Görüş Bildir
Haberler
Eş Adaylarının Dikkatine! Erkeklerin Ciddi Bir İlişki İçin Kadınlarda Aradığı 11 Önemli Özellik

etiket Eş Adaylarının Dikkatine! Erkeklerin Ciddi Bir İlişki İçin Kadınlarda Aradığı 11 Önemli Özellik

Rinascita
22.08.2018 - 23:39

1930'larda Dr. George W. Crane, erkeklerin eşlerini değerlendirdiği bir evlilik derecelendirme ölçeği geliştirdi. Bu ölçeğe göre eşler kırmızı oje kullandığı ya da saçlarında bigudi ile uyudukları için -1 puan alabiliyordu. O zamanlar eşler arasındaki kavgaların nedenini bulmak oldukça zordu. O günlerden bu güne neredeyse 100 yıl geçti ve ''İyi eş'' tanımı değişti. Tüm ailelerin mutlu olmasını temenni ederek, günümüzde erkeklerin kendilerine uygun eşi nasıl seçtiklerini ve eşlerinde aradıkları özellikleri sizler için derledik.

Kaynak: https://www.thetalko.com/15-whisper-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dürüst kadınlardan hoşlanır.

1. Dürüst kadınlardan hoşlanır.

Eskiden erkeklerin övülmekten ve pohpohlanmaktan çok hoşlandığı söylenirdi. Ancak profesyonel bir koç ve evlilik uzmanı olan Rinatta Paries, dürüstlüğün erkekler tarafından sadakat, saygı ve fiziksel çekicilik kadar takdir edildiğini iddia ediyor.

Artık erkekler kadınlardan gerçek neyse onu duymak istiyorlar. Genel olarak iyi eş, görüşlerini dürüstçe ve çekinmeden ifade eden oluyor.

2. Hayat hakkında konuşmayı itici bulmazlar.

2. Hayat hakkında konuşmayı itici bulmazlar.

Sanıldığının aksine erkekler boş konuşmaya karşı olan insanlar değildir. Bunun tam aksine erkekler sürekli sessiz kalan kadınları sevmezler. Hayatın nasıl gittiğiyle gerçekten ilgilenirler.

Yetenekli yazar Deji Akingbade, ailelerin ayrılmasının başlıca nedenlerinden birinin iletişim eksikliği olduğunu söylüyor. Konuşacak bir şeyiniz kalmamışsa bu endişe vericidir. İletişim, birbirinizin aklından geçeni okumayı öğrenene kadar, birbirinizin duygularını anlamanıza yardımcı olur.

3. Kadınlardan daha romantiklerdir.

3. Kadınlardan daha romantiklerdir.

Kişiler arası ilişkilerde uzman olan Amerikalı siber psikolog Gwendolyn Seidman, erkek ve kadınların romantik olma seviyelerini ölçen karşılaştırmalı bir analiz yaptı ve ortaya ilginç bir sonuç çıktı. Bu sonuca göre erkekler romantizm konusunda kadınlardan daha üstün durumdalar. Erkekler için aşkta duygular önemlidir. Duygularını ilk açığa çıkaran kişiler de yine onlardır. Kadınlar ise hayat ortağı seçimini yaparken daha mantıksal davranırlar.

4. Makyajlı kadınlardan hoşlanırlar.

4. Makyajlı kadınlardan hoşlanırlar.

Erkeklerin geneli, hiçbir şeyin bir kadının doğal güzelliğinin ötesine geçemeyeceğini söylese de bu büyük bir yalan! Bir Amerikan arkadaş sitesine göre erkekler değişik saç stillerine sahip ve makyaj yapan kadınları tercih ediyorlar. Yani fiziksel görünüş erkeklere göre çekiciliği etkileyen bir şey.

5. Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer.

5. Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer.

Erkeler için ev yemeği önemlidir. Romantik ilişkiler konusunda uzman bir koç olan psikolog Patrick Wanis, yemek yapmanın kutsal bir anlamı olduğunu söylüyor.

İştah açıcı kokular erkekleri rahatlatır. Eşlerinin oldukça zor tarifi olan yemekleri bile yapabildiklerini görmek onları oldukça mutlu eder. Kendilerine yemek yapılmasından çok hoşlanırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnsanların eşlerine olan ilgisinden hoşlanmazlar.

6. İnsanların eşlerine olan ilgisinden hoşlanmazlar.

Sosyal medya olmadan yaşayamam diyorsanız ve hayatınızı çekinmeden buralarda gözler önüne seriyorsanız, bu durumun etrafınızdaki kişilerin ilgisini çekebileceğini unutmayın. Erkekler sosyal medyada popülariteye sahip kadınlardan hoşlanmazlar. Psikologlar, erkeklerin bu konuda ekstra dikkat gösteren ve kişisel hayatlarını gizli tutabilen kadınlardan hoşlandıklarını söylüyorlar.

7. Kendi başının çaresine bakabilen kadınları severler.

7. Kendi başının çaresine bakabilen kadınları severler.

Erkeğin ağzından çıkacak cümleye bakan ve sözünden çıkmayan kadın, kendine güvenen ve kendi başının çaresine bakabilen kadına her zaman kaybedecektir. Kendine yetebilen bir kadın ilişkide ortaktır. Herhangi bir sıkıntıda, üstesinden gelmek için birlik olabilirler. Güçlü bir kadın güvenilir bir dayanaktır.

Tek sebep de bu değil! Kendi başının çaresine bakan kadın kendine güvenir ve hayatından memnundur. Bu da sinirli olmadıkları anlamına gelir.

8. Kişisel bir alana ihtiyaç duyarlar.

8. Kişisel bir alana ihtiyaç duyarlar.

Psikolog Deborah Tannen'ın gözlemlerine göre kadınlar bütün vakitlerini eşleriyle geçirmek isterken, erkekler bu durumun özgürlüklerini kısıtladığını düşünerek  bazı zamanlarda yalnız vakit geçirmeyi istiyor. Her aile bu konuda mükemmel bir denge kurmalıdır. Çok basit bir kıskançlığın bile güçlü aileleri yıkabileceğini unutmayın!

9. Her zaman seks hakkına düşünmezler.

9. Her zaman seks hakkına düşünmezler.

Erkeklerin sadece seks hakkında düşündükleri klişesi gerçek değil! Amerikalı psikolog Jed Diamond, bu klişenin ortaya çıkmasında kadınların parmağı olduğunu savunuyor.

Aslında erkekler için önemli olan sadece fiziksel yakınlık değil, bir yandan da duygusal yakınlıktır.

10. İlişkilerini resmiyete bağlamaktan korkmazlar.

10. İlişkilerini resmiyete bağlamaktan korkmazlar.

Erkekler aslında evlilikten korkmazlar fakat ilişkilerine başlarken temkinli davranırlar. Ani verilecek kararlardan kaçınmaya çalışırlar. Baktığınız zaman daha sağlıklı karar veren onlar olurlar.

ABD'de Binghamton Üniversitesi'nde yapılan son çalışmalara göre erkeklerin ayrılığın verdiği duygusal çöküntüden kurtulması daha fazla zaman alıyor. İstatistiklere göre kadınlar erkeklere göre daha erken yaşta evleniyorlar. Nörobilimciler, bu farkı kadın beyninin daha erken olgunlaşmasına bağlıyor.

Eşinizin duygusal beklentilerini görüp bu beklentilere önem vermek oldukça önemlidir. Bunu yaparsanız ilişkinin geleceğine dair bir kaygınız olmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çocuklarının kız ya da erkek olması arasında hiçbir fark yoktur.

11. Çocuklarının kız ya da erkek olması arasında hiçbir fark yoktur.

Genellikle erkeklerde 'Erkek çocuğum olsun.' düşüncesi olduğu düşünülür. Çünkü erkek çocuk soyadını devam ettirecek bir bireydir. Bunun yanında birlikte balık tutma ya da futbol maçı izleme gibi hayaller erkek çocuğunu daha cazip hale getiriyor olabilir. Fakat, 2011 yılında Gallup Enstitüsü tarafından yapılan bir ankete göre, kız çocuğu babası olmak isteyen erkeklerin sayısı çoğunlukta. Psikologlar ise bu durumu baba adaylarının, erkek çocuklarının büyürken dışarıda yaşayacağı kavgalardan, okulda yaşayacağı problemlerden korkuyor olmalarıyla açıklıyor.

Günümüzde birçok internet kullanıcısı aynı şeyi söylüyor. Yaşadığımız modern dünyada çocuğun cinsiyetinin bir önemi yok. Çocuğun kız ya da erkek olmasını kıyaslamak kabul edilebilecek bir şey değil!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
378
111
44
24
17
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın