Görüş Bildir
Haberler
Eski Eşten 'Mutlak Butlan' Davası: '21 Yıllık Evliliğimizi Yok Sayın'

Eski Eşten 'Mutlak Butlan' Davası: '21 Yıllık Evliliğimizi Yok Sayın'

Batuhan
22.07.2019 - 11:56 Son Güncelleme: 23.07.2019 - 10:52

İstanbul'da yaşayan K.Y., 21 yıllık eşi Y.Ö.'den 5 yıl önce anlaşmalı olarak boşandı. İki çocuğunun annesinden boşanan adam, 5 yıl sonra evliliğin iptali için dava açtı. Eski eşinin akıl hastası olduğunu öne sürerek “Geçmişimizi silin” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşam gazetesinden Bülent Şanlıkan’ın haberine göre, mahkemeye sunduğu dilekçede gerekçe, “Eşim evlilik boyunca akıl hastası olduğunu, anne babasından evlilik dışı doğduğunu gizledi. Bir günü bir gününe uymuyordu. Çocuklara da anormal davranıyordu. Kişilik özelliklerini benden sakladı' ifadelerini kullandı.

"Beni bezdirmeye çalışıyor"

"Beni bezdirmeye çalışıyor"

Davanın ne olduğunu anlamayan Y.Ö., avukatın yolunu tuttu. 'Butlan' kavramının eşiyle 21 yıllık geçmişinin resmen silinmesi anlamına geldiğini öğrenince karşı dilekçe yazarak “Bu dava yargı alet edilmek suretiyle beni bezdirme, cezalandırma ve itibarsızlaştırma adına açılmıştır' dedi. Çiftin çocukları 'Babam çıkarları için annemi şikayet ediyor' diyerek isyan etti.

"2 çocuğumuz var, ne yapacak onları da mı hukuken yok edecek?"

"2 çocuğumuz var, ne yapacak onları da mı hukuken yok edecek?"

Konuyla ilgili konuşan Y.Ö. 'Eski eşimin akıl hastası olduğum, iffetsiz yaşadığım gibi asılsız iddiaları var. Geçmişimizi silmek istiyor. 2 çocuğumuz var, ne yapacak onları da mı hukuken yok edecek?' diye konuştu. Y.Ö.'nün avukatı Burhanettin Çağırıcı da 'Çocuklarının velayetini eşine bırakmış birinin, beş yıl sonra 'Eşim temyiz kudretinden yoksundur' şeklinde dava açmasını izah edecek hukuki bir kavram yok' dedi.

"Hukuki şartlar varsa boşanan eşlerin evliliği silinir"

"Hukuki şartlar varsa boşanan eşlerin evliliği silinir"

Avukat Arzu Engin, 'butlan' davasını şöyle anlattı: 'Evliliğin iptali sebepleri Türk Medeni Kanunu'nun 14. maddesinde sıralanmakta. Akıl hastalığı da bunlardan biri. Mahkeme hastalıkla ilgili delilleri değerlendirip ona göre karar verir. Hukuki şartlar varsa boşanan eşlerin evliliği silinir. Ancak çocukların evliliğe ilişkin tüm maddi-hukuki hakları devam eder'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Medeni kanunda belirtilmiş olan mutlak butlan sebepleri 📌

Medeni kanunda belirtilmiş olan mutlak butlan sebepleri 📌

Evliliğin iptali, hukuken geçersiz olarak yapılan veya sonradan geçersiz hale gelen bir evliliğin mahkeme kararı ile iptal edilmesidir.

Evliliğin mutlak butlanla sakat olması halinde evlilikle bir şekilde ilgisi olan herkes tarafından dava açılabilir. Medeni kanunda belirtilmiş olan mutlak butlan sebepleri şunlardır:

  • Eşlerden birinin evlilik sırasında zaten evli olması.

  • Eşlerden birinin sürekli olarak temyiz kudretinden (ayırt etme gücünden) yoksun olması.

  • Eşlerden birinin, evlenmeye engel bir akıl hastalığının bulunması

  • Eşler arasında evliliğe engel teşkil edecek bir akrabalık bulunması.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
39
26
10
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bebe

Hayır adamın amacı ne acaba istediğin yerden sil eski eşini yine de iki tane çocuğun var

first_contact1

21 yıl sömürmüş kadını işi bitince zaten deliydi diyor kansız istismarcı