif Kullanıcı

Hamdolsun çok inanıyorlar kul hakkına. Doğmamış bebeklerin gelecekteki haklarını bile yediniz utanmaz şerefsizler

Pınar Yalçın

İyi ifşa ettin kendini, millet senden de hesap soracak. Bakalım savcılık senin suç teşkili oluşturup oluşturmayan cümlelerini dikkate alacak mı?