Görüş Bildir
Haberler
Eşcinsellere İdam Cezası Getirildi: 'HIV Hastalığına Yakalanan Kişiler de İdam Edilecek'

etiket Eşcinsellere İdam Cezası Getirildi: 'HIV Hastalığına Yakalanan Kişiler de İdam Edilecek'

Uganda’da yeni çıkan yasaya göre eşcinseller müebbet hapis cezasıyla karşılaşabilecek. Ayrıca 18 yaş altındaki biriyle eşcinsel ilişki yaşayan kişiler ya da HIV dahil ömür boyu sürecek bulaşıcı hastalıklara yakalanan kişilerin de idam edilecek. Bu ayın başında mecliste kabul edilen yasa tasarısına yalnızca bir milletvekili karşı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biden, Uganda'yı yasayı derhal yürürlükten kaldırması için çağrısında bulundu

Biden, Uganda'yı yasayı derhal yürürlükten kaldırması için çağrısında bulundu

Geçtiğimiz Mart ayında ise Uganda'da eşcinsel ilişkiyi suç kapsamına alan ve hapis cezası veren yasa tasarısı yürürlüğe  girmişti. Yasaya göre LGBT hakları yanlısı her türlü yayın yapmak da suç kapsamına alınmıştı. 

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, idam veya müebbet hapis cezasını da içeren eşcinsellik karşıtı yasayı imzalayarak yürürlüğe soktu.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Geçtiğimiz Pazartesi günü açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Uganda'yı yasayı derhal yürürlükten kaldırması için çağrıda bulundu. Biden, onaylanan yasanın 'evrensel insan haklarının trajik bir ihlali' olduğunun vurgulayarak, insan hakları ihlallerine yol açacak uygulamalara karışan herkese yönelik adımlar atmayı da düşündüklerini kaydetti. 

Bazı Ugandalı gruplar, LGBTQ+ kişilerin haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle yasanın iptal edilmesi için başvuruda bulundu.

Sadece bir milletvekili karşı çıktı

Sadece bir milletvekili karşı çıktı

Benzer bir yasa 2014 yılında Uganda anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

İdam yasasını memnuniyetle karşılayanların arasında Meclis Başkanı Anita Among yer aldı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Among, “Halkımızın kültürünü, değerlerini ve isteklerini savunmak için güçlü durduk' dedi.

Eşcinsellik Karşıtı Yasa Tasarısı'nı savunan Ugandalı milletvekili Asman Basal Irwa, BBC'nin Newshour programında, “İki yetişkinin gizli gizli eşcinsel ilişkiye girmesi kimseyi ilgilendirmez. Yasa işini gizli yapanları aramıyor” dedi.

Bu ayın başında mecliste kabul edilen yasa tasarısına yalnızca bir milletvekilinin karşı çıktığı öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
174
154
75
56
31
18
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Şimdi benim anlamadığım ben eşcinselim diyen yargılanıyor, ayıplanıyor, ayrıştırılıyor hatta Uganda'da idam ediliyor ama erkek çocukları istismar ediyorsa, t... Devamını Gör

Eren

senlik bişey yok istediğin kadar diktirebilirsin dötünü 😂

Deborah Crimson

Bu başlıklara alışın, yakında ülkemize de gelecek böyle başlıklar.

heisenberg

Çocuklara tecavüz edenler de idam edilecek haberin olsun

Bozkurt

Şimdi John Biden bu yasaya karşı olduğuna göre yasa doğru mu olmuş oluyor? Hani AKP'li şeylerin kafası böyle çalışıyor ya. "ABD karşı ise demek doğru işler y... Devamını Gör